officer demişsin ki:
"Malulen emeklilik için 10 yıl 1800 gün prim ve
%60 ve üzeri raporunuzun olması gerekli..
priminiz fazlası ile yeterli,
Rapor oranınız da yeterli tek sıkıntı 10 yıllık süre.."
nereden karar verdin bu oranın yeterli olduğuna? Hangi mevzuata göre düzenlenmiş rapor bu? ne zamandan beri maluliyetin tespiti için hazırlanan raporlarda oran yazar oldu?
kavram kargaşası çıkıyor ortaya orandan bahsettikçe.
sakatlık oranı cetveli'ne göre düzenlenmiş Özürlü sağlık kurulu raporuyla
maluliyet cetveli'ne göre düzenlenmiş raporun ayrımını nasıl yapacak üyeler söyler misin?
yoksa burada "raporun yeterli" derken özürlü sağlık kurulunu mu anlatmak istiyorsun? ve sen de biliyorsun ki özürlü sağlık kurulu raporu ancak fikir verir ama baglayıcılıgı yoktur maluliyet tespitinde.
şuradaki arkadaşımızın başlığını oku lütfen ne demek istediğimi anlamak açısından:
http://www.engelliler.biz/forum/dul-ve-yetim-ayligi/141983-yetim-ayligi-icin-rapor-gonderdim.html
bu arkadaşımız yetim aylığına başvurmuş ama özürlü sağlık kurulu raporuyla başvurmuş. reddedilmiş tabi malullüğü.
ve bu arkadaşımız 2. kere yine engelli sağlık kurulu çıkartmış ve göndermiş. o da red kararıyla dönecek.
maluliyet tespiti için bu arkadaşımız SGK sevkiyle hastaneye gitse ve
maluliyet cetveli'ne göre düzenlenmiş rapor alsa malul sayılacaktı oysa.
Maluliyet cetveli'ne göre düzenlenmiş rapor alınması gerekiyor maluliyet tespitinde. Siz maluliyet için % 60 ve üstü yeterli dedikçe bu üyeler nasıl ayrım yapacak, kafaları karışmayacak mı?