Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%60 rapor ve 7000 pirim günü ile emeklilik şartlarım nedir?

Murat ceylin

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
7000 günüm var 50 yaşındayım çalışmıyorum mevcut hastalıklarım var tahminen %60 üzeri engelli emeklilik için Nasıl başvurmalıyım nerden başlamalıyım önce hastaneye mi gitmeliyim,hastanede nereye başvurmalıyım sağlık raporu için ve bynun için ücret ödüyormuyum fotoğraf gereklimi detaylı bi arkadaş yada yönetici anlatırsa çok sevinirim.

3 aşamada anlatmaya çalıştım, gecikmeden prosedürlere başlarsanız o kadar hızlı ilerler.

1.Öncelikle hastaneye gidip heyete girip engelli raporunuzu alın.En az %40 engelli raporu almanız lazım eğer olmazsa zaten emekli olmazsınız.Yaşı beklersiniz.
2.Daha sonra Vergi İndirimi için engelli raporunuzla vergi dairesine başvuru yapacaksınız.
3.Vergi indiriminiz onaylanınca SSK ya gidip emeklilik başvurusu yapacaksınız.

Oradan da onay çıkarsa emekli olabilirsiniz.

Hayırlı olsun şimdiden.

Murat ceylin

Merhaba, öncelikle size geçmiş olsun diliyorum.

İlk olarak tam teşekküllü bir devlet hastanesinin sağlık kurulu isimli polikliniğen randevu almanız gerekmektedir.Bu randevu aynı normal poliklinike gider gibi gitmeniz ve yanınızda sadece kimlik kartınızın olması yeterlidir.Bu başvuryda almanız gereken raporun ismi e-İmzalı Erişkinler için Engellilik Sağlık Kurulu Raporudur.Bu raporu nasıl alacağınızı ilgili poliklinik danışmanları size anlatacaktır.Engelli sağlık kurulu raporuna başvurunuz sırasında çalışıyor olmanıza gerek yoktur.Eğer raporunuzun sonucu en az % 40 ve üzeri çıkarsa ücret ödemezsiniz.Tabi % 40'ın altında çıkması durumunda ne yazıkki ücret öderseniz.Ücreti bu dönemdeki tam tutarını bilmiyorum ama 2019 yılında 300 TL olduğunu hatırlıyorum.Fotoğrafa ihtiyaç yoktur.Gittiğiniz zaman ilgili poliklinik danışma web kamera ile resminizi çekecektir.

Engelli sağlık kurulu raporu sonucu sizinde bahsettiğiniz gibi bir engel oranına sahip olacaksınız.Bu raporda emekli olabilmek için en az % 40 ve daha üzeri engel oranı sonucu tesis edilmesi gerekmekedir.

Engelli Sağlık kurulu raporunu hastaneden aldıktan sonra asıl konu ve önemli olan Engelli Vergi İndirimi Belgesi başvurusunda bulunmanız gerekmektedir.

Engelli vergi indirimi belgesi başvurusunu istediğiniz bir vergi dairesinin engellilik servisine yapabilirsiniz.Elinizde hastaneden almış olduğunuz engelli sağlık kurulu raporu ,orada dolduracağınız başvuru dilekçesi ,işyerinizden alacağınız çalışma belgesi veya işe giriş bildirgesi ve kimlik kartınız ile başvuruda bulunabilirsiniz.

Sizin de yazınızda belirtiğiniz üzere şu an itibari ile çalışmıyor olmanız Engelli Vergi İndirimi belgesi başvurusu yapmanız engel olacaktır.Hastaneden aldığınız engelli sağlık kurulu raporunda çalışma şartı aranmazken ne yazık ki Engelli Vergi indirimi belgesine başvurmak için vergi dairesine gittiğiniz gün en az 1 önce işe girişi yaparak başlamış olma şartı aranmaktadır.Vergi dairesi engellilik servisini sizin işe başlayıp başlamadığınız SGK kurumundan online sorgulamaktadır.

Sizin bir işe girdiğinizi ve Engelli vergi İndirimi belgesi başvurunuzu yaptığınızı düşünerek süreci anlatmaya devam edeceğim.Vergi dairesi başvurunuzu evraklar üzerinden inceleyerek yeni bir rapor olan engelli vergi indirimi belgesi verecek ve bu belgede de engel oranı ve derece olacaktır.

En hassas konu sizin erken emeklilik hakkınız alabilmeniz için SGK kurumuna başvuruda bulunacağınız emeklilik sisteminin adı Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik sistemidir.Adından da anlaşılacağı gibi SGK kurumu bu emeklilik sistemine başvuru yaparaken vatandaşlardan sadece Engelli Vergi indirimi belgesini talep etmekte,Engelli Vergi İndirimi belgesi üzerinde yazan engel oranını baz almakta ve ona göre işlem yapmaktadır.

Engelli Vergi indirimi ile emeklilik için SGK emeklilik servisine gittiğinizde hastaneden ilk önce almış olduğunuz engelli sağlık kurulu raporunu kesinlikle talep etmemekte ve başvuruda kullanmamakta birlikte bu sistemde engelli sağlık kurulu raporunu başvuru evrakı olarak geçerli saymamaktadır.

