Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%60 raporumla SGK'dan mı, isteğe bağlı sigortalılıktan mı emekli olmalıyım?

optech30

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
1 - %60 raporumla SSK'dan emekli olmama 3 yıl kala işten ayrılırsam ve isteğe bağlıya gecersem emekli olabilirmiyim

2 - Ssk'dan emekli olmak dahamı avantajlıdır isteğe baglıya göre.

Teşekkür ederim

ekim 2008 den sonra istege baglıda 3,5 seneyi geçmez iseniz ssk dan emekli olmanızda mahzur yok eskiden istege baglı ssk ya geçiyordu şu an istege baglı bagkur olarak geçiyor. şu sorun olabilir eger çalışırken yüksek maaş alıyorsanız bundan sonra yatıracagınız primler düşük olursa emekliliginidede bir miktar emekli maaşınızı düşürecektir.

Asgari ücretin bir miktar üzerinden 1000 TL civarı ödüyorum sskyı, öyleyse bu tutarlarda isteğe bağlı devam edersem sorun olmaz dediğinize göre, birde e-devletten şu anda 11 aya yakın istege baglı hizmet süremin 11 ay olduğunu gördüm bu nedir sskya devroluyormu acaba

Tekrara tesekkurler

istege baglı sigortanız ekim 2008 den önceyse ssk ya geçiyor bu tarihten sonraki günler bagkura geçer siz emeklilige 3 senem var demişsiniz bu şekilde istege baglı yatırsanız dahi ssk dan emekli olursunuz

Aman diim, bağkur'U hiç karıştırmayın! Emeklilik süresi açısından da etkili olur ama, esas dezavantajı emekli maaşında yaratır. Çalışan statüsünde prim ödemeye devam edebiliyorsanız, kesinlikle edin. Aman diim!

Ayrıca, ssk statüsünde emekli olmak için -bugün defterdarlıktan elde edilmiş sakatlık indiriminiz varsa- yeni rapor istenemez. Ama bağkur sttaüsünde emekli olursanız, emeklilik zamanınız geldiğinde kurum sevki ile hastaneye gidip yeni rapor almak zorunda kalırsınız....

Bağkur ile ne ilgisi olduğunu anlayamadım, ben bir süre herhangi bir şirkette çalışıp sonra işi bırakırsam kendi primimi İSTEĞE BAĞLI'dan ödeyince otomatik bağkuramı geciriyor devlet.

Öyle ise bu 1 seneye yakın bir istege balım var 2001-2002 arası bunuda sorun olmasın diye ssk'ya gecirtmiyimmi ?

1 ekim 2008'den bu yana İsteğe bağlı sigortalı olmak, 4b'Li (yani bağkurlu) olmak demek...

Üst Alt