Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

6000 prim günüm var. Bel fıtığı hastasıyım. Malulen emekli olabilir miyim?

MAATB karakuzu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba .Ben 01.07.1987 SSK’lı oldum.18 yıl bir şirkette depo görevlisi olarak çalıştım.Bu çalıştığım süre içerisinde işimin ağırlığı sebebiyle 3 sefer bel fıtığından ameliyat oldum. En son ameliyatımı 7ay önce oldum.Diskler çok hasar gördüğü için 4 tane platin takıldı.Çok ağır bir ameliyat geçirdiğim için doktorum o işten ayrılmam gerektiğini söyledi.Bende o iş yerinden ayrıldım.Ama benim ağrılarım devam ettiği için şu anda bana göre uygun bir işte bulamadığım için boştayım.Benim size sormak istediğim SSK’da 6000 günüm var.Günlerim dolu ama yaş bekliyorum.Durumum sebebi ile malulen emekli olabilmek için başvurabilir miyim? veya özürlü işçi arayan iş yerlerine başvurabilmek için ne yapmam gerekiyor? Hastaneden bunun için yüzde kaç özürlü belgesi almam gerekiyor?Bunları benim için cevaplarsanız çok sevinirim.SAYGILARIMLA
[FONT=Times New Roman]
[/FONT]

siz malulen emekli değil, erken emekli olmaya bakın... çünkü şartlarınız tamamlanmış, tek yapmanız gereken vergi indirimi almak. bunun içinde, bir işe başlayıp, yada 10 ilâ 15 gün çalışıyor gösterilip defterdarlığa vergi indirimi almak için başvuru yapmanız gerekiyor. onlar sizi hastaneye sevk ederler % 40 ve üzeri almanız durumunda Ankara'ya gönderilir 2-3 ay içerisinde sonuçlanır... Vergi indirimi başvurusu yaptıktan sonrada ayrılabilirsiniz hemen işten, yada emeklilik başvurusu sırasında işten ayrılmanız şart. Ancak erken emekli olursanız daha sonra SGDP ödeyerek hem emekli maaşınızı alıp, hemde çalışabilirsiniz. Ama malulen emekli olursanız çalışamazsınız kesilir maaşınız...

Üst Alt