Yazdığım metinde de belirtiğim gibi Engelli Vergi İndirimi belgesine başvurmanız için mutlalka bir işe giriş çalışmaya başlamanız ve bu belgenin sonucunda mutlaka % 40 ve üzeri olarak onaylanarak elinize geçmesi gerekmektedir.Bu Belge olmadan Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik şansınız bulunmamaktadır.Erken emekliliğiniz için bu belge elzemdir.

Saygılar.

SGK ya başvurdum onlar beni hastaneye sevk etti ancak ben sevk işlemimin 5510 28 5 göre yapılmasınasını talep etmeme rağmen beni 5510 95 göre sevk etmişler oradaki memura söyledim sistem bu şekilde dedi bende malulen başvurmadım dememe rağmen kabul etmedi şimdi ne yapayım hastaneye gidersem malulen göre işlem yapacaklar

Murat ceylin

Sizi söylediğiniz gibi malulen emeklilik şartları çerçevesinde işleme almak için hastaneye sevk etmişler.Hastane raporu sizin malulen emekli olabilir yada olmayabilir kararı verecek.

Benim merak ettiğim bir husus var sizinle ilgili?Acaba sizin SGK sigorta statüsünüz 4A-İşçi primi şeklinde yatırıldı SGK kurumuna veya 4B-Bağkur sigorta primi şeklinde siz mi yatırdınız sigortanızı ?

Ayrıca size ilk yazımda yazdığım gibi Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik ile erken emekli olma hakkınız vardır.4A-İşçi statüsünde SGK kurumuna adına sigorta yatırılmış her vatandaşa tanınmış bir haktır.Ancak ilk yazımda da belirtiğim gibi ilk önce hastane ve Engelli sağlık kurulu raporu ,ikinci adımda çalışmanız koşulu ile vergi dairesine Engelli Vergi indirimi belgesi başvurusu ve üçüncü adımında da Engelli vergi İndirimi belgesini aldıktan sonra SGK kurumu emeklilik servisine Engelli Vergi indirimi ile emeklilik başvurusu yapabilirsiniz.Süreç bu sırada gidebilir her hangi bir alternatif yöntemi yoktur.

Siz SGK kurumu emeklilik servisine giderek yaptığınız başvurunun tek seçeneği malulen emeklilik olabilir.Direk ilk başvuru işlemini SGK kurumunda yaparak başka bir emeklilik sistemine başvurmanız mümkün değildir.

Bunların dışında 5510 sayılı kanunun 28. maddesinin 5. fıkrasında yazınızda bahsetmişsiniz.Kafamıda bu karıştırdı.Bu başvuru işlemi tek bir yöntemle ve sadece SGK kurumuna direk yapılabilen bir emeklilik sistemdir.Ancak bu emeklilik sistemini sadece 4B-Bağkur veya İsteğe Bağlı Sigorta ile 4C-Devlet Memuru ve Devlet İşçisi statüsünde SGK kurumuna adına sigorta primi yatırılan kişiler başvurabilir.Yani işyeri sahibi iseniz veya devlet memuru iseniz veya çalışmadan dışarıdan SGK kurumuna sigorta primi ödeyen başvururlar.

Yazımda da belirtiğim gibi 4A-işçi statüsünden çalışan SGK kurumuna adına prim yatırılan kişiler 5510 sayılı kanunun 28. maddesinin 5. fıkrası ile değil Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik yolu ile ve benim size anlattığım süreçleri takip ederek olurlar.

Siz 5510 sayılı kanunun 28. maddesi 5. fıkrasını yazdığınızda aklıma sizin 4B-Bağkur priminiz var olabilir diye aklıma geldi yada uzak ihtimal ama SGK sigorta başlangıç tarihiniz 01.10.2008 tarihinden sonra olabilir diye düşündüm ancak prim gününüz 7.000 civarında olması bu ihtimali yok ediyor sanırım.

Sizden ricam 7.000 SGK sigorta priminiz hangi kola ait olduğu belirtmeniz ve birde neden 5510 sayılı kanunun 28. maddesinin 5. fıkrasını istediğinizi buraya yazmanızı rica ederim.

Saygılar.

Hocam mevcut durumda Bağkur luyum öncesinde SSK var sigorta girişim 1991

Büyük ihtimalle malulen çıkmayacak oranda yazmayacak orada ben engelli emekli olmak istiyorum beni neden malulen sevk ettiler anlamadım

Murat ceylin

Öncelikle yazdıklarınız doğrudur.Malulen emeklilik raporunda oran çıkmayacak ve red cevabı gelecek.Siz gelen cevaba istinaden tekrar SGK emeklilik servisine giderek 5510 sayılı kanunun 28. maddesi 5. fıkrası uyarınca beni çalışma gücü kaybı tespiti ile emeklilik yada halk arasındaki adı erken emeklilik ile emekli edin diyeceksiniz ve yeniden dilekçe vereceksiniz.

