Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%60 raporum ve 1800 prim günüm var. Emekli olursam ne kadar maaş alabilirim?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
merhaba... % 60 ortopedık engellıyım aynı zamndada şeker hastasıyım malulen emeklı olmak için rapor almayı dusunuyorum...2500 gunum var 1800 i,le malulen emeklı olursam kı ssk pırımım çoğu askarı ucretten odenmıştır... ne kadar maaş alırım... ??? 3600 gun u bekleyıp emeklı olursam emeklılık maaşı farkı olurmu acaba...

ayrıca vergı ındırımınden aydalanıyorum 193.maddeye gore vergı ındımı hakkım bakanlıkça onaylanmıştır %60 derecem

ilk ssk oluş tarihiniz..
Doğum tarihiniz..

Erken emeklilik ile malulen emeklilik arasında maaş farkı yoktur.Malulen emekli olur iseniz tekrar çalışmak istediğinizde emekli maaşınızı kestirmek zorundasınız.Erken emekli olur iseniz tekrar çalışmak ister iseniz maaşınız kestirmeden SGDP ödeyerek çalışabilir hem emekli maaşınızı hemde çalışarak hak ettiğiniz maaşınızı alırsınız..

1994 ssk gırışım var.. 1972 doğumluyum... SGDP acılımı yaparmısınız lutfen... tşkler...

[h=2]Emeklilik sonrası Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) ödeyerek çalışan bir sigortalının bu çalışmaları, emekli maaşının yeniden belirlenmesi ve artırılması için dikkate alınır mı?[/h]Sigortalıların emeklilik hakkını elde etmeleri durumunda, yazılı taleplerine dayalı olarak kendilerine emeklilik maaşları bağlanmaktadır. Yasal bakımdan emeklilik sonrası çalışmaya engel bir düzenleme bulunmamaktadır. Emeklilik sonrası çalışmaya başlayan bir sigortalının, emeklilik maaşı kesilerek normal bir sigortalı olarak çalışması mümkün olabildiği gibi, maaşı kesilmeksizin çalışması da söz konusu olabilmektedir.
Emeklilik maaşının ödenmesine devam olunan bir sigortalının çalışması durumunda, kendisine ödenen ücretler esas alınarak Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) kesilmektedir. Sosyal sigorta düzenlemeleri kapsamında, Sosyal Güvenlik Destek Primi (SGDP) ödenerek gerçekleştirilen çalışmalar, sigortalılık süresi veya emeklilik maaşının belirlenmesi sırasında dikkate alınmamakta, bu primlerin iadesi söz konusu olmamaktadır.

BU DURUM MALULEN YANI 1800 GUN ILE EMEKLI OLUNCA GECERLIMIDIR... SGDP odersem çalışabılırmıyım maaşım kesılmeden...

SGDP.
Sosyal güvenlik destek primi...
Malulen emekli olur iseniz ve tekrar çalışmak ister iseniz maaşınızı kestirmek zorundasınız.Yani malulen emekliler SGDP ödeyerek çalışamaz. Emekli olup tekrar çalışma hayatına atılmak istiyor iseniz o zaman vergi ind. hakkı ile erken emekli olmanız gerekli..
1994 yılının hangi ayında sigortalı oldunuz...

ilker bey teşekür ederim bılgıler için... 15.04.1994 ssk başlangıç...

elımde olan rapor tanısı CHARTCOT-MARIE-TOOTH hastalığı... tek hastalıktan alınan rapor. şeker hastalığı ılerı derecede dıyebılırım son 2 yıldır mevcut yanı raporda yok bu durum.. tşkler...

Sizin yeriniz de olsam vergi ind. hakkı da kazanmışsınız erken emekli olurum.
2.derece vergi ind. hakkı kazanmış olduğunuza göre,
15 yıl 8 ay 3680 güne tabi olursunuz..
15.04.1994+15 yıl 8 ay : 01.01.2010 yılında erken emekli olma hakkını kazanmışsınız prim ödemeniz de tamam ise sgk ya erken emekli olmak için müracaat edebilirsiniz.

evet sorunda orda işte 2486 gunum var tam olarak... ortalama 3 yıl daha ssk yapmam lazım ve gunumuz sartlarında iş bulmak sıkıntılı... su an çalıştığım yerde ay sonunda kapanıyor... ve maddı olarakta sıkıntıdayım... çözum yolu arıyorum oyusden... teşekurler bışgıler için... kolay gelsın...

MALULEN EMEKLI OLMAK İÇİN MURACAT ETTİM ... benı tekrar heyet raporu almam için hastahaneye yonlerdırdıler... oradan aldığım rapor sgk bolge calışmaya gıttı ve gelen yazıda tekrar tıp fakultesı nurolojı servısınden rapor almam ıstendı oradada %64 olarak rapor aldım... ve yazısmalar sonucunu beklemekteyım... su an çalışmaya devam edıyorum... ssk lı olarak...
malulen emeklılığe muracat ettmem çalışmama engelmi??
bırde 2012nısan ayında özurlu memur sınavı içinde baş vurdum o surecte emeklılık işim olur ıse sınava gırebılır mıyım???
ssk pırımlerımın çoğunluğu askarı ucretten odendığınden (2500gunu aştı suan da ve devamn edıyor gun sayım) malulen emeklı olursam maaşım ne olur???

Malulen emekliliğe başvururken işten ayrılsaydınız, emekliliği hak ettiğinizde emekli maaşınız işten ayrılıp rapor aldığınız tarih olarak kayda geçerdi. Ama şu durumda emekliliği hak ettiğinizde sizi çağırıp "işten ayrılın, emeklilğinizi başlatalım" diyecekler. İşten ayrılacaksınız, emeklilik başvurunuz sonuçlandırılacak...

Not: http://www.engelliler.biz/forum/eme...nu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html

Hafta basında sgk dan bır yazı geldı... Sonuç olumsuz... Malüllük derecesınde oolmadığım ve malulen emeklı olamayacağımı belirtmişler...
Hastahane hastahane dolaştırdılar aldığım raporları yınelettıler en son %64 çıktı tıp fakultesınden...
Drların soyledığine gore verılen raporların yetrlı olduğu ve emeklı olman gerektıği... Dıyabetık ayak sıkıntısı sıkça yaraların olusması vs.. Ve yurume zorluğu çekmem aşıkar ortada ama çıkan karar bu...

Bu karara ıtıraz hakkım yada bu konuda başvuru yapabıleceğim bır kurum yada kuruluş varmı... Sgk ıl mudurluğü bu konuda bıse yapamayız dıyor...

Bırde ılk tanı konulan 1986 da aldığım emg raporları vardı onuda tıp fakultesınde bız yollarız demıslerdı ama malesef dosyada bulamadılar kaybetmısler... Askerlığe alınmadım... Engellı raporum var.. Vergı ındırımden faydalanmaktayım (193.maddeye gore) yenıden rapor aldım...%64 çıktı ama malulen emeklı olamıyomusum...

Bu durumda ne yapmalıyım...

Hiç itiraz hakkınızı kullandınız mı? "Malul sayılacak durumda değilsiniz" dediğinde sgk bu karara itiraz ettiniz mi? Etmendinizse, edin. Yüksek sağlık kurlunca yeniden değerlendirilmesi için itiraz dilekçesi yazın sgk'ya.

Üst Alt