Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 61 görme engelliyim. Malulen emeklilik başvurusu yaptım?

live_0_7

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Slm %61 görme engelliyim 2014 kasimin.ilk haftasi Sgk malulen emeklilik icin basvurdum ve heyete cikdim 2006 ssk liyim askerligimi yapdim 2010 yilinda engelli oldum bana Sgk 2 ayi bulur dediler evragin gelmesi askerligi borclansam emekli olurmuyum ve maasim nekadar olur suan 2350 pirimim var

Malulen emeklilik için 10 yıl 1800 gün prim ve %60 ve üzeri raporunuzun olması gerekli..
priminiz fazlası ile yeterli, Rapor oranınız da yeterli tek sıkıntı 10 yıllık süre..
gün/ay/2006+10 : gün/ay/2016 tarihinde malulen emekli olabilirsiniz. Askerlik süresini borçlanmanız size sadece prim gün sayısı kazandırır. Neden derseniz ilk ssk lı oluştan sonra askerlik yapmışsınız. Ama ilk işe giriş tarihinden önce askerlik yapmış olsaydınız askerlik borçlanmanız kadar geri gider di ilk işe giriş tarihi

2600 pirimle maglulen emekli olsam nekadar emekli maasi labilirm ?

2600 pirimle .askari ucretli is gununle malulen emekli olsam nekadar maas alabilirim tahmine tskl

ssk dökümünde Toplam kazancınız ne kadar?

Suan pirimmim 2324
kazanc 74.494 2016 da emekli olursam pirimim 2800 oluca icin sizce nekadar alirim

Ya okadar dusukmu kimisi 1100 alan var deniyor ama hayret tskl

ssk toplam prim çok önemli 5510 sayılı yasa ile emekli maaşların da çok düşüşler oldu. emekli olacak olduğunuz tarihe kadar ssk primlerinizi yüksekten ödemeye bakın en az 3000 tl..

ilker bey o drdiginiz zor ya kamuda taseronda calisiyorum maasi yuksek gostertemem peki oyle bi durumda kac ay 3000 tl gostermek gerek emeklilik icin ?

şimdiden başlamanız lazım son 3-5 ayı yüksek göstermek hiç fayda sağlamaz en az 2-3 yıl yüksekten ödeme yapılmalı ki maaşı etkilesin..

officer demişsin ki:

"Malulen emeklilik için 10 yıl 1800 gün prim ve %60 ve üzeri raporunuzun olması gerekli..
priminiz fazlası ile yeterli, Rapor oranınız da yeterli tek sıkıntı 10 yıllık süre.."

nereden karar verdin bu oranın yeterli olduğuna? Hangi mevzuata göre düzenlenmiş rapor bu? ne zamandan beri maluliyetin tespiti için hazırlanan raporlarda oran yazar oldu?

kavram kargaşası çıkıyor ortaya orandan bahsettikçe.
sakatlık oranı cetveli'ne göre düzenlenmiş Özürlü sağlık kurulu raporuyla maluliyet cetveli'ne göre düzenlenmiş raporun ayrımını nasıl yapacak üyeler söyler misin?

yoksa burada "raporun yeterli" derken özürlü sağlık kurulunu mu anlatmak istiyorsun? ve sen de biliyorsun ki özürlü sağlık kurulu raporu ancak fikir verir ama baglayıcılıgı yoktur maluliyet tespitinde.

şuradaki arkadaşımızın başlığını oku lütfen ne demek istediğimi anlamak açısından:http://www.engelliler.biz/forum/dul-ve-yetim-ayligi/141983-yetim-ayligi-icin-rapor-gonderdim.html

bu arkadaşımız yetim aylığına başvurmuş ama özürlü sağlık kurulu raporuyla başvurmuş. reddedilmiş tabi malullüğü.
ve bu arkadaşımız 2. kere yine engelli sağlık kurulu çıkartmış ve göndermiş. o da red kararıyla dönecek.

maluliyet tespiti için bu arkadaşımız SGK sevkiyle hastaneye gitse ve maluliyet cetveli'ne göre düzenlenmiş rapor alsa malul sayılacaktı oysa.

Maluliyet cetveli'ne göre düzenlenmiş rapor alınması gerekiyor maluliyet tespitinde. Siz maluliyet için % 60 ve üstü yeterli dedikçe bu üyeler nasıl ayrım yapacak, kafaları karışmayacak mı?

maglulen emeklilik işkencesi

Slm arkadaslar ben görme engelliyim antalya Ataturk Dev.Hastanesinden %61 rapor aldim Ankara raporuma ihtiraz etdi tekrar heyete girdim yine %61 rapor aldim bu sefer Ankara raporumu onayladi.sonra 2400 pirim gunum vardi maglulen Emeklilik icin basvurdum beni Arastirma Hastanesine sevk etdiler bugun ihtibariyle SGK aradim sonucumun geldigini ancak Antalya Tıp fakultesine sevk etmisler.bu ne ya alay gecer gibi ozaman neden dier gastanelerde beni surundurduler bir rapor almak.icin tam 2gunumuz gidiyor hastane koselerinde devler kendi kurumune guvenmiyor 2 hastane %61 rapor vermis sirada nevar "Özel hastaneleremi sevk edicek acaba "

Slm %61 görme engelliyim 2014 kasimin.ilk haftasi Sgk malulen emeklilik icin basvurdum ve heyete cikdim.
Kalemşör;
Ablam arkadaş zaten malulen emeklilik için müracaat etmiş ve ben de bu yüzden dedim rapor oranınız yeterli yazdığım cevaplarda özellikle not düşüyorum malulen emeklilikte kendi başınıza aldığınız raporlar geçerli değil kurum sevki şarttır diye...

