Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 60 raporum var. İktisat okuyorum, son senem. İş aramaya nerden başlamalıyım?

saygıı

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, son birkaç aydır iş telaşı sardı beni. Bu durum içimi kemirmeye ve ciddi anlamda beni rahatsız eder oldu. Öğrenciyim ve bu sene son senem iktisat okuyorum. Engel derecem %60 ve ben iş aramak için nerden başlayacağımı hangisinin benim için iyi olacağını bilmiyorum. Tecrübeli arkadaşlarımızın yardımlarını bekliyorum. Önerileriniz varsa heycanla dinlemek istiyorum. Yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim.

Bende bu durumdan müzdaripim.Bu ay sonu kısmetse mezun olucam.
Aklımda bir sürü soru işareti var
Acaba iş bulabilir miyim ?
Acaba hakettiğim maaşı alabilir miyim?
Acaba gireceğim iş yerinde mutlu olabilir miyim ? vs. sanırım bu konuda bize yardımcı olacak arkadaşlar vardır :)
İyi akşamlar diliyorum.

Merhaba,

ilk aşamada engelli olmayı bir kenara bırakın derim arkadaşlar. Yeni bir mezunun kafasında olan tüm sorular haliyle sizde de mevcut. İlk aşamada beklentilerinizi yüksek tutmayın ki üzülmeyesiniz. Gayet iyi bir pozisyon da gelebilir, beklentilerinize uymayan bir iş de olabilir. Ama mezun olunca açıkta kalmaktan iyidir her halükarda. Sonra zaten başka arayışlara da girersiniz.

Üniversiteden gayet iyi bir dereceyle mezun oldum. Yüksek lisansıma da başladım. Bir yandan sözleşmeli öğretmenlik için dilekçemi verip göreve başladım. yıl 2003 ve ben 249-450 TL arası maaş alıyordum. Tabi part-time bir işti. Ve ben o zaman engelli değildim. Yani o zaman bana da kolay değildi. aradan 9 sene geçti. Engellilerin hakları arttı. İşverenler engelli çalışan aramaya başladılar. Şu anda eskiye göre daha iyi bir durumdayız. Elbette daha iyi olacaktır. Ama bu başlangıç sürecinde gücünüzü ve motivasyonunuzu yüksek tutun derim. En önemlisi bu.

Gelelim hangi işten başlayacağınıza. Sınıfta arkadaşlar arasında konuşuyorsunuzdur zaten ya da hocaların bu konbudaki tavsiyeleri sizi en iyi bir şekilde de yönlendirebilir. İlk aşamada çok da maaşa bakmadan yola bir çıkın. Zaten gerisi gelecektir.

Benim acizane tavsiyem budur. İş işi çeker, maaş maaşı...

Başarılar, mutluluklar :)

Şeyma,
ben de mezun olalı 2 sene oldu ve mesleğimle ilgili maalesef iş durumum kısıtlandı zira yeni yasalar bizim iş alanımızı kısıtladı neyse işte...
Şimdi de bir iş buldum gibi daha görüşme olacak belli değil de... Bu kişi benim sigortamı rapora bakmadan normal statüde yatırırsa bana getirisi ya da benden götürüsü nedir? Bu konuyla ilgili bir yazı dün yazmıştım bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim
http://www.engelliler.biz/forum/cal...-olarak-degil-de-normal-statude-calismak.html

Gül,

bahsettiğin konunun çok ayrıntısını bildiğimi söyleyemem. Ama şu bir gerçek ki, seni engelli olarak göstermesi hem işveren için olumlu hem de senin için. Devletin sigorta ödemelerinde hem işverene bazı kolaylıkları var hem de engelli olarak başlarsan %40 'ın üzerinde bir engelin varsa vergi indirimine başvurarak erken emekli olma şansın var. Yok eğer engelin %40 'tan az ise değişen bir şey yok bildiğim kadarıyla. İşverenin ya da kurumdaki muhasebeci bu konuları daha iyi bilir. Ayrıntılı bir şekilde onlarla bunu konuş bence, işe başlamadan önce. Onlarla senin vesilenle araştırıp bilgi sahibi olsunlar.

Ben de şu an eğitimini aldığım şeyin 180 derece farklısı bir iş yapıyorum. Ama maaşı idare ediyor şimdilik diye sesimi çıkarmıyorum. Ama hep başka arayışlardayım. Vakit çabuk geçiyor. Boşa geçecek bir günümüz bile bizim için kayıptır inan ki. Hep daha iyiyi ararken elimizdekinden de olmayalım, aman :)

Bende Beykent Üniversitesi bilgisayar programcılığı önlisans mezunuyum."Şeymah" sana kesinlikle katılıyorum.Öncelik boşta kalmamak.Sonrası gelir zaten.Hepimizin hakkında hayırlısı ne ise o olsun :)

Şeyma,
verdiğin bilgiler için teşekkür ederim
ama takdir edersin ki iş bulmak adına elimizden geleni yapıyoruz ben açıktan 2. üni bitirmek üzereyim birçok seminer, kurs, sertifika programına katıldım ama engelli statüsündeki iş ilanları çok kısıtlı ve çoğunluğu bedensel kuvvet arıyor eee bu da uymuyor tabii... öyle olunca da elimdeki belgelerle de girebilceğim normal ilanlara da bakıyorum, onlara da hasta olduğunu söyledin mi direkt eliyorlar ya da getir götür işi veriyor
şu anki ilk hedefim sigortamın başlaması... sonra da eğitimime devam etmek, bakalım hakkımızda hayırlısı...

Üst Alt