Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

60 yaşındayım ve işitme kaybım var. Erken emekli olabilir miyim?

hasansa

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar
60 yaşındayım bir kulağım hiç duymuyor ve diğerinde ileri derecede kayıp var yaklaşık 3300 pirim günüm var, hala çalışmaya devam etmekteyim, kulaklarımın ağır işitmesi nedeniyle çalışmada zorluk çekmekteyim önümüzdeki yıl 3600 pirim gün sayısı ile malulen emekli olacağım ancak bu süreci hada da hızlandırma şansım var mı? 1 tam duymayan kulak ve diğerinde de kayıp var bu durunda alınacak bir rapor ile emekli olmam mümkün mü? ayrıca engelim nedeniyle vergi ve diğer şeylerden faydalanmam mümkün mü?

Hasan bey, şu başlığa bakarak işitme azlığından dolayı sakatlık oranı cetveli'ne göre % 40 ve üzeri rapor alıp alamayacğaınıza dair fikir edinebilirsiniz: http://www.engelliler.biz/forum/saglik-raporlari/69011-isitme-testinden-ozur-orani-hesaplanmasi.html

Eğer % 40 ve üzeri rapor alabiliyorsanız, sakatlık indiriminden yararlanmak için defterdarlığa başvurmalısınız, onlar sizi hastaneye sevk etmeli, süreç sonunda % 40 ve üzeri rapor karşılık 3. dereceden sakatlık indirim hakkı elde etmeli ve sonra da ona istinaden sigorta müdürlüğüne erken Yaşlılık emekliliği için başvuru yapmalısınız.

Emeklilik kriteriniz (4a ssk'lı olduğunuzu varsayıyorum):

2008_oncesi.PNG

cevaplarınız için çok teşekkürler, ancak bu konuda çok acemi olduğumu beyan ederim yapmam gerekenler konusunda ayrıntılı bilgi verirseniz minnettar kalırım. SSK başlangıç tarihim 1974 şuan 3200 günüm mevcut 1953 doğumluyum

% 40 ve üzeri rapor alabileceğinizi düşünüyorsanız, sakatlık indiriminden yararlanmak için defterdarlığa başvuru yapmalısınız önce.

3. dereceden sakatlık indirimini hak ederseniz, 3600 prim günü ile erken Yaşlılık emeklilğinden yararlanabilirsiniz.

kulak testi odyo testi yani yaptır bir tane sonra doktora gözter bak ne diyor ona göre hesaplatıp önceden bilgi sahibi ol büyük ihtimalle ola bilirsin %10 da yaş hadinden verirler onu unutma üzerine düş doktorlarla konuş yardımcı olurlar hayırlı olsun

ilginizden ve yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim

tekrar merhabalar işkurdan hastane sevk aldım, yarın hastanede gerekli incelemeleri yaptıracağım, KBB randevu alarak mı gideceğim yoksa bu iş için özel bir alan var mı. ayrıca ondan sonraki aşama raporu bana mı verecekler ben mi bakanlığa göndereceğim, gerekli %40-41 yada neyse raporu alırsam yinede emeklilik için 3600 günü doldurmam gerekecek mi? şuan hala çalışıyorum ve 3300 kadar günüm var.

Hasan bey,
İş kurluk bir işiniz yok ki yanlış yol izlemişsiniz yapmanız gereken iş yerinizden çalıştığınıza dair belge alarak Maliye mükellef hizmetler birimine vergi indirimi hakkı için müracaat etmek olacak zaten maliye sizi rapor vermeye yetkili hastaneye sevk eder.

merhabalar emin misiniz bu konuda ssk hastanesine sevk verdiler.

Hasan bey yanlış yoldasınız siz vergi indirim hakkı kazanıp erken emekli olacaksınız iş-kur la ne alakanız olabilir.Siz yukarıda da demiştim Maliye'ye gitmeniz gerekli..

evet haklısınız teşekkürler, en kısa zamanda bu yollar doğrultusunda başvurumu yapacağım, maliye için bulunduğum ilçe mi yoksa il maliyeye mi gitmem gerek vergi dairesi de olur mu.

Üst Alt