Malulen emeklilik için sgk'Ya başvurup onların sevki ile hastaneye gidildiğinde usulen kişi doğruyu yapmış demektir. O saatten sonra hastaneye gidip "şunu şöyle yazın" demek gibi bir durumu olamıyor.
Maluliyete temel olacak raporlara oran yazmamalı aslında hastane...

Bu kadar sevk olmasının altında şu ayrıntı olabilir mi acaba: http://www.engelliler.biz/forum/sag...su-ayrintilarin-olmasina-dikkat-etsinler.html

"RAPOR DÜZENLEYEN SAĞLIK HİZMET SUNUCULARINCA HASTALIK VE ARAZLARLA İLGİLİ OLARAK SAĞLIK KURULU RAPORLARINDA ÖZELLİKLE BELİRTİLMESİ GEREKEN TIBBİ BİLGİLER

1- Göz hastalıklarında: Arızaların etiyopatolojisi, bilateral camsız ve en iyi düzeltmeyle görme keskinliklerinin, göz içi basınç değerlerinin, biyomikroskopik muayene bulgularının, ayrıntılı göz dibi muayene bulgularının, gerekiyorsa görme alanı muayenesi, flöresen anjiografi, optik koherans tomografi, oküler ultrasonografi ve elektrofizyolojik tetkiklerinin (VEP, ERG, simulasyon şüphesi var ise Sweep VEP vb.), tespit edilen patolojinin görme azlığını açıklayıp açıklamadığı konusundaki görüşü, tıbbi veya cerrahi tedaviden fayda görüp, görmeyeceği raporda yer alacaktır. "​

Hastane bilgileri/tetkikleri eksik yapıyor olmasın?

Not: Evet, sgk'Nın ne kadar ceberrut olduğunu biliyorum ve muhtemelen de bu kadar sevin altında yatan neden budur. Ama yine de hastanelerin baştan savma rapor yazımları oluyor ve bu da sgk'Nın karar verememesine neden olabiliyor.

Anlamadigim %60 rapor aldim ankara ihtiraz etdi beni antalya Atathrk dev.hast.sevk etdi ve orda %61 aldim.emeklilik icin basvurdum antalya arastirma has.onayladi simdi ankara bana Tip fakuktesibe sevk etdi ida 3 ay so raya gun verdi.birde sole durum var Tip fakultesinin versigi engelli raporun Ankara sahibeli bulup baska hast.sevk esiyor guvenmedigi kuruma beni sevk esiyo tuhafima giden bu :)
Ben sol gozumden kornea nakli oldum sag gozumdede ayni jastalik var ve ilerliyo 2defa ameliyat oldum nakili gozumden istenilen verimi alamadim

Sonradan engelli durumum oldu %61 2900 gunle emekli oldum maasim 1.01.2017 itibariyle 884tl bu maasla kirami ödücem 2 cocugumumu okutucam calışmam yasakmı ?
yada esim bakim ücreti alırmı emekli oldum ama suan % kacla.oldum bilmiyorum emekli olucamda heyete cikdim bana evrak veren olmadı

Özürlü (yaşlılık) emekliliğinde 2900 günle emekli olunmuyor. Buda gösteriyor ki Malulen emekli olmuşsunuz. Evet malulen emekliler çalışamaz/çalışırsa aylıkları kesilir. Özürlü emeklisi olanlar SGDPirimi yatırarak çalışmaya devam edebilirler.

İlgili yazı ve İlgili tablo:;

http://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/69379-malulen-emekliler-calisabilir-mi.html

Bakım ücreti alabilirmisiniz o konuda bilgim yok.

Yani bu maasla gecinicem yada gecinicem öylemi
Peki madem calismam yasak esim maas alamazmi bakim maasi

Bakım maaşlarının şartlarını bilmiyorum ama kanunen - kayıtlı istihdam olamazsınız.
(ama ben olsam ssk kaydımı yaptırmadan girer bir yerde çalışırım- size öyle yapın demiyorum)

Ya antalyada ssk siz kimse calismiyor isveren kirkuyor sansima ankaranin göbeginde fabrikada arkadasim var 6 ay deneme yapiyolarmis ssk siz antalya ssk konusinda cok iyi hemen sigorta birde saatleri iyi olan bir isyeri yok malesef en az 12 saat

Sizi şuan gerçekten çok iyi anlıyorum. Ama yapacak birşey malesef yok- kanunlar böyle.
Ama ben sizin yerinizde olsaydım (çalışmak istediğinizi anlattığınız için çalışabileceğinizi varsayıyorum) biraz daha gayret eder, özürlü emeklisi olurdum. Hem raporunuzda çok iyi. Vergi indirimi alır çalışmaya devam ederdim. Belirtilen gün sayısıyla özürlü emeklisi olurdum. Hem maaşınız daha yüksek olurdu, hemde istediğiniz yerde çalışmaya devam ederdiniz.
Bakım aylığını bir araştırın, umarım ordan birşeyler yakalarsınız..

Özurlu emeklisi icin 8 yillim daha var oyuzden erken oldum .tskl ilginiz icin aeo un

Üniversite hastanelerinde heyete girdim sıgortalının %60 şına karar verilmiştir diyor kararda ise hastanemiDe yeterli aletler ve makinalar yetersiz oldugu nu beyan etmişler beni adana balcanlıya sevk etti ler şimdi ne olcak

Benide 2 hastaneye sevk etdiler enson tıp fakul.gec oldu ama oldu sonucmi 2880 gunle emekli oldum aldigim maas 884
tl

Bende görme engelliyim Üniversitede %60 aldımsa adanada kaç alırım sgk gunum 2000 gunum var sizce malulen emekli olayım mı

Bence olma 2880 gunle falan oldum aldigim maas 884tl olma derim 15 yilla ol 1500 maas al ve cakismaya devam edersin

Üst Alt