Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 60 rapor 3000 gün ile emeklilik başvurusunu nasıl yaparsam maaşım yüksek olur?

Gholge

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar;
%60 Engelli bir arkadaşınız olarak aranıza yeni katıldım. Şu an 3000 Gün ödenmiş primim mevcut konu başlığı ile belki alakasız olucak ama. Emeklilik başvurusunu yaparken neye dikkat etmeliyimki bağlanıcak olan aylıkda avantaj saglayayım ?

İlk işe giriş tarihiniz ? Gün ay ve yıl olarak
Doğum tarihiniz ?
raporunuzu ne zaman aldınız ?
Şuan hangi sigorta koluna ödeme yapılıyor ? (ssk,bağkur, e.sandığı)

Arkadaşimiz guzel bi soru sormus.bende bu durumu hep merak ediyordum.bilgilerimi şöyle:ilk işe giris tarihi,derken herhalde ilk sigorta girişini soruyorsunuz.05 .01.1999
Dogum tarihim15.07.1982
Raporu aldigim tarih:14.04.2014
şu an adıma yatirilan güvence:ssk
ilker Bey,banada cvb verirseniz sevinirim.vergi indirimimde ayni oranda geldi.sgk na gidip sordum.2017 birinci ayda emekli olursunuz dedi.bu arada rapor oranim %41.merak ettigim konu maaşim ne kadar olur,eger düşükse ,yukseltmek icin yapabilecegim bisey varmi.primimde 4350 gün.şimdiden Tesekurler

oskaan,
Emekli maaşının yüksek olmasını istiyor iseniz ssk primlerinizin tavan/tavana yakın olarak ödenmesi gerekli. Yükseltmek için yapabileceğiniz tek yol iş veren ile konuşmak olacaktır.
Şuan ki toplam prim kazancınız nedir?
Ayrıca ssk sizin emekliliği yanlış hesaplamış siz,
16/07/2018 tarihinde emekli olmak için sgk ya müracaat edebilirsiniz.

cvblaliginiz icin tesekurler.Inşallah yanlis anlamamişimdr.şuanki toplam prim kazanci derken,simdiye kadar adima yatirilan toplam parayi soruyorsunuz galiba.netten baktim,98.000 tl gorunuyor.

officer;

Merhaba ilker bey;
01.03.1989 ilk sigortalılık tarihim.
27.11.1974 doğum tarihim
ilk raporumu 2003 Yılında aldim kalıcı olarak p aldım
son olarak vergi indirimi talebinde buludugumda 2 senelik ` olarak düzenlediler.
Halen özel bir şirkette sigorta ödemem askeri 1074 TL üzerinden ssk ya ödeniyor.

Ek olarak 550 gün Askerlik yapdım :)

ilginiz için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Merhaba, Sayın Moderatör

Kafam karıştıran bir mevzu var yardımcı olursanız sevinirim,

İlk aldığım sağlık raporum %60 ortopedik olaraktı yanlız raporumda sürekli yazıyormuydu hatırlamıyorum. (Bu arada ankaradan vergi indirim muaflığı başvurusundada bulundum bu %60 lık raporlar ve maaşuıma katkıda alıyorum yıllardır onaylandı ) Sonrasında ben birşey den dolayı 2012 yılında tekrar sağlık raporu aldım ( yanlız bu raporu almadan önce ben 2 el başparmaklarımdan kırdırma yaparak bir ufak düzeltme yaptırdım fazla bir düzelme olmasada görüntü olarak idare eder.) ben bu parmaklardaki dzüeltmeyi yaptrırınca 2012 deki aldığım raporda %53 verdiler ve sürekli olarak ibaresi yazılı olarak. ( Şimdi sorum ben engelli olarak kaç seneden ve primden emekli olurum %60 dan 3920 gün 17 seneden biliyorum 2. aldığım rapordaki oran düşüklüğünden benim sigorta şartlarımı uzatırmı?

Bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirm

Saygılarımla

Doğum Yılım : 19/06/1982
İşe Giriş Tarihim : 01/05/2003
Şuanki Prim Gün Sayım : 3955
Şuaki Prim Tutarım : 107.891.78 TL

gholge,
İlk sigorta girişinde 18 yaşından olmadığınız için ilk ssk başlangıcınız 27/11/1974+18 : 28/11/1992 tarihi olacaktır.
2.derece vergi indirim hakkı kazandığınız için 15 yıl 3600 güne tabi olarak emekli olacaksınız. emeklilik süreniz dolmuş sizin yerinizde olsam hemen emekli olurum.
5510 sayılı kanundan sonra emekli maaşları hesaplaması değişti. Sizin ssk primleriniz asgari ücret seviyesinde ödendiği için her ay düşüş meydana getirir. Hemen emekli olun ve aynı iş yerinizde SGDP ödeyerek çalışın hem emekli maaşınızı alın hemde çalışarak hak ettiğiniz maaşı alın.

mdursun,
2.aldığınız rapor ile vergi indirim hakkı için müracaat ettiniz mi? Velev ki vergi indirimine müracaat etmemiş iseniz aynen 17 yıl 8 ay 3920 güne tabi olarak emekli olabilirsiniz.

01.07.2014-31.12.2014 tarihleri arasın da
Taban ödeme : 1.134,00
Tavan ödeme : 7.371,00 tl dir.
01.01.2015 tarihi itibari ile bu tutarlar değişecektir.

Merhabalar yeniden.
İlker Bey cevabınız için teşekkür ederim. Bu yolu izlemeye devam edicem.

Lakin biraz kafamı karıştırdılar bağlanıcak maaş konusunda rakamlar ne kadar olur tam bilemiyorum.
Malulen emekli olmak dahamı avantajlı, yoksa normal 3600 gunden emekli olmakmı bu konuda da sizden bilgi alsam ?

Merhaba

2. aldığım % 53 raporda vergi indirimi başvurusu yapmadım ilk aldığım 2003 yılında almış olduğum % 60 lık 2. derece engel raporumla yapmıştım ve ankaradan onaylı engelli vergi indşrşm yazım geldi ve yıllardırda maaşıma katkı olarak alıyorum ozaman çok sevindim yaa valla doğrudur inşallah

ben 1 ay once özel bir sektörde engelli statüsünde işe girdim ve ilk sigortam 4 kasım 2014 te başladı. işe giriş işlemleri yapılınca da engelli raporum bide bir kaç belge işkura gönderildi onun harici vergi indirimi için yapmam gerekenler var mı ?

bekir0675;
Eğer sakatlık indiriminden yararlanmak istiyorsan, bu talep için bizzat raporun ile defterdarlığa başvurman lazım: Vergi İndirim belgesi almak için dilekçe örneği ve evraklar
Engelli statüsünde çalışmak ile, vergi indirimi almak birbirinden farklı.
Sen bu başvuruyu yapmadan kurum/işyeri senin adınıza başvuru yapamaz ve maaşında bu farkı uygulasa bile bu yasal olmaz. vergi indirimi kazandığın anlamına gelmez.

Üst Alt