Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%60 raporla MTV'den muaf olabilir miyim?

Alpaslan35

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar...

Mesela ben otomobilimi satıp, bunun yerine 2. el bir minivan araç alacağım.

%60 ile malulen emekliyim.

Şimdi ben bu alacağım minivan için MTV ödeyecek miyim yoksa muaf mıyım?

(Bazı kişiler en az %90 engelli olmalısın diyor, bazıları ise %40 engelli olduktan sonra Mtv'den muaf olursun diyor).

Bu konuda tam bir bilgi karmaşası var.

Nedir bu işin kesin bilgisi?

Alpaslan 35
Kimin ne dedigi onemli degil . maliye git sor derim. Sormadan yapma birsey ceza alirsin

1- Minivan dediğiniz araç B sınıfı sürücü belgesi ile kullanılabilen bir araçsa
2- Engeliniz ortopedik olup ehliyetinizde engeliniz ile uyumlu tertibat kodları varsa
3- Aracınız özel tertibatlı ise ya da özel tertibat yaptıracak iseniz
MTV muafiyeti hakkınız olur, bunlardan birine cevabınız hayır ise MTV ödersiniz.

2005 1.3 multijet doblo vardi mtv odemedim sattim
2010 1.6 elegans doblo aldim mtv odemedim. Ozel tertibat yoktu sattim. Hep 2.el aldim her yil muaynesi vardi b sinifi ehliyat var .

- Aracı B sınıfı ehliyet kullanıyor.

- Ortapedik engelimin ayaklardan değil ama ellerden özürlü ve ehliyette de yeni emekli olduğum için henüz bir değişiklik yok.

- Araç özel tertibatlı değil ama isterlerse yaptırabilirim.

::

(Yalnız ben malüliyetimi ortopedikten mi aldım yoksa kalp yetmezliği ve kalp pili yüzünden mi aldım bilmiyorum. Çünkü raporu hiç görmedim. Eğer ortapediden ise sanırım aracı ve ehliyeti özel donanımlı yaptırmam gerekecektir).

::

Eğer bunlar olmazsa Mtv ödeyeceğim demek ki.

Cevaplar için teşekkür ederim.

40 ustu orani olup 90 altinda kalsn ortopedik engelli olmayan h sinifi olmayan b sinifi engelli olan biri otv oduyormu

patpat55
Manuel vitesli bir aracı ek bir özel tertibat olmadan kullanamayacak şekilde fiziksel bir engel varsa ÖTV muafiyetinden faydalanılabilir. Aksi halde raporun en az %90 ve üzeri olması gerekir.

H sınıfı ehliyeti ehliyetiniz varsa ve araç tertibatlı ise yada %90 üzeri raporla alınmışsa Mtv ödenmiyor.

Üst Alt