Ne yazık ki 5510 sayılı kanunun 28. maddesi 5. fıkrası uyarınca 4B-Bağkur statüsünde sigortalı olanlara uygulama sürekli bu şekilde uygulanıyor.Okuduğum yazılarda ,forumun bir çok yerinde ve duyduklarım doğrultusunda sizin yaşadıklarınız prosedür uygulamaya dönmüş.Bağkur sigortalısına ilk önce malulen emeklilik için SGK sevk ediyor ve genelde de red cevabı geliyor ve sonrası Bağkur sigortalısı tekrar SGK kurumuna giderek 5510 sayılı kanun 28. madde 5. fıkra için başvurunuzu düzeltiriyor ve işlemi yapıyorlar.

Neden bu şekilde bir uygulama var bugüne kadar hiç kimseden bir bilgi alamadım ancak süreci SGK bu şekilde işletiyor.

Diğer taraftan daha önce size yazmış olduğum ENGELLİ VERGİ İNDİRİMİ İLE EMEKLİLİK işlemleri sizi kesinlikle ilgilendirmiyor.O konuyu kullanma şansınız yoktur.Daha öncede belirttiğim üzere 4B-BAĞKUR ve 4C-DEVLET MEMURU statüsünde çalışan sigortalıların ENGELLİ VERGİ İNDİRİMİ İLE EMEKLİLİK hakları mevcut değildir yani ne yazık ki yoktur.

Sizin Engelli Vergi İndirimi işlemleri veya belgesi ile bir işiniz olmayacak.İzleyeceğiniz tek prosedür var oda şu an yapmakta olduğunuzdur.Bu durumu sonuna kadar devam ettirin ve İnşAllah hakkınızda hayırlısı olur.

Saygılar.

Çok teşekkür ederim hocam mevzuata göre benim oran kaç gelir hastalıklar raporlu hiperlipididemi,hiperjolestetolomi işitme kaybı %43 aterosklerotik kalp hastalığı anjio var %30 darlık, aritmi(subventeiküler taşikardı ilaç tedavisi}

Kronik böbrek yetmezliği taş opere

Göz ileri derecede miyopluk astigmat

Hipermetrop

Murat ceylin

Rica ederim.

Hastalıklarınıza tesis edilebilecek engel oranları hakkında herhangi bir bilgim ne yazık ki yoktur.Bu sorunun cevabını ileride gireceğiniz sağlık kurulu doktorları en doğru ve kesin yanıtı size ileteceklerdir.

Hakkınızda hayırlısı olsun İnşAllah.

Saygılar.

Tekrar teşekkür ederim hocam bu arada kalp yetmezliği var birde eko ef 45

BilgiHazinedir Ben kendisine yazmıştım 3 aşamada yapması gerekenleri.

Ayrıca bu cümlende bir eksiklik var "Daha öncede belirttiğim üzere 4B-BAĞKUR ve 4C-DEVLET MEMURU statüsünde çalışan sigortalıların ENGELLİ VERGİ İNDİRİMİ İLE EMEKLİLİK hakları mevcut değildir yani ne yazık ki yoktur."

Engelli olup memur olarak çalışanlar eğer vergi indirimleri varsa bu maaşlarından daha az vergi alınmasına ve eğer engel oranları %40 ve üzeri ise engel oranına ve belirlenen güne tabi olarak emekli olabilirler.
Emeklilikte vergi indirimine dair raporun aslıda kişinin dosyasına konur.

"BAĞ-KUR kapsamında engelli çalışanlar, vergi indiriminden yararlanmak sureti ile erken emeklilik için başvuruda bulundukları zaman; %60 ve üzeri engelli olanlar 15 yıl 3960 gün; %50-%59 arasında olanlar 16 yıl 4320 gün; %40-%49 arasında olanlar ise 18 yıl 4680 gün üzerinden emekli olabilme şansları vardır"

https://www.sozcu.com.tr/2020/yazarlar/sezgin-ozcan/engelli-memurun-emeklilik-sartlari-6135609/

https://www.sabah.com.tr/yasam/2021...r-engelli-emeklilik-hesaplama-tablosu-2021-k1

vergi muafiyeti için çalışıyor olman lazım prim öde vergi muafiyetine başvur malulen olmaz o zaman

Hugo88

Merhaba,Engelli Vergi İndirimi İle Emeklilik hakkı sadece 4A-İşçi statüsünde çalışan kişilerin 01.10.2008 tarihinde önce sigorta başlangıcı olan kişiler tarafından kullanıbilen bir haktır.

4C-Devlet Memuuru emekli arkadaşlarımızın T.C. Emekli Sandığı Kurumu -SGK Ankara birimi Engelli Vergi indirimi belgesini dosyasında koyması bu durumu değiştirmemektedir.

4C-DEVLET MEMURU ve 4B-BAĞKUR VEYA İSTEĞE BAĞLI SİGORTA ve 4A-İŞÇİ(01.10.2008 tarihinden sonra sigorta başlangıcı olan herkes 5510 sayılı kanunun 28. maddesinin 5.fıkrası hükmüne göre ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBI TESPİTİ İLE EMEKLİLİK HAKKINA SAHİPTİR.Çalışma gücü tespiti ile emeklilik işlemlerinde Engelli Vergi İndirimi belgesi kullanılmamaktadır.

