Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

60 yaş ve %64 rapor ile annem malulen emekli olabilir mi?

Geronimo560

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Iyi aksamlar, benim annemin emeklilik durumuyla ilgili ustadlardan yardima ihtiyacim var ne alo 170 ne de sgk il md sagolsun yardimci olamiyorlar.

Benim annem 1956 dogumlu olup ilk sigortalilik tarihi 2002 yilidir. Annemin 2795 gun calismisligi , 252 gun istege bagli sigortaliligi toplam duz 3000 is gunu vardir.

Annem baybas ameliyatli olup ne calisacak hali vardir ne de isveren. Bu sartlarda Kamu kurumu hastaneleri birligine ( Sgk dan sevk almadan ) basvurduk. Surekli %64 engellilik raporu verdiler.( %43 dahiliye, %30 kalp , %30 60 yas ustu oldugu icin ve diger nedenlerdendir.)

Bu sartlarda annemin emekli olma durumu hangi kosullari sagladigi takdirde gerceklesir.

Kalp yetmezliği yüzde 60 1. Evre ise malul olur sgk tek hastalıktan yüzde 60 istiyor 2 ve daha çok hastalık engelli emeklisi yapar biliyorum önce sgk müdürlüğüne maluliyet dilekçesi taahhütname doldurulacak ve fotoğraf sgk hastaneye kendi sevk edecek

eger tek hastalıktan malul kararı yani yüzde 60 oran verilirse malul ederler makulüme prim yetiyorsa yüzde 59 ve aşagısı özürlü emeklisi ne primi yetmiyor tek hastalıktan yüzde 60 almalı

Geronimo560

Annenizin hemen malulen emekli olabilmesi için sigorta müdürlüğünün sevki ile hastaneye gidip maluliyet raporu alması gerek. Hastane raporu sigorta. müdürlüğüne gönderir ve onlar da durumun maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmayı gerektirecek düzeyde olup olmadığını değerlendirir ve emeklilik hakkında karar verir.

Eğer malul düzeyde işgücü kaybı yoksa ve maluliyet reddedilirse, bu durumda defterdarlıktan 2. derece sakatlık indirim hakkı elde etmek şartı ile 17 yıl sigortalılık süresi ve 3840 primle erken Yaşlılık emekliliğini hedef alacaksınız. Yani, 3840 olana dek sigortalı olmaya devam...

2008_oncesi.PNG

Üst Alt