Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%60 üzeri rapor alan devlet memurları maliye onaylarsa direk malulen mi emekli oluyor

erdinc1972

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar bildiğiniz üzere devlet memurları için [FONT=Arial]01.10.2008 gününden önce işe başlamış eski Memurlarda geçiş süreci Kanun'un geçici 4 üncü maddesi ile;[/FONT]
3-Sonradan engelli olanlar
Çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,
gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla istekleri halinde emekli olacaklardır.
denilmektedir.
peki bizim aldığımız rapor eğer yüzde 60 ın üstünde olursa malulenmi emekli oluyoruz yoksa yaşlılık aylığuımı bağlanıyor?

bu arada unutmadan ben vergi dairesine 193 nolu yasa ile sağlanan vergi indirimi dilekçemi verdim onlarda beni ilgili talep yazısıyla beraber devlet hastanesine yönlendirdiler...ben maluliyet istemiyorum.erken emeklilik istiyorum..

Mevzuata bakınca % 60 ve üzeri içi malulen emeklilik söz konusu. Ama sevk ederken Yaşlılık emeklilği diye sevk alınırsa bu şekilde işlem görür mü, onu bilemiyorum.

Mevzuatta o oran ûstünde bir boşluk var bencede çûnkü malulen emeklilik icin hastalık tanimlari zaten yapılmıs durumda .zaten benim durum 60 lari bulmazda mevzuata bakınca boslugu gördüm sizlere sorayim dedim.ama devlet memurlari icin bu mevzuattaki boşluklar düzeltilmeli kanımca!
Dahada ilginci devlet yüzde 90 la dahi engelli memur istihdam ediyor .ya biz tam olarak bilmiyoruz mevzuati yada devletin uygulamalari kendiyla çakışıyor.

kurul için doktorlari dolasirken imzalanip kaşelenen ilk formda maliyeye gidiyormu?

Arkadaslar biliyorsunuz engelli saglik kuruluna gittigimiz gun sekreterlikten bize bir form veriyorlar ve oraya dolasacagimiz doktorlari isaretliyorlar.doktorlarda bizimle ilgili tahlil tetkik ve teshis sonuclarini oraya yaziyorlar ve imzalayip kaseliyorlar.daha sonra biz o formu tum doktorlari dolastiktan sonra tekrar saglik kurulu sekreterligine birakiyoruz ve kurulun toplanma saatini bekliyoruz .icerde kurul toplaniyor ve karari yeni bir bilgisayar ciktisi olarak veriyorlar ve o çiktida nedense ilgili bolumler ozetlenmis ve orani yazilmis olarak yaziyor.bazen hatta kisaca.benim merak ettigim doktorlari dolasirkenki o ilk form da maliyeye gidiyor degilmi?bilen varmi aranizda?

e brnim rapor %50 vergi indirimi%60 nolacak şimdi ben diyelimki atandım gerekli şartları doldurdum ne olarak değerlendirecekler beni özürlü emeklisi mi malülen emekli mi

rapor %50 iken vergi indirimi nasıl %60 oluyor bize açıklarmısın :)

Ben alırken öyleydi canım rapora % 10 fazladan psikolojide koyuyormuştu

Valla bende şaşırdım bu işe ama öyle geldi

Emin deilim, ama tanıya temel oluşturan tetkik sonuçları vs. gittiğine göre, bence o ilk imza yazısı da gidiyordur...

Bülent bey 2008 öncesi göreve başlayıp sonradan % 43 ile engelli olan memurum.raporum yeni.17 yıl çalışmışlığım var MEB de.18.yılın sonunda emeklilik hakkımı elde ediyorum yasaya göre..
ama benim anlamadığım Emekli Sandığı emeklilik zamanı geldiğinde yaptığı hastane sevkinde % xx olayı haricinde birse üstüne "memur olarak çalışamaz" gibi bir rapordamı istiyor? yoksa bu durum malulen emekliler içinmi geçerli? kafalar çok karışık..

emekli sandığının memurlara emeklilikte zorluk çıkardığı ilk etapta maluliyet gibi işlem yapıp "memur olarak çalışamaz" şeklinde rapor istediği çeşitli bahaneler ürettiği duyumları alıyoruz.bilginiz dahilindeki paylaşırmısıınız?

"Çalışamaz" raporunu malulen emeklilikte isterler diye biliyorum.

SGK bilgi edinmeden memurlar için malüllük ve sonradan engelli olma cevapları

SGK Bilgi Edinme birimi soru-cevapları bölümünde (aşağıda linkini verdim )40 ve 41.ci maddeleri açıp okursanız memurlarda malüllük ve çalışmaya başladıktan sonra engelli duruma düşmede SGK nın verdiği bilgi edinme cevaplarını okuyabilirsiniz.ben yinede soru ve cevaplarıda buradan yazıyorum..
http://www.sgk.gov.tr/wps/portal/tr/e_sgk/diger_uygulamalar/bilgi_edinme/
Sağlam olarak devlet memuriyetine girdikten sonra sakatlanan bir kişiye 5510 sayılı kanun yeni bir hak getiriyor mu?
Cevap:Devlet memurlarindan çalismaya basladiktan sonra sakatlanmis olanlarin bu Kanundan sonra, Kurumca yetkilendirilen saglik hizmet sunucularinin saglik kurullarinca usulüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanagi tibbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Saglik Kurulunca çalisma gücündeki kayip oraninin; a) % 50 ilâ % 59 arasinda oldugu anlasilmasi ve 16 yil hizmetinin bulunmasi, b) % 40 ilâ % 49 arasinda oldugu anlasilmasi ve 18 yil hizmetinin bulunmasi halinde kendilerine Emekli Sandigi Kanunu hükümlerine göre aylik baglanabilecektir.

Kamu görevlilerinin 5510 sayılı kanuna göre malullük hükümlerinden yararlanabilmesi şartları nelerdir?
Cevap:Meslekte kazanma gücünü kaybettigi anlasilanlar ile çalisma gücünün en az % 60 ini kaybettigi Kurum Saglik Kurulunca tespit edilmesi gerekmektedir. Bu rahatsizliklari sigortali olarak ilk defa çalismaya basladigi tarihten önce tespit edilmesi halinde haklarinda malullük hükümleri uygulanmayacaktir. Malullükleri kabul edilenlerden talepleri üzerine, haklarinda malullük hükümleri uygulanmaksizin malûllüklerinin mani olmadigi baska vazife veya siniflara nakil suretiyle tayinleri yapilarak, sinif veya görev degistirenler, yeni görevlerinde herhangi bir mecburi yükümlülük süresine tabi degiller ise her zaman malulen emekliye ayrilma talebinde bulunabilme haklari mevcuttur. Malullük sigortasindan ayliga hak kazanma kosulu; kamu görevlileri açisindan 10 tam yil hizmet süresinin bulunmasini gerektirmekte iken, yeni düzenleme ile malullük sigortasindan ayliga hak kazanma kosulu; - En az 10 yildan beri sigortali bulunup toplam 1800 gün, - Sigortalinin baskasinin bakimina muhtaç olmasi halinde belli bir sigortalilik süresi aranmaksizin 1800 gün prim ödeme sartina baglanmistir. Malullük sigortasinda, sigortalilarin prim ödeme gün sayisinin 9000 günden az olmasi halinde aylik baglama oranlari 9000 gün üzerinden hesaplanacaktir. Ayrica, malul sigortalinin baskasinin bakimina muhtaç olmasi halinde aylik baglama orani 10 puan artirilacaktir.

Üst Alt