Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

6000 prim günüm ve %40 raporum var. Ne kadar emekli maaşı alırım?

KOKO1968

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
Değerli arkadaşlar ben 1988 yılında ssk oldum 2006 yılında emeklilik için başvurdum raporumda problem oluşmuştu. Mahkemeyi kazandım temyiz bekliyorum.

Mahkekem tekrar aynı hastaneye gönderdi ve % 40 rapor gelince başvurumu geçerli saydı. Ben şimdi emekli olursam ne kadar maaş alırım. Prim ödeme günüm 6.000 bu konuda yardımcı olurmusunuz herkese sevgi dolu saygılarımlakorkut yılmaz

Emekli maaşınız yatırılan prim ve prim miktarına göre hesaplanacaktır.

Emekli maaşınızı etkileyen en önemli unsur,ödenen prim tutarıdır...Eğer çalıştığınız yıllarda maaşınız yüksek ve primde bu oranda yüksek oranda yatırıldı ise emekli maaşınızda yüksek olacaktır...Dolayısıyla 6000 günlük prim ödeme sayısı emekli maaşınızın hesaplamasında (tabii ki faydası olacaktır,ama) çok büyük bir faktör değil...Önemli olan yatırılan tutardır..

moral sıfır

değerli arkadaşlar
belki bazı arkadaşlar daha önceki hukuk mücadelemi indirim ve sakatlığımın isbatı için verdiğim çabaları yazdıklarımdan biliyordur.

Arkadaşlar 1988 yılında beri devamlı sakatlık kadrosunda işkur üzerinden birçok firmada çalıştım. Bu yıllarda raporumu Ankara'ya göndermiş ve % 30 olarak geri iadesini almışım? Hatılamıyorum ama imzalarım var.
Ben Ankarada gelen rapor ne işe pek yaradığını bilmeden yıllarca çalıştım ve araştırma yapmadan 2006 yılında emeklilik için başvurdum Maliye raporu istendi herşey bu ana kadar normaldi, rapor 30 olunca herşey durdu. Bunun üzerine bende iş mahkemesi dava açtım, mahkeme 2 rapor arasındaki çelişki düzeltilmesi için hastaneye sevk etti ve oradan yine 40 aldım bunun üzerine mahkeme beni emekli etti. karşı taraf SSK temyize gönderdi, yaklaşık 1,5 sene dün web sayfasından gördüğüm karar bölümünde BOZMA ibaresi mevcut. Yani (galiba) mahkemenin vermiş olduğu kararı bozmuş.
Daha yazılarını elime alamadım. Ya usulden yada mahkeme yetkili değil diye bozduğunu tahmin ediyorum.
Evet şimdi çaresizce ne yapıcam diye kara kara düşünüyorum.

Bilgisi yada fikri olan benimle paylaşırsa inanını çok sevinirim.

Herkese şimdiden teşekkür ederim.

Dava metni ve bozma gerekçesi belli olmadan bir şey demek mümkün değil.
Davanız hakkında detaylı bilgi vermelisiniz ki fikir yürütebilelim

tşk

Sayın Oturan boğa

Alır almaz Size bilgi vereceğim.
İlginiz için teşekkür ederim.

korkum gerçek oldu

evet korkum gerçek oldu...

temyiz mahkeme bu kararı veremez diye bozma verdi.
evet çok kısa yazdım ama karar kağıdını scan edince buraya koyacağım.

bildiğiniz tavsiye edeceğiniz bizim olaylara hakim bir avukat varsa yardımlarınızı beklerim. ücret konusunda endişe duymayın fiyat anlaşırsam peşin bile verebilirim. yeter ki beni kurtarsın.

aklımdayken bu davaya ancak vergi mahkemesi bakar demiş.

Kararı daha geniş olarak aktarır mısınız buraya. Ben bir şey anlamadım

okey

tamam oturan boğa
scan edeyim atıcam

Üst Alt