Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

60 yaş nedeniyle verilen %10 artı oranın baltazar formülü ile..?

şahan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
sayın oturan boğa sorum sana beni aydınlatırsan sevinirim

malulen emeklilik için sgk başvurdum orda kardiyolojiden 50+10 toplam 60 puan verdi hastahanedeki sekreter rapora puanı 55 yazmış bende itiraz ettim neden eksik yazdınız diye o da bana balzat formülü var o hesaba göre öyle olur dedi ben de o formüle göre hesaplarsan ben 60 yaşından büyüğüm 10 puan eklemen gerkiyor yanlış yapmısın düzelt bunu dedimse bana verdigi cevap sgk 80 puan alanı bile emekli etmiyor senide etmeyecekler dedi
ne kadar söylediysem nafile ben yaptım git başhekime şikayet et dedi daha sonrada yav onu yani eklenmesi gereken 10 puanı sgk ekliyecek biz eklemiyoruz dedi böylemi oluyor
bana saçma geldi

söz konusu olan babam akıl saglıgı %90 verdi doktorlar onu da yüzde yazmıyoruz agır zeka özürlü yazarız dedi
bu ne kadar doğru bu böyle mi oluyor puan yazılması lazım değilmi lütfen beni aydınlatırsanız sevinirim

Hayır, balthazard formülünü kim uyguluyorsa, o %10 artışı da onlar eklemeli (yönetmelik madde 11: "60 yaşın üzerindekilerde hesaplanan özürlülük oranına balthazard formülü ile % 10 eklenerek kişinin özür oranı bulunur.")

Ama, malulen emeklilik söz konusu olduğunda rapora hiç bir şekilde oran yazılmaz. Ayrıca
20- Sinir ve Ruh hastalıklarında: Hastalık veya arızanın doğuĢtan veya sonradan olduğu, başkalarının yardımına ihtiyacı olup olmadığı, nörolojik ve psikiyatrik arızaların güncel tedavi algoritmalarının uygulanmasına rağmen tedaviye cevap verip vermediği, hastalığın tedaviye dirençli olup kronik bir mahiyet kazanıp kazanmadığı belirtilecektir.
http://www.engelliler.biz/forum/sag...su-ayrintilarin-olmasina-dikkat-etsinler.html

Üst Alt