Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%60 raporum, 6000 gün SSK primim var. Nasıl emekli olabilirim?

gülçan1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
% 60 raporum var 6000 gün ssk prımım var normalde emeklı oldum ama yasımı beklıyorum hastalıgım nedenıylen emeklı olmak ıstıyorum olabılırmıyım hem olursam 3600 gundemı olucam 6000 gunum boşamı gıdıcek yasım ıse 40 1987 ssk gırışim yardımcı olursanız sewınırım

SSK'lı (4a) statüsünd eemekli olacaksınız sanırım. Öyleyse, yapmanız gereken, sakatlık indirimi almak için defterdarlığa başvuru yapmaktır. Elinizde yeni tarihli rapor varsa, o raporla başvuru yapabilirsiniz. %40 ve üzeri şekilde onaylanır ve 3. dereceden sakatlık indirimi hak ederseniz, bu hakka istinaden derhal sigorta müdürlüğüne gidip emeklilik başvurusu yapabilirsiniz. Tüm şartlarınız emeklilik için uygun.

http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Evet, 3600 günle de emekli olabilirdiniz. Bu olsaydı 6 yıldır emekli maaşı alıyor olurdunuz...

Not: Emekli maaşınızın hesabında priminiz 7200 günmüş gibi işlem görecek.

6000 gün maşımı etki yaparmı yada bir fark olurmu

bu hastalıgım 1 sene oldu hasta oldugum ıcın artık çalısmak zor gelıyor çalısmasam bu sefer maşa ıhtıyacım var normal emeklıme 3 sne var yasımı beklıcem oytuzden çalısmak zor geldıgınden hemen emeklı olmak ıstıyorum daha once hastalıgım olsaydı zaten coktan olurdum

Erken emekli olmanız için en az %40 ve üzeri vergi indirimi alırsanız, erken emekli olursunuz, diğer şartlarda uygun, 3600 günden sonrası hesaplanır yani ne kadar prim ödenmiş ,asgari ödenmiş işe ortalama 750 gibi alırsınız.Benim 5950 gün vardı bu şekil verdiler raporum %60.

simdi 3600 gunden emeklı olursam ılerde normal emeklı olabılırmıyım yasımdan dolayı 3 snee sonra oyle bır ımkan warmıdır?

Şimdi emekli olmakla 3 sene sonra emekli olmak arasında tek bir fark var. O da, şimdi emekli olursanız 3 yıl maaş alacaksınız.

Yani, ortada kafanızı karıştıracak bir şey yok. Bugün emekli olacaksınız, hepsi bu. Ne bir kaybınız olacak ne de maaşınız düşük olacak.

çok tesekurler ıstedıgım cevap buydu yanı benım dusuncem ııse buydu hemen emeklı olursam dusuk bır maas alıcam çalıstıgım onca yıllar boşa gıcektı korkusu

Ilk ssk girişim 15 yaşında

Ilk ssk gırısım 15 yasında yanı 1987 gırısım yenı kanuna gore 18 yasından sonra hesaplanıyor skk prim gunlerım 18 den sonramı hesaplanıcak yardımcı olursanız sewınırım

Eğer 15 yaşındaki sigortalılığınız staj değil TAM primli sigortalılıksa, 18 yaşını doldurduğunuz gün sigorta başlangıç tarihi olarak kabul edilir.

Eğer 18 yaşından önce TAM primli sigortalılığınız yok idiyse, o zaman 18 yaşını tamamladıktan sonra TAM primle sigortalı olduğunuz ilk tarih sigorta başlangıcı kabul edilir...

Sigorta başlangıç tarihi emeklilik kriterlerini de belirler:

2008_oncesi.PNG

15 yasımda tam gün priim

Yani ozaman 15 ile 18 arasında 3 yıl var 3yıl priim gunlerım sayılmoyor dogrumuu

18 yaşından önce ödenen primler emekli maaşına katkı sağlıyor, ama sigorta başlangıç. tarihi olarak dikkate alınmıyor...

Tamam anladım yanı gec emeklı oluruyoz zaman ıtıbarı olarak

ne kadar maaş alırım

6000 gün pirimim var ssk ücreti 900 yatıyo ne kadar maas alırım yardımcı olursanız sewınırım tsekurler

gülçan hanım 18 yaşından önceki çalışmalarınızda emeklilik prim kesintisi olmaz yanlızca 18 yaşından sonrası için emeklilik kesintisi olur yani 18 yaşından önceki sigorta primleri gün sayınızı arttırır.

normalde askerı ucret alıyorum ama şirket askerı ucreten fazla gosterıyo ssk primlerimizi 900 950 gibi

merhabalar defterdarlığa baş vurdum % 40 vergiden muaf oldum emeklimi vere bilirmiim.

40 yaşındayım 6100 ssk primim var % 40 vergiden muaf oldum ssk girişim 1987 normal emekli olamıyorum 2014 olmam gerkiyor yaştan dolayı yardımcuı olursanız sevınırım .

Gülcan hanım,
Sizin verdiğiniz bilgilere göre 1971 doğumlusunuz ve 1986 yılında ssk lı olarak çalışmaya başlamışsınız. İlk ssk girişi 18 yaşından küçük olduğu için ilk işe giriş tarihiniz 19 yaşınızdan gün aldığınız 1990 tarihi baz alınacak..
3.derece vergi ind. hakkı kazandığınızı söylüyorsunuz bu hak ile..
15 yıl 3600 güne tabi olursunuz. Hemen SGK ya müracaat ederek emekli olabilirsiniz...

Üst Alt