Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%60 özür raporu, 2002 ssk baslangıcı olan kişi ne zaman emekli olabilir?

ahmet p.

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
%60 raporluyum 2002 ssk baslangıcım var .2 sene 8 ay bağkurum yattı. 1.672 .gün ssk pirimim yatmış. Halada yatıyo .nezaman emekli ola bilirim .? Yardımcı olursanız sevinirim . Arkadaşlar

ssk'lı olarak çalışıyorken vergi indirimine başvurup (% 60-79 arasında) 2. derece hak edersen,
17 yıl 8 ay 3920 gün ile olursun.

Bu şartlar, vergi indirim derecesine göre değişir.

Ayrıca ssk'da göre hesaplanmıştır. Son 1261 gün hangisinden olursa o statüden emekli edilirsiniz.

Kelebek hanım ben özürlü aracı indirimindende yararlanmak istiyorum ama bana dediler rapor dereceni düşüre bilirler heyette böyle bişey mümkün müdür acaba baş vuru yapsam %60 rapor la özürlü raporu ala bilirmiyim ?

% 60 olan raporunuzun tarihi nedir, engelinizle ilgili biraz detay verebilir misiniz? Ortopedik engeliniz var mı?

Her iki bacakta parazit . Rapor tarihide sanırım 10 sene kadar oldu alalı . Almak istedim arac otomatik bacaklarım da sorun yok yürümemde denge bozuklu var.

Öncelikle 10 sene önce aldığınız raporu vergi indiriminde de kabul etmezler.
Sizi yeniden bir hastaneye sevk ederler.

Araç hususunda da durum şöyle olur,
Rapor oranı önemli değil, % 1 bile olsa raporda araç/ehliyet alımı ile ilgili uygun ibareler olursa sorun yaşamazsınız.
İbarelere gelince, sadece otomatik vitesli aracı alabilmeniz için engelinizin sol ayaktan olması gerekir.
Eğer bu duruma uygun olursanız, raporda da belirtildiği takdirde 'otomati vitesli araç kullanır, H sınıfı ehliyet alır' ibaresi verilir ve bu yeterli olur.
Ancak sağ veya her iki ayakta problem olması durumunda alacağınız araçta özel donanım olmak zorundadır.
Bunu belirleyici olan rapordaki ibareler olur.
Rapor süresini başlatın, eğer haksızlık yapılırsa sorun yaşarsanız itiraz vs. hakkınız olur zaten.

Cok tşkr ederim kelebek.. Bilgilerin icin . Seni faceden eklesem proplem olurmu .. özel sorularım icin ..

@ahmet p. sorularınızı ilgili bölümlerden sormaya devam edin, mutlaka en kısa sürede geri dönüşler yapılır. Ama forum dışından veya özel mesaj ile sorulara cevap verilmemektedir.

tşkr ederim ilgi ve alakan icin kelebek..

Üst Alt