Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%60 raporu bulunan kardeşim babadan dolayı Yetim aylığı alabilecek mi?

hakanvardar

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba;

31/07/1982 Doğumlu %60 zihinsel özürlü(Teşhis Oligofreni)kardeşimin bugune kadar herhangi bir sigorta girişi bulunmamaktadır.Sağlık hizmetini babam üzerinden almakta,aile buyuklerinin vefat etmesi durumunda anne babadan emekli maaşı ödeneği alabilirmi?Alamaz ise bugun kardesime sigorta girişini ne şekilde yapmam gerekir, emekli olması için gerekli koşullar nelerdir?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla
Volkan VARDAR

Evet, maluliyet derecesinde (% 60 ve üzeri) sakatlığı bulunan çocuklar anne-babaları vefaat ettiğinde Hak Sahibi statüsünde olurlar ve kendilerine Ölüm Aylığı (Dul-Yetim aylığı) bağlanır. Ayrca bu kişiler Hak Sahibi statüsünde oldukları sürece sağlık güvencesinden de yararlanırlar...

Ayrıca sigorta primi ödeyip 20 yıl sonrası için emekliliği planlamanıza gere yok diye düşünüyorum.

http://www.engelliler.biz/forum/dul...yligi-ne-zaman-baglanir-ne-zaman-kesilir.html
Dul Yetim Aylığı Talep Dilekçesi Örneği

bülen bey %60la malül emekli olan babadan yetim maşı alırmı teşşekür ederim

Kendi emekliliğinden maaş alanlara yetim maaşı bağlanmaz diye biliyorum.

Üst Alt