Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%60 raporum var. Otomatik vites araç alabilir miyim, bu aracı kimler kullanabilir?

AsiLce

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

` Özründe Raporum Var, Rahatsızlığım Sol Ayakta 1 Cm Kısalık Sol Diz Bükülmemesi Ve Skolyoz Hastalığı, Boyum İse 1,45

Bu Şartlar Altında, Otomatik Vites Donanımsız Arac Kullanabilir (H) Sınıfı Ehliyet Alabilir miyim?

Birde Diyelim ki Ehliyeti Benim Dediğim Gibi Aldık, Ve Sonra Arabayı Donanımsız Otomatik Vites Aldık Diyelim Mesela; Bu Aracı Benle Birlikte Babam, Kardeşim Ve Abim de Kullanabilir mi, Vereceğiniz Bilgiler İçin Şimdiden Çok Teşekkür Ederim ..

Otomatik Vites Donanımsız Arac Kullanabilir (H) Sınıfı Ehliyet Alabilirsin. gelir idaresi başkanlığının genelgesi öyle diyor.

ötv indirimli araç alıcaksan 60 rapor ile o arabayı sizden başkası kullanamaz sizden başikasının kullanması için raporunuzun en az 90 olması gerekli

şimdi ben kdv ötv indiriminden faydalanıp araba alsam babam abim ve kardeşim kullanamıyor mu :(

allakasi;

Şayet sol alt ekstremiteye bağlı olarak otomatik vitesli araba kullanır ibarele alırsa, özür oranının bir önemi yok ve bu arabıyıda kendisinden başkaları da kullanabilir.

Birazda konuyu yanlış mı yazdım ne tam olarak derdimi anlatabildiğimi düşünmüyorum, şöyle diyeyim ben sol diz hareket kısıtlığı ve ayak bileğini ileri geri hareket ettiremiyorum yani sizin dediğiniz gibi raporda sol alt ekstretime rahatsızlığı var şimdi ben donanımsız ve tertibatsız otomatik vites kullanabilir ibareli h sınıfı ehliyet alsam, sonra da ötv, mtv ve kdvden faydalanmış bir şekilde donanımsız tertibatsız otomatik vitesli araç alıp bu aracı benden başka yani abim babam ve kardesim kullanabilir mi, lütfen yardımlarınızı rica ediyorum tşkler

Genelgeye göre sol alt ekstremitede sakatlık durumu tertibatsız olarak otomatik vites alma hakkı doğuruyor. Tertibatsız aldığınız bu arabayı sizden başkaları da kullanabilir. Sizin dediğiniz sol diz hareket kısıtlığı ve sol ayak bileği ileri geri hareket kısıtlığı bendede mevcut. Yalnız sağ dizde de hareket kısıtlığı olduğu için hiç başvuru yapmadım. Belki olurdu olmazdı bilmem ama, ilgili genelgede sadece sol alt eksremite dediği için başvurmadım hiç. İnşallah bu eksikliği düzeltirler.

Tam bilir bi kişiden emin olabileceğimiz cevabı alabilsek çok iyi olacak bülent abinin şurada açmış olduğu konu da http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-hisimlar-otomobili-kimler-kullanabilir.html 3. Maddesinde Şöyle Diyor; 3- Araçta özel donanım yoksa ve aynı zamanda otomatik vitesli ise, o aracı herkes kullanabiliyor. Bu konuda da hiç bir sınırlama kalmadı.

Hiç Bir Sınırlama Kalmaması Güzel Ama, Benim Ötv, Mtv Ve Kdv İndiriminden Faydalanarak Alacağım Donanımsız Tertibatsız Otomatik Vites Arabayı Benle Birlikte Babam Abim Ve Kardeşim Kullanabilir mi

Merhaba..,
Sol ayak engellilerin eğer araçlarını otomatik vites alıyorlarsa H sınıfı ehliyetlerin de " otomatik vitesli araç kullanabilir. "yazmak
şartı ile hem tertibatsız ve projesiz ÖTV indirimden yararlanabiliyorlar.
Üstelik yeni kanuna göre tertibatsız olduğu için ailenize de kullanım hakkı veriyor.
Ve de derecenize bakmaksızın..
Yani % 90 dereceniz olması gerekmiyor aileniz kullanabilmesi için..

Halis bey böyle güzel haberler duymak çok güzel teşekkür ederim sağolun..

Üst Alt