Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%60 raporla göreve başlayan memurun rapor oranı artınca malulen emekliliği..?

senged

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Biraz acilen yardımınıza ihtiyacım var arkadaşlar. 2012 ÖMSS ye ablam %60 engelli raporuyla girdi. 2014 te bir ilkokula memur olarak atandı. 2015 te hastalığının ilerlemesi nedeniyle otomobile binmekte zorlanmaya başladı ve %91 raporla tekerlekli sandalye ile bindirebilecegimiz bir araç (Doblo) aldık. Şu anda ise durumu daha da ağırlaştı ve mamulen emekli olabilir mi araştırmaya başladık. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Nasıl bir yol izlemeliyim? 1350 gün memuriyette(Mart 2014 ten beri), 840 gün Bağkur dan(2002 başlangıç ) primi var. Toplam da yaklaşık 2200 gün primi mevcut. Yine yaklaşık 6 yıl 2 ay çalışmış görünüyor.

İl Milli Eğitim rapor al üzerinde bakıma muhtaç olduğunu belirten işini yapmakta zorlandığını belirten cümleler olsun sonra emekli dilekçesi yle raporu üst kuruma gönderelim diyor. Rapor elimizi kuvvetlendirir diye de eklediler. Yardımcı olmaya çalışıyorlar farkındayım ama yanlış bir adım da atmak istemiyorum açıkçası.

Ablam ın engellik durumunu belirten bir rapor için hastaneye nasıl bir dilekçe vermeliyim?

Allah hepimize yardımcı olsun inşallah

senged

Maalesef, %60'la göreve başlayan kişi rapor oranı arttığında malulen emekli olamaz. SGK'nın bu konuda kolaylık sağlayacağına ihtimal vermem. Ama şansınızı da deneyin... Süreç olumsuz sonuçlanırsa, dava konusu yapabilirsiniz.

Dilekçenizdeki tek argüman şu olmalı: Rahatsızlığım görevimi yapmama engel olacak düzeye geldiğinden dolayı malulen emekliliğimi istiyorum.

Not: Burada tek korkum, malulen emekli etmeyip "madem görevini yapamıyorsun seni işten çıkartıyoruz" demeleri! İşgüzar birileri bu gerekçeyle sizi zor durumda bırakabilir mi diye aklımdan geçmiyor değil!

OturanBoğa

O kadar kolay mı işten atmak? SGK'nin böyle bir insiyatifi var mı abi?.
ne demek işten atmak?..

benim bildiğim 5 yıl prim ödeyen, veya borçlanma ile 1800 gün e tamamlayabilen, yüzde 60 ve üstü engelliler, mallülük aylığına hak kazanıyor. bakıma muhtaç olursa 10 yıl şart değil yani. özrün işe girişinden önce olduğu ama işe girişten sonra arttığı engellilik durumunun başka bir forma girdiğini söylüyor arkadaşımız. hastalığın bu yeni hali, işe giriş sonrası maluliyeti için yeterli veri değil mi?. çok değişik bir sistem yav bu.. illa 15 yıllık yaşlılık aylığına hak kazanması mı gerekiyor?.

Çok teşekkür ederim. Yoğunluk nedeniyle dönüş yapamadım. Şimdilik durum bildirir rapor almaya çalışıyoruz. Heyete girdik. Sonucun çıkmasını bekliyorum. Sonra emekli dilekçesi vereceğiz. Sonra da beklemeye başlayacağız sonucu. 3 aylık da istirahat raporu aldık şimdilik.

Üst Alt