Bir önceki cümlemdede bahsetiğim gibi Engelli Vergi İndirimi İle Emeklilik sistemi adında anlaşılacağı gibi sadece Engelli Vergi İndirimi Belgesinin ibrazı ile yapılabilen bir emeklilik olup sadece sadece 01.10.2008 tarihinden önce sigorta başlangıcı olan 4A-İşçi statüsünden sigorta primleri ödenen kişilere verilmiş bir haktır.

Söylediklerim birebir doğrudur ve bunu uygulattığım onlarca insan ve danışanım vardır.

Siz kaynak olarak gazete dökümü vermişsiniz ben size direk kanun maddelerini paylaşayım ve konuyu aydınlatalım.

5510 sayılı kanunun 28. maddesi 5. fıkrası (4b-BAĞKUR VE iSTEĞE BAĞLI SİGORTA , 4C-DEVLET MEMURU veya DEVLET İŞÇİSİ ve 01.10.2008 tarihinden sonra sigorta başlangıcı olan 4A-İŞÇİ) -ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBI TESPİTİ İLE EMEKLİLİK

Yaşlılık sigortasından sağlanan haklar ve yararlanma şartları
MADDE 28- Yaşlılık sigortasından sigortalıya sağlanan haklar şunlardır:
a) Yaşlılık aylığı bağlanması.
b) Toptan ödeme yapılması.
(Değişik ikinci fıkra: 17/4/2008-5754/16 md.) İlk defa bu Kanuna göre sigortalı
sayılanlara;
a) Kadın ise 58, erkek ise 60 yaşını doldurmuş olmaları ve en az 9000 gün malûllük,
yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olması şartıyla yaşlılık aylığı bağlanır. Ancak, 4 üncü
maddenin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı sayılanlar için prim gün sayısı şartı
7200 gün olarak uygulanır.
b) (a) bendinde belirtilen yaş şartı;
1) 1/1/2036 ilâ 31/12/2037 tarihleri arasında kadın için 59, erkek için 61,
2) 1/1/2038 ilâ 31/12/2039 tarihleri arasında kadın için 60, erkek için 62,
3) 1/1/2040 ilâ 31/12/2041 tarihleri arasında kadın için 61, erkek için 63,
4) 1/1/2042 ilâ 31/12/2043 tarihleri arasında kadın için 62, erkek için 64,
5) 1/1/2044 ilâ 31/12/2045 tarihleri arasında kadın için 63, erkek için 65,
6) 1/1/2046 ilâ 31/12/2047 tarihleri arasında kadın için 64, erkek için 65,
7) 1/1/2048 tarihinden itibaren ise kadın ve erkek için 65,
olarak uygulanır. Ancak yaş hadlerinin uygulanmasında (a) bendinde belirtilen prim gün
sayısı şartının doldurulduğu tarihte geçerli olan yaş hadleri esas alınır.
Sigortalılar, ikinci fıkranın (a) ve (b) bentlerinde yer alan yaş hadlerine 65 yaşını
geçmemek üzere üç yıl eklenmek ve adlarına en az 5400 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm
sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla da yaşlılık aylığından yararlanabilirler. (1)
Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce 25 inci maddenin ikinci
fıkrasına göre malûl sayılmayı gerektirecek derecede hastalığı veya engelliliği bulunan ve bu
nedenle malûllük aylığından yararlanamayan sigortalılara, en az onbeş yıldan beri sigortalı
bulunmak ve en az 3960 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla
yaşlılık aylığı bağlanır. (2)
–––––––––––––
(1) 17/4/2008 tarihli ve 5754 sayılı Kanunun 16 ncı maddesiyle; bu fıkrada yer alan "yaş hadlerine"
ibaresinden sonra gelmek üzere "65 yaşını geçmemek üzere" ibaresi eklenmiş ve metne işlenmiştir.
(2) 25/4/2013 tarihli ve 6462 sayılı Kanunun 1 inci maddesiyle, bu fıkrada yer alan “hastalık veya özürü”
ibaresi “hastalığı veya engelliliği” şeklinde değiştirilmiştir.
9804
Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek
raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp
oranının;
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320
gün,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680
gün,
malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla ikinci fıkranın (a) bendindeki
yaş şartları aranmaksızın yaşlılık aylığına hak kazanırlar. Bunlar 94 üncü madde hükümlerine göre kontrol
muayenesine tâbi tutulabilirler.

HİZMET AKDİ İLE ÇALIŞAN SİGORTALI ANLAM OLARAK SÖZLEŞME İLE ÇALIŞAN 4A-İŞÇİ DEMEKTİR.

YANİ SGK RESMİ SİTESİ DİYOR Kİ; 4A-İŞÇİ VE 01.10.2008 TARİHİNDEN ÖNCE SİGORTA BAŞLANGICI OLAN KİŞİLERİN ENGELLİ VERGİ İNDİRİMİ İLE EMEKLİLİK HAKLARI DEMEKTEDİR.

