Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%60 raporum var. Emeklilik şartlarım nedir?

panoz

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
1
Merhaba emeklilik konusunda beni aydınlatırsanız sevinirim. Benim yuzde 60 raporum var
Pskiyatri 45
Göğüs (nedes darlığı) 20
Belden 8
Gözden 3
Ben şimdi emekli olabilirmiyim sgk dan sevk isteyeceğim anladigim kadariyla . Peki emekli olunca sanırım malulen oluyoruz peki maaşı nekadar oluyor? Hiç-bir işte çalışamıyorum yönlendirirseniz cok sevinirim

Malulen emeklilik
İşe girdikten sonra çalışma gücü kaybı oranı, SGK Sağlık Kurulu tarafından % 60 ve üzerinde
olduğuna karar verilenler; 10 yıl /1800 iş günü prim ödenmiş olması şartıyla malulen emekli olurlar.
Ancak başkasının bakımına muhtaç derecede malul olanlar (Tam bağımlı engellilik derecesi olanlar) için sadece 1800 iş günü prim
ödenmiş olma şartı ile malulen emekli olurlar (yani 10 yil sigortalilik sarti aranmaz).
İşe girmeden önce malul durumda olanlar,
malulen emekli olamazlar.
Malulen emekli olmak isteyen kişi, SGK’ya başvuru yapar.
Başvuru yapıldığında bir işte çalışılıyor şartı aranmaz. SGK isterse kişiyi, çalışma gücü kaybı oranının tespiti için bir hastaneye sevk eder. SGK Sağlık Kurulu, inceleme sonucu karar verir. Kişi
isterse, SGK sonucuna itiraz edebilir.
Bakınız: 5510 sayılı Genel Sağlık Sigortası ve Sosyal Sigortalar Kanunu Madde 25.
Malûllük aylığının hesaplanması, başlangıcı, kesilmesi ve yeniden bağlanması

MADDE 27- Malûllük aylığı; prim ödeme gün sayısı 9000 günden az olan sigortalılar için 9000 gün üzerinden, 9000 gün ve daha fazla olanlar için ise toplam prim ödeme gün sayısı üzerinden, 29 uncu madde hükümlerine göre hesaplanır. Sigortalı başka birinin sürekli bakımına muhtaç ise tespit edilen aylık bağlama oranı 10 puan artırılır.

panoz

Hayır malulen emekli olamayacaksınız. Malulen emekliliğin şartı kişide maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü kaybı olmasıdır.

Siz %40 ve üzeri raporunuza istinaden erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanacaksınız.

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

OturanBoğa
1990 doğumluyum
2007 girişim var ilk sigorta
2012 den 2014 e kadar ve daha sonra bagkurdan 1 senelik var
45 psikiyatri
20 nefes darlığı
3 göz
7 ortopedik
2022 vergi indiriminden faydalanir yazıyordu raporumda

panoz
Doğum ve sigorta başlangıç tarihinizi OturanBoğa 'nın istediği gibi gün/ay/yıl olarak belirtin. 18 yaş altı sigortalılığınız olduğu görülüyor.
Prim günlerinizi de hangi statüde kaç gün sırayla yazın.
Verdiğiniz eksik bilgilerle net bir cevap alamazsınız.

Üst Alt