Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 60 raporla malulen emeklilik mi erken yaşlılık emekliliği mi?

ACABAMI

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
keratakonus ve endotel distrofisi teşhisli göz rahatsızlığım var devlet memuruyum 10 yıl 5 ay devlet 2 yıl özel şirket çalışmam var devlette devam ediyorum
27.10.1993te işe başladım (devlet memurluğu)
09.11.1997 istifa ettim
10.11.1997 özel banka başlama
01.02.2000 çıkış
06.10.2005 devlet memurluğu tekrar başlama ve devam
çalışmak benim için artık güçleşti rapor mu alarak malulen emekli olmalıyım başka seçenek varmı önerilerinizi bekliyorum teşekkürler...

Malulen emekli olmak için kurumunuza müracaat edin.Kurumunuz sizi rapor vermeye yetkili hastaneye sevk eder %60 ve üzeri rapor alır iseniz malulen emekli olursunuz.

Bugün varolan maluliyet derecesinde işgücü kaybınız ilk memur olduğunuz tarihte de var mıydı?

Görevinizi yapmaya mani bir durumunuz varsa (maluliyet cetveli), İlker'İn yazdığı gibi, sevkle hastaneden alacağınız maluliyet raporu malulen emekli olmanızı sağlar.

Cevaplarınız için teşekkürler..Merak ettiğim başka konu 5. derece 2. kademedeyim malulen emeklilikle maaş ne kadar alabilirim acaba?
sevki kurumdan almadan doğrudan hastaneye başvursam ne olur?İşe girerken görme kaybım yoktu

Ne kadar maaş bağlanır, bilemiyorum.

Malulen emeklilik söz konusu ıolduğunda kurum sevki ile rapor almak şart. Kendi başvurunuzla alacağınız rapor sgk tarafından kabul görmez, boşuna uğraşmış olursunuz...

5. Derece 2. kademede devlet memuruyum vergi indirimi nasil isime yarar?27.10.1993te işe başladım (devlet memurluğu)
09.11.1997 istifa ettim
10.11.1997 özel banka başlama
01.02.2000 çıkış
06.10.2005 devlet memurluğu

Defterdarlıktan elede edeceğiniz sakatlık indirimi maaşınızda kısmi bir artış sağlar. 40-59 arası raporla 3. dereceden indirim hak ederseniz maaşınızda 25 tl, % 60 ve üzeri raporla 2. dereceden indirim elde e3derseniz maaşınızda 50 TL artış olur.
Not: Asgari geçim indirimi ile çakışırsa, bu miktarlar düşecektir.

Vergi idirimi asgari geçim indrimiyle çakışıyor. benim 1. derece vergi indirimim var maaşıma 35 tl gibi yansıdı. bordroda asgari geçim indirimi bölümü 0 olarak görünüyor.

Üst Alt