Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%60 üzeri malulen emeklilik zorunluysa o kişiler artık çalışamayacak mı?

deco53

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
3
@OturanBoğa,

%60 ve üzeri malul anlamına geliyorsa bu durumda emekli olsa tekrar çalışamayacak değil mi ? Yani ben malul olmak istemiyorum, emeklilikten sonra tekrar çalışmak istiyorum diyemeyecek mi ?

1 ekim 2008 tarihinden sonra sigortası başlayan hiç kimse ve malulen emekli çalışamaz.

@Styric,

1 ekimden önce sigortası başlayan birisi malulen emekli olsa çalışabiliyor mu yani?

nerede yazıyor bu?

normal de malulen emekli olan hiç kimse sigortalı çalışamıyor zaten

@strazyevsk,

2008/Ekim öncesi işe girişi olup Malulen Emekli olanlar

4A kapsamında çalışırsa aylık kesilir
4B kapsamında çalışırsa aylık kesilmez
4C kapsamında çalışırsa aylık kesilir

2008/Ekim sonrası işe girişi olup Malulen Emekli olanlar

4A kapsamında çalışırsa aylık kesilir
4B kapsamında çalışırsa aylık kesilir
4C kapsamında çalışırsa aylık kesilir

Tablo 👇

@BnymnYldz eee tamam tablo da beni doğruluyor.
1 ekim 2008 öncesi;
4a yani özel sektör de çalışırsa maaş kesilir diyor. 4 c memuriyette de maaş kesilir diyor.
kesilmez denilen tek kısım 4 b o da kişinin kendi şahsi olarak bireysel çalışması demek oluyor ki burada emeklilikten sonra çalışacağını belirten insanların büyük çoğunluğu ya özel sektör ya da memuriyetten bahsediyor.

benim söylemek istediğim; alıntı yaptığım arkadaş 1 ekim 2008 sonrası sigortası başlayan kişi malüliyet alırsa çalışamaz yazmış.
halbuki 1 ekim 2008 öncesi sigorta girişi olanlarda 4b olarak kendi işini yapmıyorsa, malüliyet aldığında çalışamıyor.

@strazyevsk,
Malulende çalışamaz, hafif engelli çalışamaz orta engellide çalışamaz. normal sağlıklı bir insandan çalışamaz 1 ekim 2008 sonrası girişli. İlk meyvesini 2050 gibi vermeye başlayacak.

1 ekim 2008 öncesi sadece malulen çalışamaz diğerlerin hepsi çalışır

@Styric
evet benimle aynı şeyi yazmışsınız,konu sadece malüllüktü.
bende 1 ekim 2028 öncesi girişi olanların malul olduğunda çalışamaz durumda olduğunu yazmıştım.
diğer emeklilik türlerinden bahsetmemiştim.

@strazyevsk, @Styric, Tabloyu paylaştım orta yolu bulun arkadaşlar kim çalışır kim çalışamaz yazıyor.

İkinizde aynı şeyi farklı şekilde söylüyorsunuz ama sonuç aynı 👍

Üst Alt