Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%60 rapor alırsam 2019'da malulen emekli olabilir miyim?

Huano

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese selam

ben 7.7.2009 tarihinde 4b bağkur girişim var sadece ilk 3 ayı ödedim
daha sonra 6.6.2015 de işe başlamamla terk olunarak 4a ya geçildi şuan 660 gün 4a primim var.

7 yıldır kronik bipolar bozukluk+depresyon hastasıyım askerden muaf oldum. Halen ilaç kullanmaktayım.

Eğer ödemediğim 6 yıl primi ödersem ve hastaneden 100%60 rapor alırsam 2019 da malulen emekli olabilir miyim?
Hesaplarıma göre Aradaki borçlanmayı ödeyince 2700 kusur felan günüm oluyor 2019 a kadarda 3000 kusur felan olur galiba
ve maaşım ne kadar olur.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Benim arkadaşım Yen'i malul emekli oldu 887 tl alıyor Bağ-Kur'da maluliyet için 1800 gün 10 yıl başlangıç istiyor eger hastalık ilk işe girişten sonra meydana geldi ise eger ilk işe girişten önce hastalanıp bunu bildirdi işen engelli emeklisi olabilirsin saydığın hastalığa yüzde 60 oran alabilirsin geçmiş olsun

Huano

10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 primle malulen emekli olabilmek için oran değildir belirleyici olan. SGK orana bakmaz, kişide maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak iş gücü kaybı var mı yok mu ona bakar.

Benim arkadaş kurula girmiş yüzde 60 verdik demişler o bagkurluydu gerçi şimdi oran yazmıyorlar hesapta

Peki primin fazla olması maaşı etkiliyor mu ?

Huano

3000 TL ve üzeri maaşla prim ödenmezse hayır, maaşa anlamlı bir etkisi olmaz.

Prim fazlası değilde aylık yatırılan pirinç. İkrarı etkiliyor benim arkadaş Bağ-Kur'lu 1 kademeden ödemişti 887 tl bagladıllar

Sen ilk sigorta giriş tarihinden öncemi sonramı hastalandın ki arkadaş sonra hastalanmış malul ettiler onu bagkurdan 1800 günden 887 tl bagladıllar ona

2009 da ilk girişim var 2010 yılında başladı hastalıgım

Veba sorarsan ilaç raporlarını al SGK ya git malul emekli olmak istediğini söyle seni hastaneye sevk etsinler hastalığını anlat doktora tahlil ve test verecekler testi sonuna kadar yap hiç sıkıntı yapma kurula git orda sadece seni görecek doktorlar ne sorarlarsa cevap ver hepsine ve bi süre bekle 6 ay civarı ve malulen emekli ol derim verecekleri test çok önemli gerisi teferruat inanlkiyok maluliyet cetveli sen kafana takma bunları

Oturan boğa kızacak ama bipolardan yüzde 60 veriyorlar ve bu senin emekli olman için yeterli

Üst Alt