Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 60 raporum var. Babamdan Yetim aylığı alabilir miyim?

kalpkası

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba, kalp kası hastasıyım, Şişli etfal bana %60 rapor verdi, aslında sadece kalp için bu raporu aldım, Doktor diğer hastalıklarında var onlardanda rapor alabilrisin dedi ama dinlemedim, birazda nefes sorunum ve kronik panik tak rahatsızlığım var, yani kapalı yerlerde duramıyorum, sadece kalp olarak o zorluğa katlandım.

Babamdan kalma bağkur için %60 dediler ama bağkur yeniden rapor al dedi, bende bir daha gitmedim, nedei ise biraz rahatsızlığım kötü seviyede, yani bir hayli uç noktadayım.

Erkek çocuklar için var dediler ama Bağkur bana farklı olarak yeni rapor istedi, bunu öğrenmek istiyorum, tekrar gidip rapormu alayım yoksa, bu zorlukla yaşamaya devammı edeyim, ilaçlarımı zaten alamıyorum, 1 kutu ilaç 86 lira sadece 1 tanesi diğerlerini yazmıyorum bile, troid hapı alıyorum günde 12 tane, sakinleştirici, tansiyon, kısaca bir sürü ilaç.

Ne yapmam gerekiyor, yardımcı olursanız sevinirim.

Not:Bağkur dediysem ben gitmiyorum kardeşim ilgileniyor, yürüme durumum çok zor nefesim kesiliyor.

Saygılarımla

Yetim aylığı alabilmek için malul durumda olduğunuzu raporla belgelemeniz gerek. Bunun için bağkur sevki ile hastaneye gitmelisiniz. Bence sağlık güvencesi açısından da bu süreci işletmeniz sizin yararınıza.

Babamdan kalan bağkur maaşını almak için ne yapmalıyım?

Beni forumda belki tanıyanlarınız olacaktır, inanılmaz problemler yaşayan ki buna Elkrtik borcu faizlerini hatırlayanlar olacaktır gerçi ödenmişti Şükür kapandı.Şimdi ise Yoğun bakımda yattığım 10 günün bedeli 1.700 lirayı Devlet 6.000 lira faizle hemde kapıma 2 defa icra kağıdı yapıştıracak kadarda beni deşifre etmeyi, Devlet görevi olarak algılamış.Konum bu değil tabiki malesef ki alıştım Devletim tarafından alıştırıldım, hatta Veteriner'e tedavi için yollanırsamda şaşırmayacak haldeyim.Devletin bana verdiği değeri çok ama çok iyi anlatmasını biliyorlar Devletin çalışanları.

Konuma gelince, Lütfen bana birisi net birşeyleri yazsın, sinirlerim bozuk ve 1 haftadır 2 defa fenalaştım bu sebeble.

Babamdan kalma Bağkur maaşı almak için müracat ettim, 2 sene önce ` heyet raporu verdiler ama Bağkur kabul etmedi, bende Kalp sorunlarım sebebiyle açıkcası o strese giremedim denemek istesemde yolda kaldım nefes alma probelmi yüzünden.

Fakat İnsanların yardımları ile yaşayan bir İnsanım, Elektriğimi suyumu, doğal gaz yok şaka gelecek ama 6 senedir ben evde ısıtıcı kullanmıyorum neyse geçelim, internetimi ve gıdalarımı İlaçlarımı hayırseverler ödüyor, hatta Devletten 1 ilac dahi bugüne kadar almadım günde farklı hastalıklarıma sebeb 18 adet hap içiyorum.

Diyeceksinizki sen kimsin Osmanlı sanatlarında bu Ülkeye bir çok eser kazandırmış Çırağan sarayından,Dolmabahçe sarayına kadar çalışmış ve bilirkşi olarak bulunmuş Rahmetli Ustanın Ailesinden kalan son 2 Kardeşiz, soyumuz sopumuz tükenmiş anlayacağınız.Annemi Babamı hepsini kaybettim.Avrupada yaşasaydım sanıyorum Devlet bize istemesek dahi sahip çıkardı, Türkiyede ise Öldürmek için çaba gösteriyorlar, yanlış anlamayın ALLAH c.c adıyla asla şikayetci değilim, olmamda fakat Devletin maaşını alıp kraldan çok kralcılık yapan öfkesini Vatandaştan çıkaran çalışanlarada karşıyım.

