Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%62 engelli askerlik raporuyla emekli olur muyum?

murat2434

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
1996 ssk girişiyle 4.000 bin günüm var. 36 yasindayim %62 askerlik raporum var malulen emekli olabilirmiyim. Cevap bekliyorum lütfen.

hayır malulen emeklilikte elinizde rapor olsa dahi kurum sgk sizi hastaneye sevk edecek ordan gelen durum bildirir raporlarınız ankaraya gidecek ve ordaki kurum buna karar verecek

Abi sağol cevabın için nasıl olabilirimbirde abirahatsızlığım küçük yaşta oldu özürlümü maskelenmiş olurum saygılar

Teşekkürler hilal önce nereye baş vurman lazım

Malu len emekli olabilirmiyim lütfen cevap verir misin abi

murat2434
Sigorta başlangıcından önce malul derecede rahatsızlığı bulunanlar malulen emekli olamazlar. Hatta malul derecede olmasa bile sgk bu bahaneye dört elle sarılmakta, emekli etmemek için her yola baş vurmaktadır.
Sizin bu çetrefilli yola girmenize gerek yoktur, zira erken emeklilik için prim ve süre şartlarınız oluşmuş durumda. Siz malulen değil erken emekli olacaksınız.
Ancak bunun için vergi indirimi hakkı el de etmeniz gerekmektedir.
Çalıştığınız yerden alacağınız çalışma belgesi ile İstanbul vergi dairesine başvurun.

ben nasıl normal emekli oluyorum ssk ya gittim 55 yaş dediler acıklarmmısın abi

murat2434
Aracının yapacağı sadece yol göstermek ve başvuru yapmak, hastane rapor gibi işlere yine siz koşmak zorundasınız, bir maaş vermeye değecek kadar korkulacak işlemler yok.
Normal olmak isterseniz 56 yaşınızı beklemek zorundasınız yani 20 yıl sonra...

ufuk abi yani malulen olamazmıyım

ama yukarda erken emekli diyosun abi

Murat kardeşim
Malulen emeklilikle erken emeklilik farklı uygulamalar.
Siz hiç kafanızı karıştırmayın, vergi indirimine başvurun ve sonuçlandıktan sonra emeklilik için sgk ya başvurun emekli olacaksınız.

peki abi teşekkür ederim sağol hakkını helal et abi geç saat te yordum seni

murat2434

malulen emeklilik ile erken emeklilik farklı ufukalpin dediği gibi zaten ben daha önceki meşajımda malulen emekli olamazsınız diye yazmıştım malulen emeklilikte çalışmaya başladıktan sonra rahatsızlığının oluşması şartının arar sgk erken emekli ise şu anda çalışıyor isen iş yerine vergi muafiyetinde bulunmak istedğini belirteceksin işyeride vergi dairesine yazı yazacak vergi dairesi elindeki rapor sanırım eski rapor olunca yeniden hastaneden rapor istiyor yeniden hastanede heyete giriyorsun elindeki epikirizler ve askerlik şubesinden aldığın yazıyıda götür buda sana yardımcı olur gelen evrak 40 üstünde ise zaten emekliliği hak etmiş olursun bunun içinde sakın bir aracı tutma ve para verme vermeyede gerek yok hiç bir iş bizim yapacağımız işten zor değildir bilinçlenirsen kendin yaparsın yok eğer şu anda bir iş yerinde çalışmıyor isen tanıdık bir yerde en fazla bir aylığına ssk lı işte görün pirim paranı verirsin iş yerine ordan halledersin işini tüm bunları yaptın değilim vergi dairesindende yazı geldi diyelim vergi muafiyetinin onaylandığına dair gidiyorsun sgk ya emeklilik dilekçenin veriyorsun bu kadar basit yani