BİR ÇOK İNSANA EMEKLİ OLMASI İÇİN YARDIMCI OLDUĞUM .GENELLİKLE 4A- İŞÇİ VE 4B BAĞKUR OLAN KİŞİLER OLDULAR.LÜTFEN MEDYA NIN MECRASINDA YAZAN HER YAZIYA DEĞİL BENİM SİZİNLE PAYLAŞTIĞIM GİBİ KANUN VEYA RESMİ KURUM SİTELERİNE İTİBAR EDİNİZ.AYRICA FORUM SİTESİNİN YÖNETİCİSİ BÜLENT BEY SÖYLEDİKLERİMİ DOĞRULAYACAKTIR.(@OturanBoğa)BÜLENT BEYE LÜTFEN SORUN DERİM.

SGK RESMİ SİTESİ;ENGELLİ VERGİ İNDİRİMİ İLE EMEKLİLİK HAKKI YAZISI;

Engelliliği Nedeniyle Vergi İndiriminden Faydalanan Sigortalılar
Hizmet akdi ile çalışan sigortalılardan Ekim/2008 tarihinden önce ilk defa sigortalı olan ve engelliliği nedeniyle vergi indiriminden yararlandığını Kanunun yürürlük tarihinden önce veya sonra tespit ettirenlerden;

- 6/8/2003 tarihinden önce sigortalı olanlardan;

Bu tarihte en az 12 yıl ve daha fazla sigortalılık süresi olanlar 15 yıl sigortalılık süresi 3600 prim ödeme gün sayısı,

Bu tarihte 12 yıldan daha az sigortalılık süresi bulunanlar ise kademeli geçiş sürecindeki şartları yerine getirmeleri halinde yaşlılık aylığına hak kazanabilmektedir.

- 6/8/2003 tarihinden sonra ilk defa sigortalı olanlardan sakatlık derecesi;

Birinci derecede sakatlığı (% 80 - %100 arasında) olanlar en az 15 yıl sigortalılık süresi ve en az 3600 prim ödeme gün sayısı,

İkinci derecede sakatlığı (% 60 - %79 arasında) olanlar en az 18 yıl sigortalılık süresi ve en az 4000 prim ödeme gün sayısı,

Üçüncü derecede sakatlığı (% 40 - %59 arasında) olanlar en az 20 yıl sigortalılık süresi ve en az 4400 prim ödeme gün sayısı,

şartlarıyla yaşlılık aylığı bağlanabilmektedir.

Bilgi Hazinedir
Medya mecrası diye belirttiğiniz kişiler SGK ve iş hukuku uzmanı olan kişilerdir.

Ayrıca bende 2008 öncesi SSK 'lı 4a ve 2008 sonrası devlet memuru olmuş ve 2018 yılında engelli olarak emekli olmuş biriyim o prosedürleri bizzat yaşamış biri olarak aktardım.

Birde Murat beyin sigortası 2008 den önce başlamış zaten verdiğiniz kanun maddelerinide iyi okursanız 2008 sonrası sigorta başlangıcı olanlar diye belirtiliyor.

Medya daki SGK ve iş hukuku uzmanı olan kişilerinde yazılı ekleyerek de yani benim söylediğimi doğruladıklarını örnek olarak koydum.

Hugo88

Merhaba,yazımız muhattabi 4B-Bağkur lu olması nedeni ile girişi ne olursa olsun 5510 sayılı 28. maddenin 5. fıkrası ile ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBI TESPİTİ İLE EMEKLİ olabilir.Kendisi 4A- İŞÇİ statüsünde olmadığı için ENGELLİ VERGİ İNDİRİMİ İLE EMEKLİLİK hakkı mevcut değildir.

Bunlar uzman görüşü değil benim eklerinde yazdığım gibi KANUN hükümleridir.Kişiye göre değişiklik göstermez.Ben size KANUN maddeleri ile belgeleme ve SGK resmi siteSİ yazısInı yazmama rağmen siz tarafıma hangisi olursa olsun medya mecralarının yazısı ile kanıt oluşturmanız mümkün değildir.

Kanunda herşey açık ve nettir.Bana kanıtlarınızı kanun maddeleri getirebilmeniz durumunda yazışmalarımız aydınlanacaktır.

Ayrıca sitenin forum sayfası yönetici Bülent bey OturanBoğa lütfen beyfendiye 5510 SAYILI KANUNUN 28. MADDESİ 5. FIKRASI HÜKÜMLERİ (4B BAĞKUR veya İSTEĞE BAĞLI SİGORTA ve 4C DEVLET MEMURU veya DEVLET İŞÇİSİ) için nasıl işlediğini ayrıca sadece 4A-İŞÇİ statüsünde olan ve sadece 01.102008 tarihinde önce 4A-İŞÇİ statüsünde olan kişiler kullanabildiği ENGELLİ VERGİ İNDİRİMİ İLE EMEKLİLİK hakkında (506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununun Geçici 87 nci Maddesinde ise, “506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununun 60 ıncı maddesinin (C) bendinin (b) alt bendi )bilgi vermenizi rica ederim.