Bağkura tekrar baş vurdum, heyete girdim bu seferde raporda oran yazmıyor fakat Kalp hastalığım 5/4 yani en risklki seviyeye kadar çıkmış, raporda acilen müşahade altına alınması gerekir uyarısıda mevcut, ben Hastaneleri artık protesto ediyorum ve size şaka gelecek ama bir yerde ÖteNazi hakkımı kullanıyorum yani fenalaşsamda hastanelere gitmiyorum, 1.700 lira 10 gün yoğun bakım faizle 6.000 lira üzerinde gelirse lanet eder sizde gitmessiniz, hatta yoğun bakıma kaldırıldım zorla götürmüşler gözlerimi orda açtım, kendime ilk gedliğim anda ise çıkmak istedim, Ölüm riskin var deselerde yoğun bakım ünitesinde kağıt imzalattılar çıktım, evime geldim tedaviyi ret ettim anlayacağınız.

Bağkur raporumu görüyor, ve diyorkai aynı işlemler için ve Maluliyet durumu devam ediyormu (Lanet olsun diyorum 4 ayda Kalp nakli olsam dahi iyileşen bir yaratık varmıdır acaba) diye Cerrahpaşa tıp. fakültesine yolluyor.

Aslında Bağkur imalıda olsa diyorki Devletin Şişli Hastanesine güvenmiyorum Cerrahpaşa Hst. git.Devletin kurumu, Devletin diğer kurumuna güvenmeyecek hale gelmiş, en azından benim anladığım budur.

Valilik bana yoksul maaşı alabilir diyor fakat aynı Valilik kapıma 2 defa icra kağıdı asıyor hastane borcum yüzünden, yanlışta anlaşılmasın Yoksul maaşı bağlandı ama Onurlu Şerefli İnsanım 8 senede 6 defa aldım alma sebebimde gerçek manada zor durumda kaldığım içindi.Benden çok daha kötü durumda olanların var olduğunu bilen İnsanım bu sebeble o maaşı almadım zorda kalmasamda asla alma taraftarı değilim.

Bağkur için ne yapabilirim, 2 raporumuda kabul etmedi ama gerekçede göstermedi, son raporda farklı hastaneye sevk etmesi artık geri zekalı yerine konulduğumu hissettim, Devlet kurumu diğer Devlet kurumunu tanımıyor Türkiye bu hale gelmiş malesefki.

Bağkura yazı ile maaş neden verilmediğinin sebebini istedim mademki maaş verilmeyecek ` ve son raporda ise oran belirtilmesede Doktorların raporlarında sağlık durumumun rsikli hallere ulaştığını anlamayacak kadarda cahil değilim.Zaten acil müşahade altın alınması gerekli iabreside herşeyin ispatıdır.

Bağkur maaşı için uğraşmamalımıyım bunu bilmek istiyorum, tavsiye edilen hastaneye git demeyin, kalp nakli gerekecek hale gelmiş biriyim, yatarak uyuyamıyorum çunki nefes alamıyorum resmen oturduğum yerde uyuyorum, hastanelerde Doktorlarla görevlilerle uğraşmaya ne gücüm var nede nefesim, kısaca bu tür yorum yapılmasın lütfen.

Bağkur maaşının verilmemesi için sebeb nedir bilmek istiyorum, hatta raporumu buraya çıktısını kopyalayabilirim, gerçi bağkur o raporumuda geri yollamamış aldırmak için birini yolluycam.

Sizlerden bu konuda görüşlerinizi rica ediyorum tabiki bu konularda tecrübeli Arkadaşlarımın fikirleri benim için çok değerli.

Not:Uzun yazım için Özür diliyorum,Malesefki eve Mahkum olan benim gibilerin çenesine değilde ellerine vuruyor demek lazım.

Saygılarımla

İki defa Bağkurun Sevki ile heyet raporu aldım, ilkinde yüzde altmış verildi, ikincisinde ise Bağkurun isteği ile rapor oranı belirtilemeyeceğini söyledi hastane, fakat ilk rapuruma göre dumumum çok daha kötü durumda, zaten acil müşhade altına alınmalı uyarısı var raporda.

Bu rapora rağmen Bağkur bu seferde beni farklı hastanenin sağlık heyetine sevk etmiş, ordan raporu alsam bu severde başka hastane diyecek bunu anladım ve lanet olsun dedim vaz geçtim, tekrar heyet işkencelerini çekecek sağlığa sahip değilim.

Bağkura mail attım ve raporlarımın neden kabul edilmediğine dair rapor istedim.