Teşekkürler abi sağol ufuk abi hilal

şuan çalıştığım yerden çalıştığıma dair kağıt alıp emek li işi ne bakan kişi ye verdim yani artık okişle anlaştım söz verdim dönemem bir kaç sorum olucaktı müsait olduğunuzda ce vaplarsanız sevinirim busüreç nekadar sürer yani nezaman emekli olabilirim birde nekadar maaş ala bilirim birde alıcağım vergi muafiyeti sıfır araç alımında kdv ötv indirimi varmış ben bunlardan yarar lana bilecekmiyim hilal72 ilker abi teşekkür aderim yardımcı olan herkese

vergi dairesindeki süreç 1 ay kadar sürüyor. Evraklar geldikten sonra emeklilik şartların tamamsa işten çıkışını yaptırıp hemen sgk ya müracaat edebilirsin.

bu süre herkezde farklılıklar gösteriyor kimin 3 ay kiminde 5 ay

teşekkürler arkadaşlar

1996 sigorta girişim
2825 sigorta
1200 bagkurum var
36 yaşındayım küçük yaşta yüksekten düştüm omirilik te sorun var askere :/62raporla yapmadım
emekli olmak istiyorum

bişe deyilmiş kardeş eyvallah

Ufuk abi ne kadar emekli maaşı alirim

murat2434
Maaş tahmini yapmak istemiyorum, maaş hesaplama siteleri var onlara bak istersen.
Forumda var araştır biraz.

Peki abi yaptım pek anlayamadım onun için sormusdum sağol.Abi su malulen emeklilikle erken emekliliği bana özetini yazarmisin sana zahmet abi kafam takıldı ona hayırlı cumalar

murat2434
Malulen emeklilikle kafanı karıştırma.
Senin şu anda vergi indirimi ile başlattığın süreç inan malulen emeklilikten daha kolay, ve zaten engelin küçük yaşta olduğundan malulen emekli olamazsın. Malulen emeklilikte engelin sigorta başlangıcından sonra olması şarttır.
Ayrıca erken emekli olduğunda sgdp kapsamında çalışmaya devam edip iki maaş birden alabilirsin, malulen emeklilikte ise bu şans yoktur, malulen emekli çalışırsa emekli aylığı kesilir.
Kafanı karıştırma ve erken emeklilik sürecine devam et.

Abi maaşı su yüzden soruyorum son bir aydır ağrı larim arttı çalışmıyorum arara boyle oluyor ilerde kalicibirsey olursa ayle geçindirmeye yetecek bi rakammi sigortamı başkası ödüyor ben de sürekli bir is yapmıyorum mera kim oyuzden ortalama nekadardır diye yani abi sizin bilginiz vardır diye sordum teşekkürler

ufuk abi vergi dairesine işyeri kağıdını gönderdik kartal arştırmaya sevk etti aradım bilgialmak için mayıs ayına kadar doluyuz dediler daha çabuk bir yolu varmı bunun

murat kendinde istedğin bir hastaneye giderek hatta rapor parası vermemek için engelli memur sınavına girmek için istiyorum dersen istediğin bir hst heyete girersin bu heyetten aldığın sonucu ile vergi dairesine işyerinin yazısı ilede başvurabilirsin mayıs ayına kadar beklemene gerek yok

Ya vergi dairesine yoğunluğu belirtip başka hastaneye sevk isteyebilir, ya da sağlık kurulu raporu vermeye yetkili bir hastaneden bireysel olarak alacağınız raporu vergi dairesine sunabilirsiniz.

Ufukalp abi rspor için ist kartal araştırmaya gönderdiler gittim :/17 verdiler itiraz ettim 8 aydır sesyok bilgi alabileceğim bir telefon varmı

murat2434

Sigorta müdürlüğüne gidip sormanız daha doğru olur. Belki evrak kapanmıştır ama size haber edilmemiştir (ya da postada evrak kaybolmuştur). www.turkiye.gov.tr adresine baktınız mı?

OturanBoğa Teşekkürler Bülent abi Sağol Bülent abi e Devlette hangi başlığa bakmam gerek ssorgulatacağım bölüm hangisi

OturanBoğa Bülent abi vakit ayırıp yazdığın için çok sağol bir sorum daha olacak ssk olduğum halda bir iş yerinde çalışmaz ken erken emeklilik için baş vura bilir miyim nasıl bir yil izlenir

Üst Alt