Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 60 raporum neden 'ağır özürlü' ibareli değil?

ferhat1965

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
1..sag gözden retina dekolman ameliyati oldum simdiki durum ancak isigi gorebiliyorum ve sol gözüm icinde gözlük kullaniyorum bunun icin raporumda yüzde 20 verilmis 2...sag bobregimde tas var buna da yüzde 5 verilmis.3..daibetus mellitus ve hipertansiyondanda yüzde 28 verilmis.4..morbid obezitedende yüzde 30 verilmis....

simdi bu verilen oranlara gore raporun yüzde kac olmasi gerekir?? bir baska konu ise bu rapor verildiginde diyabeti hapla gecistiriyorken simdi insulun +hap kullaniyorum ayrica nöropatik diyabet diye teshis konuldu bunun icinde noroloji bolumunden sabah ve aksam olmak uzere 300 mlg.lik iki adet hap kullanmaya basladim.ayaklarimda muthis derecede yanma ve karincalasma oluyor.diger bir konu ise efor testinde basarisiz oldum nefes darligi var diye rapor verdiler..

birinci kisimda verilen yuzde 60 ta bir yanlislik varmi,agir özürlü de yazilmadi ikinci kisimda yazdiklarimdan sonra basvursam acaba rapor oranimda degisiklik olabilirmi saygilar tsk ederim

30+28=50+20=60+5=62 yapar.

"Özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranı % 50 nin üzerinde olduğu tespit edilen özürlülerden; beslenme, giyinme, yıkanma ve tuvalet ihtiyacını giderme gibi öz bakım becerilerini yerine getirmede, kendi başına hareket etmede veya iletişim kurmada zorluk ya da yoksunluk yaşadığına ve bu becerileri başkalarının yardımı olmaksızın gerçekleştiremeyeceğine tıbbi olarak karar verilen kişiler" Ağır Özürlü sayılır.

İhtiyaçlarınızı giderirken bir başkasının yardımına ihtiyaç duymayacağınızdan ağır özürlü kısmına hayır işaretlenmiş olmalı..

Şeker konusunda insülün kullanmıyorsanız tip2 dir ve % 20 verilir, %8'de tansiyondan verilmiş olmalı..
insülün kullanıyorsanız % 30 - % 40 arasında verilmesi gerekir. İçinizin rahat etmesi için yeniden sağlık raporu almak için başvurup bütün rahatsızlıklarınızı en baştan söyleyip 'ağır özürlü' ibaresininde işaretlenmesini istediğinizi belirtin siz. Onlar size gerekli açıklamayı yapacaklardır.
Nefes darlığı tek başına bişey ifade etmez. Morbid obezite içerisinde değerlendirilir. Ama ilerlemişse buda yeniden değerlendirilir.
Ayrıca diğer rahatsızlıklarınızda ilerlemişse oran biraz daha artabilir tabii ki ama sizin ne için kullanmak istediğinizde önemli? Yani örneğin, Evde Bakım aylığı almak istiyorsanız ' ağır özürlü' ibaresi olması şart. Ve bunun içinde yeniden başvurmalısınız. Ama örneğin işe girmek için başvuracaksanız % 40 ve üzeri olması yeterli.. gibi.. Elinizdeki raporunuz yararlanmak istediğiniz konuda yeterliyse yeniden uğraşmanız boşuna zaman kaybı olur.

KKELEBEK cevap icin tsk ederim sanirim gozunuzden kacti.nöroloji den ilac kullanmaya basladim bunun yeniden almak istedigim raporda bir artisi olabilirmi,almis oldugum raporda insülin kullanmiyodum simdi ise hap arti insuline basladim sabah 20 unite aksam 20 unite kullaniyorum.ayrica dediginiz gibide yurume guclugu cekiyorum.banyo vs islevlerimide yapamiyorum.. 2022. maasinin artmasini ve evde bakim maasi almak icin sormustum ilgi alakaniz icin tekrar tsk ederim..

ahmet3847 gecmis olsun ahmet sendede bendeki gibi ayni sorunlarmi var ?

Yeni yönetmelikle 2022 maaşlarınında artması için % 70 ve üzeri 'ağır özürlü' ibaresi gerekiyor, Evde Bakım aylığı içinde 'ağır özürlü ibaresi şart. Deneyin şansınızı..

Üst Alt