Kanunlar üstün olan en başta ben olmak üzere hiç kimse mevcut değildir.

Ayrıca yazımı net okumanız gerekmektedir.Bahsettiğimiz beyfendi Engelli Emekliliği ile emekli olacaktır.Bu emeklilik 4B BAĞKUR VE 4C DEVLET MEMURU İÇİN kanunda ki adı ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBI TESPİTİ İLE EMEKLİLİKTİR.ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBI TESPİTİ İLE EMEKLİLİK İÇİN SGK kurumuna başvuran kişileri SGK ENGELLİ SAĞLIK KURULU RAPORLARI İLE EMEKLİ EDER VE KENDİLERİN ASLİ VE BAŞVURU EVRAKI OLARAK ENGELLİ VERGİ İNDİRİMİ BELGESİ TALEP ETMEZ ÇÜNKÜ GEREKLİ DEĞİLDİR.BU EMEKLİLİK ERKEN EMEKLİLİK ADI ALTINDA KANUNDA Kİ ADI TEKRAR YAZIYORUM ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBI TESPİTİ İLE EMEKLİLİKDİR.

ENGELLİ VERGİ İNDİRİMİ İLE EMEKLİLİK sistemi ENGELLİ VERGİ İNDİRİMİ BELGESİ ibrazı ile olan bir emekliliktir.Emeklilik başvurusuna gelen kişiler SGK tarafından ayrıca hastaneye sevk edilmez.

DİKKAT ETMEDİNİZ SANIRIM SİZİN YAZINIZ ""BAĞ-KUR kapsamında engelli çalışanlar, vergi indiriminden yararlanmak sureti ile erken emeklilik için başvuruda bulundukları zaman; %60 ve üzeri engelli olanlar 15 yıl 3960 gün; %50-%59 arasında olanlar 16 yıl 4320 gün; %40-%49 arasında olanlar ise 18 yıl 4680 gün üzerinden emekli olabilme şansları vardır" cümlesi 5510 SAYILI KANUNUN 28. MADDESİ 5. FIKRASININ TA KENDİSİDİR.

YANİ BAĞKURLULAR 5510 SAYILI KANUNUN 28. MADDESİNİN 5. FIKRASI UYARINCA ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBI TESPİTİ İLE EMEKLİ OLABİLİRLER.

BENİM YAZIMDA DA PAYLAŞMIŞ OLDUĞUM 5510 SAYILI KANUNUN 28. MADDESİ 5. FIKRASINI OKUMUŞ OLSANIZ FARK EDERDİNİZ.

KANUNLAR AÇIK VE NETTİR.

ENGELLİ VERGİ İNDİRİMİ İLE EMEKLİLİK 01.10.2008 TARİHİNDE ÖNCE SİGORTA GİRİŞ YAPILMIŞ SADECE 4A -İŞÇİ STATÜSÜNDE SİGORTA PRİMİ YATIRILAN KİŞİLER -İLGİLİ KANUN MADDESİ "506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununun Geçici 87 nci Maddesinde ise, “506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununun 60 ıncı maddesinin (C) bendinin (b) alt bendinde"

ÇALIŞMA GÜCÜ TESPİTİ İLE EMEKLİLİK(ERKEN EMEKLİLİK) -4B BAĞKUR,İSTEĞE BAĞLI SİGORTA ve 4C DEVLET MEMURU,DEVLET İŞÇİSİ STATÜSÜNDEN SİGORTA PRİMİ YATIRILAN KİŞİLER -İLGİLİ KANUN MADDESİ 5510 SAYILI KANUNUN 28. MADDESİNİN 5. FIKRASI

YANİ TIPKI SİZİN TARAFIMA VERDİĞİNİZ İLK CEVAP METNİNDE YAZDIĞINIZ GİBİDİR.SİZİN YAZMIŞ OLDUĞUNUZ METNİ AŞAĞI SATIRA EKLEDİM;

"BAĞ-KUR kapsamında engelli çalışanlar, vergi indiriminden yararlanmak sureti ile erken emeklilik için başvuruda bulundukları zaman; %60 ve üzeri engelli olanlar 15 yıl 3960 gün; %50-%59 arasında olanlar 16 yıl 4320 gün; %40-%49 arasında olanlar ise 18 yıl 4680 gün üzerinden emekli olabilme şansları vardır" SİZE AİT OLAN CÜMLENİZİN KANUN METNİ 5510 SAYILI KANUNUN 28. MADDESİNİN 5. FIKRASININ TA KENDİSİDİR.

5510 SAYILI KANUNUN 28. MADDESİNİN 5. FIKRASI KANUN METİNDEN ÖRNEĞİ;

"Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek
raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp
oranının;
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320
gün,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680
gün,
malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla ikinci fıkranın (a) bendindeki
yaş şartları aranmaksızın yaşlılık aylığına hak kazanırlar. Bunlar 94 üncü madde hükümlerine göre kontrol
muayenesine tâbi tutulabilirler."

Saygılar.

Son düzenleme:
O zaman burda vakit kaybetmeyin derim.

