Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%60 raporum ile ÖTV indirimi ne kadar olur ve ticari araç kullanabilir miyim?

AsiLce

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

%60 Raporum var araç almak istesem Ötv indirimi ne kadar olur. 185.000 Tl'lik araç ne kadar indirim olur acaba. Yada Ötv indirimi ne kadar oluyor. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Ayrıca ehliyet için aldığım raporda ise 102 - ticari araç kullanamaz. 78- sadece otomatik vites araç kullanabilir. 31.04- Yükseltilmiş zemin kodları bulunmaktadır.

Merak ettiğim yanılmıyorsam panelvanlar ticari araç olarak geçiyor. vw caddy yada citröen berlingo otomatik araç alamazmıyım.

Ticari geçen hiç bir araçı alamazsın gool arama motoruna ötv indirimli sadece otomatik vitesli araç kullanabilrsiniz
b4f68ad8dd3f7bb37794390e54e3f592.jpg

RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ww cadyy ve Citroën ticari geçmişmiyeni otomobil olarak varsa bayilerine sorun ticari olmayan varmı diye

AsiLce
Alabilirsiniz de kullanabilirsiniz de, aksi söylemler ticarinin ne olduğunun yanlış yorumlanmasından ibaret, itibar etmeyin.

Alamazsınız yeni ehliyet kodlarında ticari araç kullanamaz kodunu olduğu için alamazsınız çok bilmişler e itibar etmeyin gidin maliye ötv birime sorun derim

Ufukalp
Hocam

Ehliyet için aldığım raporda 102 ticari araç ambulans ve resmi araç kullanamaz ibaresi var. Peki hocam ötv indiriminden faydalanılabilir mi ? Geniş bir aile olduğum için Berlingo'nun yeni otomatik vites aracını almayı düşünüyorum.

hashasli
Hocam peki raporu yeniden alsam. 102 kodunu kaldırırlar mı acaba ?

Faydanırsınız hastane den aldığınız rapor araç almak için se alınır siz hastane raporu ve yeni ehliyetinizle maliye de ötv idrimi birimi var oraya gin orda ki memurlar size yeni çıkan mevzuatla bilgili alın

AsiLce
O tür araçlarda ÖTV oranı düşük olduğu için ÖTV istisnası avantajınız da çok düşük olacaktır, çok fazla bir indirim olmaz.
Otomobil olarak ruhsatlandırılırsa da kamyonet fiyatının üzerine yüksek oranlı ÖTV eklenip sonra ÖTV istisnası kapsamında geri düşülür, yani araç size aynı fiyata gelir.
Ehliyetinizdeki 102 kodu o aracı kullanmanıza engel değil, ruhsat kaydı kamyonet de olsa, otomobil de olsa engel değil.
Sadece kamyonet olursa her yıl muayene gerekir, İstanbul'da 1.köprüden geçemez, trafik kurallarına göre hız sınırı 10 km daha düşük olur.
Bu kesin bir bilgidir, kendinizi yanlış bilgilere göre yönlendirip hayallerinize gem vurmayın.

hashasli
Hocam ehliyeti almadım henüz. Ehliyet almak için rapor aldım. Rapor da 102 ibaresi bulunmaktadır.

Ehliyeti almadan tekrar rapor için başvursam olur mu 102 ibaresini kaldırırlar mı merak ettiğim konu bu.

Araç almak için ayrıca bir rapor çıkartmadım. 2007'de vergi indiriminden faydalanmak için çıkarttığım %60 raporum mevcut bu rapor ile araç alınamaz mı ?

Ufukalp
Teşekkür ederim.

En iyisi kesin bilgi almak için gelir vergi indirimi maliye birimine ve bayiye gitmek gerekecek boşuna hayal kurmayalım yoksa..

AsiLce
Kesin bilgidir diyorum, siz hala boşa hayal kurmayayım diyorsunuz.
Ne diyeyim, zorla da yardımcı olunmaz ki bir insana.
İyi günler size.

En güzeli maliye ötv indirim birimine gidin size enti bilgiyi verirler TEKRAR TEKRAR SÖYLÜYOM ENGELLİ KİŞİYE VERİLEN EHLİYETLE TİCARİ ARAÇ ALAMAZ KULLANAMAZSINIZ EĞERKİ FOTO BaKINehliyet değiştirmediyseniz kodlar bunlar
73e4b057731969889fce2604bbbe162b.jpg

Bir de ticari aracın ne olduğunu bilsen...
Bu ve silinen yazışmalardan sonra boş yere nefesimi tüketip anlatmaya gerek de görmüyorum artık.
Çünkü karşıda anlayacak kapasite yok.

Üst Alt