Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 60 raporumla askerlikten muaf olmak için ne yapmam gerekiyor?

casper33

Üye
Konular
36
Reaksiyonlar
0
salı günü heyete gireceğim nöroloji doktorunun dediğine göre %60 tan fazla rapor alacağım. kas hastasıyım askerlik yapamayacağıma dair belge almak için askerlikten muaf olmak için ne yapmam gerekiyor. sadece o sağlık kurulu raporunu alıp askerlik şubesine gitsem yeterli mi.yoksa askerlik şubesine gittiğimde tekrardan askeri hastaneye gidip ayrı bir rapor mu almam lazım

Senin özel bir çaba serfetmene gerek yok. Yoklamaya çağrılcaksın. orda zaten seni askeri hastaneye sevk edicekler. orda da heyte giriceksin. Çıkan ön raporu sana verip git bunu askerlik şubene teslim et dicekler.
Sende şubeye gidip raporu vericeksin. Verirken karara itirazın varmı diye sora bilirler. Edip etmemek sana kalmış etmezsen karara bir itirazım yoktur diyip imza attırıyorlar.

Bir kaç ay içersinde de evine kesin rapor geliyor zaten. 2-3 ay bekle gelmezse askerlik şubene git elindeki ön raporu göster aslı gelmedi de sana bir fotokopisini veriyorlar.

yaşın askerlik için elverişli ise git yoklamanı yap askeri hastaneye sevk edilip gereekli muayenen yapılıp raporunla dönersin kamu hastanesinden aldığın rapor askerlik için geçerli değildir. zaten yüzde 60 rapor veriyorlarsa demek ki askerliğe de almazlar

arkadaşlar iyi açıklamış , askeri hastenede muayene olcan, askerlikten muaftır diye belge gelmesi 6 ayı bulabiliyor bana öyle gelmişti. belgenin ev adresine gelmesini iste askerlik şubesinde soruyorlar. yoksa ikide bir şubeye gitmen gerekir.

Ya arkadaşlar 6 ay demiddiniz Benim memur olma ihtimalim varBenden askerlik ile ilgili belge isterlerse ne yapicamCubku 6 ay bekleniyorsa ne muaf olcam ne tecilli

o konuda askerlik şuben sana yardım cı olur yada verilen ön raporla işini görebilirsin.

Askerlikten muaf olma.Disferlinopati (bir çeşit miyopati türü) hastasıyım

%53 oranında raporum var disferlinopati ( bir çeşit miyopati türü) hastasıyım merdiven çıkıp inemiyorum 5 10 dk anca yürüyebiliyorum askerlikten muaf olurmuyum. Askerliğim ünv okuduğum için tecelli ne yapmam gerekiyor askeri hastaneye gittiğimde emg falan çekiliyormuş işlemler kaç gün sürer kaç günde hastanede işim biter

Sonucu alt ay sürmüyor ..bir hafta da ..ben muayene oldum haftaya çağırıp heyete girdim 2 saat sonra sonucu verdiler 2009 yıllarıydı ... 6 ayı nereden cıkardınız

Üst Alt