Uzmanlardan daha iyi bildiğinize , kanun ve işleyişi daha iyi yorumladığınıza göre sizde kendinize bir ofis açabilirsiniz .

Saygılar,

Hugo88

Rica etsem yazılarımı bir okusanız keşke,

Kanunlardan üstün kimse yoktur dedim,ben herşeyi biliyorum demedim.

Size tüm kanun maddelerini yazıyorum veya paylaşıyorum ancak siz ısrarla yazarların metinlerini önüme sürüyorsunuz.

Biliyor musun tahmin edemiyorum tüm dünyada insanlar tarafından yapılan her hareket bir kanuna dayanır.İnsanlar kanun çerçevesinde haraket ederler.

Ayrıca sizde benim bahsettiğim kanun maddesi 5510 sayılı kanunun 28. maddesinin 5. fıkrasını ilk metninizde birebir yazdınız ama benim metnimi okuyamadığınız için aynı şeyi yazdığımızın farkında bile değilsiniz.

Sadece yazarları savunarak onların üzerinden iddialar yaratıyorsunuz ancak kanunlar kesin ve nettir.

Kanunlar hepimizin üstündedir.

Yazarlarında dili sürçebilir yanlış yazabilir bunu hiç hesaba katmıyorsunuz.Herkes insan ancak kanun kesindir.

Aslında benim yasama organında ve erklerinde 35 yıl çalışmış bir ailenin ferdi olduğumu bilseniz belki yazılarımı okuma ve inceleme şansı bulabilirdiniz.

Kanunlar nasıl yapılır, veya T.B.M.M. üzerinden milletvekileri tarafında verilen kanun teklifi veya kanun taslağı,komisyon adımları,işlemleri ve genel kurulda milletvekili onay süreçleri ile birlikte kanun okuma ve kanun muhatapları hakkında bilgi ve deneyim sahibi olma hususlarında uzun yıllarımın geçtiğini size belirtmek zorunda kalmamalıydım diye düşünüyorum.

Bu arada kanun taslağı artık var olmayan bir kanun teklif etme yöntemidir.Hükümet sistemi yani Bakanlar kurulu tarafından T.B.M.M teklif edilen kanunların adına eskiden kanun taslağı denirdi.Bu bilgiyi de sizinle paylaşmak isterim.

Dükkan fikri iyi gibi duruyor ne yazık ki geç kaldınız söylemek için çünkü 2 yıldır yapıyorum zaten .Keşke yazılarımı okumuş olsaydınız bilirdiniz ki insanlara yardım ettiğimi söylemiştim ve bir yardım sistemi yakınımda olan kişilere fayda yaratmakta olduğunu paylaşmıştım.

Keşke yazılarımı okuyabilseydiniz sizde ofis fikrinizi yazarak boşuna değerli zamanını benimle kaybetmemiş olurdunuz.

İnsanlara kanunlar ile ilgili tüm yardımlarımı ücretsiz gerçekleştiriyorum.Her vatandaşımızın kendini geliştirmesini ve ülkemizde bağlı olduğu başta Anayasa olmak üzere tüm kanunlar hakkında bilgi sahibi olması için elimden gelen çabayı seve seve gerçekleştiriyorum.

Bilinçli toplumun temeli olan okumak,ilim ve bilim sayesinde gelecekte ülkemiz daha iyi yerlerde olacağına gönülden inanan bir insanım.

Çünkü her saniye ait olmaktan gurur duyduğum ülkemizin güzel insanlarına yürekten inanıyorum.

Ben sizin her yazınızı sonunda kadar okudum yaz siz benim tüm yazılarımı okudunuz mu?

"İlim ilim bilmektir
İlim kendin bilmektir
Sen kendin bilmezsin
Ya nice okumaktır."

YUNUS EMRE

"Cahillik yok edilmedikçe, yerimizdeyiz... Yerinde duran bir şey ise geriye gidiyor, demektir. Bir taraftan genel olan cahilliği yok etmeye çalışmakla beraber, diğer taraftan toplumsal yaşamda bizzat faal ve faydalı, verimli elemanlar yetiştirmek lazımdır. Bu da ilk ve orta öğretimin uygulamalı bir şekilde olmasıyla mümkündür. Ancak bu sayede toplumlar iş adamlarına, sanatkârlarına sahip olur. Elbette milli dehamızı geliştirmek, hislerimizi layık olduğu dereceye çıkarmak için yüksek meslek sahiplerini de yetiştireceğiz. Çocuklarımızı da ayni öğretim derecelerinden geçirerek yetiştireceğiz."

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Saygılar.

Son düzenleme:
Ben olayı birebir yaşamış emekli olmuşum diyorum siz bana kanun diyorsunuz ülkede sizce yazılı olan bütün kanunlar ve Anayasa maddeleri yazıldığı gibi uygulanıyor mu ki?