Açıkcası Devletin net açık yıldırma işkencesi, bunu görmemek için ya çok iyi niyetli olmak lazım yada aptal.

1.Kartal Devlet hastenesinden net hastalığımın tanımlı raporu var.
2.Marmara Üniversitesi tıp fakultesine ait üstelikte stent takılamayacak kadar riskli diye raporum var.
3.Şişli Devlet hastanesinden Yüzde altmış özürlü raporum var.(2010 senesine ait)
4.Şişli Devlet hastanesine ait, 2012 senesine ait raporum var, Bağkur heyete yazısında özür oranını yazmamalarını istemiş, durumum çok daha kötü durumda,acil kontrol ve tedavi altına alınmam gerektiğine dairde uyarı var heyet raporunda.

Bağkur 4 net rapora diyorki sen birde cerrahpaşaya git, ve eklemiş maluliyet durumu devam ediyormu, 3 ay önce istediği rapor ortada ve yeni heyet sevkine bu detayı soruyor.

Bende vaz geçtim sadece neden kabul edilmediğine dair rapor istedim yani açıklama, Lanet ettirdiler artık.

malesef işi hep yokuşa sürüyorlar birde bimere şikayet edin ordanda sonuç alamıyorsanız yapıcak bir şey kalmıyor ya yetim aylıgı için gönderilen hastaneye yardım alıp gide ceksiniz tercih sizin ister gider ister gitmez siniz veya evdebakım engelli maaşına baş vura bilirsiniz elinizde yeterli derecede raporunuz var ise allah kolaylık versin sizin bu işlemleri yapmanız zor tanıdık veya yakınlarınızdan yardım almanızlazım

Bimere şikayet ettim, ağzımın payını aldım.

Bimer Sağlık Bakanlığına sevk etti, Sağlık bakanlığı bizim konumuz değil deyip, Sosyal sağlık Bakanlığına sevk etti, sonuçmu hiç birşey !!!!

4 tane Devlet Kurumu net olarak bir birlerinin verdikleri raporada Devletin Hastanelerinede inanmıyorlar, şunu öğrendim bölünmüş bir Türkiye hemde Devletin kurumlarına kadar.

Diyeceksinizki Maaş almadın diye Devlet Düşmanımı oldun asla, bu kadar aciz pislik değilim, bugüne kadarda Devletten 1 tane bile ilaç almadım, hayır severler aldılar.Dilenci gibi yaşamaktan bıktım utanmak nedir bilemessiniz ben çok iyi bilirim.Konuşamassınız bile başınız öne eğilir,utanırsınız.

Türkiyede Din İman Kuran diyenlere inanmıyorum, gerçek Müslümanları çok ama çok iyi tanıyorum onlar sayesinde ayaktayım.

Evde bakım maaşı herkes diyorda, raporumu gören Devlet inanmıyor bana değil Devlet Devletin kendi kurumuna inanmıyor.

Devlete kalsa, Kartal Devlet Hastanesi sahtekar, Marmara üniversitesi sahtekar, Şişli etfal iki defa sahtekar adamlar 2 defa heyet raporu verdiler.Doktor birşey söyledi rica ettim dedimki heyet raporunda neden eskisi gibi özürlü oranım yazılmamış.

Doktor Güldü Bağkur bunu hep yapar dedi maaş almanız zor diyede ekledi.Rica ettim siz özür oranımı yazarmısınız diye cevabı işimden olurum oldu ve ekledi raporunuza imza atan Uzman Doktorlara verilen talimat bellidir, talimatlar dışına kimse çıkmaz.

Kardiyoloji bölümündeki Doktora sordum, cevabı aynı oldu raporunuza malesefki ben detay yazamıyorum, oysaki kalp kaslarınızdaki kötüye gidiş 5/4 risk seviyesine ulaşmış yani tamamen işlevini yitirmiş durumda.Doktor aslında bu detayı rapora eklemiş.

Birşey daha öğrendim, ben bu raporu alsam bile her sene aynı işkenceyi bana yaşatacaklar.

Bağkurun sevk kağdında bir ibare var, 3 ay önce aldığım rapora daha doğrusu Devlet kurumunun verdiği uyarılarla alay ediyor, utanmadan diyorki maluliyet durumu devam ediyormu? Bunun adı terbiyesizliktir İnsanları köpek yerine koymaktır.

İnanın yazdıkça kalbim sıkışıyor nefes alamıyorum.

