Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%62 iş gücü kaybı raporumla ÖTV'den muaf araç alabilir miyim?

barisvan

Üye
Konular
36
Reaksiyonlar
7
merhaba arkadaşlar ben araç almak istiyurum. %62 sürekli iş göremezlik raporum var maaş alıyurum.ve ötv mtv kdv vergilerinde nasıl bir uygulama olacak bu vergilerden indirimi olacak yoksa vergilerden muafmı olacam bilemiyurum şimdiden cevap verecek herkese teşekürler

Eğer ortopedik engeliniz varsa ve H sınıfı ehliyetinizde varsa araç için rapor aldığınız takdirde vergilerden indirimli araç alabilirsiniz.

ben omurilik felçliyim arkadaşlar sürekli iş göremez alıyurum

farketmez
yüzde 90 ve üzeri rapor almanız gerekiyor.
başka türlü faydalanamazsınız.
geçmiş olsun

eminmisiniz kazazede yani hiçmi faydalanmıyacakmıyım

maalesef evet
sadece yüzde 90 altındaki raporlarda ortopedik rahatsızlığı olanlar vergi indiriminden faydalanırlar

h eyliyet

selam arkadaşlar ben bu gün hastanede otomatik vites kulanabilir.h sınıfı ehliyet alabilir diye yazılmış raporumu aldım.mtvden yararlanabilirmiyim ve bu rapordan sonra izlenmem gereken yol nedir şimdiden herkese teşekürler tanı şöyle yazıyur opera L1 kooperasyun kırık ameliyatlısı bilateral düşük ayak mevcut afo kulanıyur

bülent bey raporda yazıldığı gibi otomatik vites kulanabilir yazıyur .tertibatlı kulanabiliyur yazmıyur oysa ben tertibatsız araç kulanamamki.kafam ondan karıştı.zaten raporda yazdığı gibi her iki ayak bileğimi oynatamıyurum doktorlara anlatım bile dr böyle yazdı sizleri yorduğum için maruz görün şimdiden teşekürler

İşte, "özel donanım" ibaresi yoksa, oradaki 5 şarttan biri uygun değilse, alınamıyor... Uygun ibareli rapor almaktan başka yol yok

gidip hastanede düzetebilirmiyim raporumu oysa anlatmıştım doktorlara suç onların trafik tescilden çalışan bir arkadaş var o diyurki ben h sınıfı ehliyetine tertibat yazdırırım yazdırsa olurmu acaba bülent bey yeni rapor alsam raporuma ne yazdırtayım tertibatlı otomatik vites kulanabilir yazdırayım şimdiden teşekürler

H sürücü belgesi

arkadaşlar ben bugün H sürücü belgemi aldım. sürücü belgemde otomatik vites kulanabiliryazıyur sadece ve ben ehiyetimi alır almaz hemen bir bayiye gitim c3 pikaso aldım .anahtar teslim deftardarlıktan memur gelip bakacakmış. tertibat takılıp takılmayak diye benim öğrenmek istediğim .sürücü belgemde tertibat yazmıyur defterdarlıktaki memur ilaki tertibat takılacak diyebilirmi ben tertibatsız araç kulanabiliyurum zaten cevap verecek herkese teşekürler

Sadece sol bacağından sakatlığı olan kişiler otomatik vitesli (özel donanım bulunmayan) aracı vergi avantajı ile satın alabilir. Bunun dışında araçta özel donanım şart. Maliye'den gelecek olan kişi de bu yönde değerlendirme yapacaktır mutlaka...

teşekür ederim oturan boğa defterdarlık benim raporumu kabul etmedi,ve tekrar hastanede özel tertibatlı otomatik vites kulanabir yazdırdım. ve %40 oran verdi hastane ama H sürücü belgemde ise sadece otomatik vites kulnabilir yazıyur bir sorun olurmu

Üst Alt