Basit bir örnek vereyim kanun yada yönetmeliklerde dediğiniz gibi yazılı olan uygulanır ve bunlar kesindir ise sizce engelli raporu almak isteyen insanlar X hastaneden %60 alırken Y hastane aynı rahatsızlığa nasıl %30 rapor verebiliyor. Hatta Vergi İndirimi için rapor veren ve onun sağlık heyeti olan kurum ilgili kişinin engeli olmadığını dahi söyleyebiliyor.
Hakem hastaneler mevzusu ise ayrı komedi yüzlerce binlerce insanı engelli dahi kabul etmiyorlar.Forumda bu örnekler fazlaca mevcut incelerseniz görürsünüz.

Madem uzman olduğunuzu ve bu işi para karşılığı 2 yıldır yaptığınızı söylüyorsunuz.

Hastaneye yada kuruma göre kanun yada yönetmelikler kişiye göre farklı mı uygulanıyor? O zaman

@Hugo88

ÖNCELİKLE BUNU YAZMAK DURUMUNDA BIRAKTINIZ MI BENİ ÜZGÜNÜM AMA YAZIMI TEKRAR EKLİYORUM.

"İnsanlara kanunlar ile ilgili tüm yardımlarımı ücretsiz gerçekleştiriyorum"

BEN ASLA ÜCRET KARŞILIĞI İŞ YAPMAM.

YİNE YAZILARIMI OKUMAMIŞSINIZ VE BİZ BU KONUDA SİZLE BİR YERE VARAMIYORUZ BEN BUNU ANLADIM.ARTIK YAZMADIĞIM SÖZLER VEYA CÜMLELER ÜZERİNDEN HAKKINDA YAZI YAZABİLİYOR DURUMUNA GELDİNİZ.

BU ARADA ISRARLA YAZILARIMI OKUMAMAKTA DEVAM ETMENİZ ÇOK İLGİNÇ.BENDE ENGELLİ VERGİ İNDİRİMİ İLE EMEKLİLİK SİSTEMİ İLE EMEKLİ OLDUM,BAĞKUR STATÜSÜNDEN 5510 SAYILI KANUNUN 28. MADDESİNİN 5.FIKRASI VE ENGELLİ VERGİ İNDİRİMİ İLE EMEKLİ ETTİM İNSANLAR VAR VE GÖREVİME DEVAM EDİYORUM.

EMEKLİ OLMADAN ÖNCE HERKES GİBİ ÜCRET KARŞILIĞI İŞÇİ OLARAK ÇALIŞMIŞ OLDUĞUM MESLEĞİMDE OLDU.MESLEĞİMİ YAPTIM Kİ ODA ŞU AN YAPTIĞIM İŞ DEĞİLDİ.

YAZILARIMI KEŞKE AMA KEŞKE OKUMUŞ OLABİLSENİZ ŞUNU BELİRTMİŞTİM."Bilinçli toplumun temeli olan okumak,ilim ve bilim sayesinde gelecekte ülkemiz daha iyi yerlerde olacağına gönülden inanan bir insanım.

Yaptıklarım sadece halkımıza yardım etmek ve bilgilenlemelerini sağlamak o kadar.

Bu sayede gelişeceğiz,öğreneceğiz ve bir kişi veya bir kaç zümrenin sözüyle değil kendi öğrendiğimiz resmi kaynak bilgileri ile veya ilim ,irfan ile gerçek bilgiye ulaşacağız.

Toplumumuzun ne yazık ki vazgeçmediği bir uygulama kulaktan dolma bilgiler ışında doğruyu aramaktadır.kulaktan dolma bilgileri her zaman kendi ideolojilerimize ve fikir dünyamıza yakın yerlerde arayarak kendimizi daha sığ bilgiler içinde yüzmemize neden olmakta ve gerçek bilginin ışığını kaçırmaktayız.

Bilgi tüm evreni kaplayan bir veridir ve her canlı başta insan olmak üzere saygıyı hak eder.

Atatürk dünyada birçok kitabı okumuş ve incelemiştir.bir bilginin insana veya yeniliye yetmediğine ve hatta gelişmek ve aydınlanmak adına çoğulcu her fikrin bir çiçek bahçesi olarak dünyanın en büyük zenginliği olduğuna inanan ender bir görüş ekolü,liderdir.

Ben sizin yazdığınız gibi para karşılığı hiç bir yardım,destek ve hizmet vermiyorum.

Diğer taraftan ülkemizde kanunların var olduğunu söyledim ancak yine belirtiyorum doğru uygulandığını iddia etmedim.şu an bu sizin fikir yazınız ve kesinlikle bana ait değildir.

Tüm insanlar doğru ve net olan kanuna düzene dayalı bilgi ve deneyimlerini tüm insanlıkla paylaşabilse bizler o zaman hatalar yapılmasına hem engel olabileceğiz hemde diğer insanlara fayda sağlayabileceğiz.

Benim amacımda tam olarak budur.doğru bilgi ve deneyimimi insanlara yasa ve kanun maddeleri üzerinden anlatarak hem öğrenmeleri sağlayarak haklarını korumaları sağlamak hemde bu bilgileri aynı şekilde diğer insanlara aktarılmasını sağlamaktır.

Bunu başarabilecek gücümüz ve cesaretimiz var ve ben ülkemizde ki her insana inanıyorum.

Saygılar.

Son düzenleme:
Üst Alt