İslam Dinini Kullananları Yüceler Yücesi ALLAH c.c havale ediyorum.

iyi akşamlar...

mesajınızı yeni gördüm ve bu konuda çok çile çekmiş biri olarak bu sevdadan vazgeçmenizi tavsiye ederim....

ben de kardeşim için vefat eden babamdan kalan bağ kur maşını bağlatmak için tam 3 sene uğraştım.... üstelik mahkeme kanalıyla kardeşimin vasiliğini aldım..... 2022 maşı alıyorken kestirmem gerektiği söylendi maaşını kestirdim.... maaşı alıyorken işlem yapılmayacağı söylendi.... ve çilem başladı..
kardeşim yüzde 80 cerabral palsy ve hafif derecede mental.... bağkur sevkiyle iki kez aynı hastane olmak üzere 2 devlet hastanesi 2 üniversite hastanesinden raporlar alındı ayrı ayrı hepside sürekli ve ağır engelli raporu....izmir de gitmediğimiz hastane kalmadı ve 3 senenin sonunda bağ kur red kararı verdi....
itiraz dilekçesiyle birlikte dosyanın tekrar incelenmesini istedim....tekrar red kararı çıktı..... gerekçe ne biliyor musunuz ? raporlarda kardeşimin malüllüğünü gösteren bir bulguya rastlanmamış.... şaka gibi ...

3 senedir çektiğimiz sıkıntıyı anlatamam...sonuç sıfır...bu yüzden size tavsiyem sakın uğraşmayın ...çektiğiniz çileyle kalırsınız....

Allah hepimizin yardımcısı olsun.....

AYŞE 48;

mahkemeye taşıyın konuyu biz millet olarak haklarımızı hiç layıkıyla aramıyoruz.

Yanlış mesaj.

AYŞE 48;

Teşekkür ederim bilgiler için.

Haklsınız zaten vaz geçtim, şunu anladım asla abartı değildir, Devlet Develetin kurumunu tanımaz halde, sanki Türkiye'de iki Devlet var inanılmaz ama şaşırtıcı.

Şikayet etmediğim yer kalmadı, Bimer Başbakanlık sözde Vatandaşa yardım için var, sonuç alamazsanız verdiğimiz numaradan tekrar arayın dediler aradım birde azarlandım.Yani diyorki ne halin varsa gör yada öl ama bana gelme, işin özeti budur.

Aslında ben bu kadarını bilmiyordum, Türkiye'de şunu öğrendim Devlet yok, sonrada birileri çıkıyor terör var diyor yahu terör olmazsa zaten mucizeden başka birşey olmaz, bu Devlet yapısıyla terörü Devlet destekliyor, İstanbulda ben bunları yaşıyorsam Doğud'daki İnsanı düşünemiyorum bile neler ile uğraşıyorlar yada bu sebeble Doğru'da Devlete güven yok.

Bağkur için diyebileceğim fazla birşey yok, işkence yapmakla aynı şeyleri yapıyorlar hemde hasta ve güçsüzlere karşı yapılan sözde Devlet hizmeti.

Şimdi okuyanlar sen Devleti kötülüyorsun diyeceklerdir hayır, gerçekleri yazıyorum İnsanların yardımı olmasa ekmek dahi alamayacak durumdayım net yazıyorum abartmıyorum.Devlet için diyeceğim cümle asla ve asla güvenmiyorum, çunki Kalp kası hastası olarak sokağa dahi çıkmayacak haldeyim, bana git x hastenedende rapor ald iyenh kurum art niyetten başka hiç bir hizmeti yok.

8 senelik hastane geçmişim var, Devlet bana halen sen bana rapor getir diyorsa bunun anlamı git geberdir.

Sayın Başbakan konuşuyor, Halka hizmet Hakka hizmettir, peki ama Halk kim hangi Halk, hizmet ettikleri Halk ile benim gibiler demekki farklı bir kesim, Halktan kastı her halde AKP için çalışan kesim olsa gerek çunki AKP için çalışan kesim tuaftır %40 enegelli raporu ile dahi hizmetlerini alıyorlar, forumda alan kişilerde mevcut.Hatta birikmiş ödenek olarakta 4.000 kusur lira ptt şubesinden aldığını yazmış.

Devlet bizim gibilerle uğraşacağına haksız maaş alanlarla uğraşsın, bizim hakkımızı gasp edeip torpilli vatandaşlara dağtılmasın.

Üst Alt