Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%60 raporum var. Yetim aylığı alabilir miyim?

A.B.A

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar

ben de 100de 60 özür oranı var ağır işte çalıştırılamaz ve dikkat gerektiren işte çalışamaz sürekli raporun var
arkadaşlar babamın maaşından yararlanmak istiyorum malullük yetim aylığı bağlanması için talepte bulunduk kalp ameliyatı boyun fıtığı ve antisosyal kişilik bozukluğu şimdi bel fıtığı wd psikiyatri rahatsızlığım arttı
yetim aylığı alabilir miyim şimdiden çok teşekkür ederim hepinize

arkadaş bir soru sormuş, bir allahın kulu çıkıpta yanıt vermeye tenezzül buyurmamış..

A.B.A
18 yaşından büyük olarak yetim aylığı alabilmeniz için sgk sevkiyle maluliyet cetveline göre düzenlenmiş bir rapor almalısınız.
Malüllüğünüz onaylanırsa yetim aylığı alabilirsiniz, Tabi sadece sağlık şartı yönünden değerlendiriyorum, diğer şartlara uygunluğunuzu bilemiyorum.
tarsuslu69
Cevap vermemenin tenezzül meselesi olduğunu düşünüyorsanız unutmayın siz de cevap vermemiş sadece eleştirmişsiniz.
Siz nasıl bilginiz olmadığından cevaplayamadınızsa bir çok üyenin cevaplamama sebebi de aynıdır, bilenler de görmemiştir. Örneğin ben hergün girer bakarım ama bu başlığı bugün gördüm.

teşekkürler. peki sağlık raporundan başka ne gibi şartları taşırsa kişi yetim maaşını hakeder? aydınlatırsanız sevinirim..

çok teşekkür ederim İlginiz ve alakanız için iyi akşamlar diliyorum hepinize

tarsuslu69;

rapor şartın tutarsa senden muhtarlıktan alcagın tastikli ekli mal bildirim belgeleriyle birlikte bağlı bulundugunuz il veya ilçe idare kuruluna(ilçede kaymakamlık)dilekçeyle müracaat edip adınıza tanzim ve mühürle tasdik edilecek muhtaçlık belgesinin birer nüshasını isteler yollarsın bu şartlarında tutarsa maaş baglanır baglanma süresi yogunluga göre değişiyor enaz 15 gün beklerrsiniz sanırım fazla bekleme sebebiniz yoğunluk olur sadece.
not:rapor şartın tutarsa zaten muhtara onaylatacagın belgenın boş fotokopısını sana kurum yolluyor sen o belgeyı doldurup onaylatıyon.
not:eğer raporunu ankaraya yoladın ve bir haberin yoksa alo 170i ara tele çıkan görevlıye durmunu anlat o seni yönlendirir .alo 170i 7 gün 24 saat istediğin zaman arayabilirsin

sgk sağlık kurulu %60 raporuma red cevabı verdi ne yapmam gerekir?

Selamlar arkadaşlar
14 nisan 2016 da kalp ameliyatı antisosyal kişilik boz.boyun fıtığı ve hipertansiyon dan sürekli 100 de 60 raporumla kamu em. daire bşk. yetim aylığı başvurusunda bulundum, sağlık kurulu red cevabı verdi.
Geçmişte uzun yıllar gayrimeşru yaşantımdan dolayı işkenceler ve ceza evi yaşantım oldu rahatsızlıklarım ilerledi Beliim de fıtık ve ikiyönlü spinal kanal daralması L1 S5 kuyruk sokumunda mevcut yürümem zorlaştı sırtımdaki kireçlenmelerden 2 yıldır larika sabah akşam 150 miligramlık kullanıyorum psikoloji olarak Depresyondayım tedavi görüyorum Şimdi de bronşit olmuşum Elhamdülillah rabbil alemin. Lütfen bana yardımcı olur musunuz nereye nasıl başvuruda bulunayım Şimdiden teşekkür ederim Rabb'im yardımcınız olsun Dua ve Selamlar

Üst Alt