Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%60 raporum ve 400 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

Konular
22
Reaksiyonlar
0
sayın arkadaşlar beni aydınlatırsanız sevinirim??
ben %60 polio sekeliyim
ve ssk 2001 girişliyim toplam 400 iş günüm var tabiki 240 günlük stajım sayılmamış galiba
sizden sorum

1. askerlik borçalanması yaptırabilirmiyim
2. vergi muhafiyeti almadım problem yaratırmı
3 nekadar zaman daha pirim yatırmam gerekli
4 kaç yaşında olabilirim 1981 dogumluyum

teşekkür ederim

1) Askerlik yapmamışsanız,Askerlik borçlanması yapamazsınız.
2) Vergi indirimi almadığınız için erken emeklilik için yeniden rapor almanız gerekmektedir: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html
3) Yeni yasaya göre % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün ile %60 alanlarda malulen emekli olabilirler.

Raman'ın 3. yanıtına bir düzeltme:

4a (eski adıyla SSK) kapsamında:
06.08.2003 tarihi itibariyle sigortalılık süresi 3 yıldan az olup 2 derecede (%60 dahil %80 (hariç) arasında)sakatlığı bulunanlar 17 yıl 8 ay sigortalılık süresi ve 3920 gün primle; 3 yıldan az olup 3 derecede (%40 (dahil) %60 (hariç) arasında) sakatlığı bulunanlar 19 yıl sigortalılık süresi ve 4240 gün primle emekli olabilirler.

4b (eski adıyla bağkur) kapsamında (isteğe bağlı sigortalılık buna dahildir):
%40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün,
%50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar: en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,
%60 ve üzeri olduğu anlaşılan sigortalılar: en az 15 yıldan beri sigortalı olmaları ve 3960 gün prim yatırmaları halinde emekli olabilirler.

Not: 4a için defterdarlıktan sakatlık indirimi hak etmek şart. 4b için ise bu şart söz konusu değil; emeklilik zamanında kurum sevkiyle rapor almak yeterli

Üst Alt