Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%62 olan rapor oranım %26'ya düşürüldü. Ne yapmalıyım?

vakkas064

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaslar benım saglık raporum % 61.2 den %26 ya dusuruldu bukonu hakkında bılgısı olanlar ve ne yapabılırım bılen varmı

vergi indirimi için mi ? almıştınız raporu hastalığınız nedir ?

iş kura kayıt için almıstım

gözumden rahatsızım

rahatsızlığınızı tam açıklarmısınız

Benım sag gozumde suan halka-katarak sol gozumde kornea naklı var her 2 gozumdede vernal konjoktıvıt -keratekanus -var solun gormesı bu amalıyatarla suan sağ 10/4 sol 10/6 demıstı doktor ama gecırdıgım amalıyatlardan dolayyı agır gunes soguk klımalı ortam bunlar ha toz bunlar kesınlıkle yasak dedı doktorum suan sol gozumde kornea naklı oldugum gozde 4 dıkısım var 2 sene once oldum amalıyatımı hatta yarın ıstanbul a kontrole gıdecegım ozel bır sırkette calısmaktayım zourlu olarak gırdım ama suan 26 ya dusunce ozrum sırkette sıkıntı yapmakta ben calısmak ıcın almam lazım bu raporu benım bı derddım de su bana sen ehlıyet alabılırsın dedıler normal ehlıyet sınavına gırdım sınavları bıtırdım parasını yatırdım ehlıyetımın arkasına ımzamı attım 4 te almaya gel dedı gıttıgımde memeur arkadas vermedı ben dıyorumkı sımdı ben ozurluysem raporumu saglamsam ehlıyetımınasıl alabılırım ?

ehliyetin h sınıfı mı ayrıca şirkette özürlü kadrosunda çalışıyorsan %40 raporun var o zaman

ehlıyetım normal ehlıyettı sırketegırerken %61 raporla gırdım sonra ıse gırdıgım ıcın raporun takrar alınması gerekıyomus onun ıcın basvuru yaptıgımda %26 aldım suan kı raporum %26 işimdede sıkıntı işte bılmıyorum ne yapacagımı

vakkas064;
kardeş geçmiş olsun yüzde 61 olan rapor birden nası 26 düşer yav......

raporunda sürekli yazıyor ise bir daha işyerinin rapor istemesi mantıksız ve yanlış bir uygulama raporunuzda sürekli yazıyor ise raporunuz halen geçerlidir tekrar rapor almanıza gerek yok artık rapor dereceleri düşürülüyor elinizdeki raporun kıymetini bilin derim ekteki bilgilere göz atın işyeriniz sizden rapor isteyemez tekrardan alttaki yönetmeliği okuyun

ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

Resmî Gazete Tarih: 30 Mart 2013
Resmî Gazete Sayı: 28603

Kazanılmış haklar
MADDE 18 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.
(2) Ancak, süreli verilen raporlar ile ilgili olarak hastaneye yeniden sevk işlemi uyarınca veya herhangi bir sebeple yeni bir rapor istenmesi durumunda, özür oranları, bu Yönetmelik hükümlerine göre yeniden belirlenir.

al işte hadi bakalım gel bu işin içinden kız
kardelim bu rapora ihtiraz edeceksin eyer raporunun oranının eskisi gibi olmasını istiyorsan bu rapora ihtiraz edeceksin ve bir üst kuruldan yeni bir rapor talep edeceksin bir üst kurul seni adam akıllı bir inceler ayrıntılı bi şekilde inceler ve hak ettigin raporu alırsın ben öyle yaptım ve aldım

mehmet-41;
yani memet kardeş benim raporda sürekli ibaresi yazıyo işkurdaki ve maaş aldığım her 2 sindede sürekli yazıyo buna göre benim yeni rapor çıkarmama gerek yok bunu anlıyoruz demi...........

arkadaşlar ben rapor çıkaralı iki ay oldu işkura kaydonlam yeni rapormu ister

sürekli ise tekrar rapor istenmemesi lazım zaten yeni almışsınız raporu yöenetmelik var zaten ben demiyorum yönetmelik diyor
kayseri

ve burası türkiye şaşırmamak lazım :)

arkadaşlar raporların hemen hemen hepsinde sürekli yazar ama o sürekli ibaresini doktorlar hep yanliş algılar zannederlerki biz bu raporu sürekli oranını deyiştirebiliriz sanırlar :) :) :)

kay-seri;

ve burası türkiye şaşırmamak lazım(her an her şey olabilir)
raporların hemen hemen hepsinde Sürekli yazmaz ..
Bazısında Süreli yazar ve bu sıkıntı demektir..
Yani yeniden alıcan anlamına gelir.
İşe girerken vede maaş 2022 bağlatmada can sıkıcı bir hal alır.

evet benim bütün raporlarımda sürekli yazıyır benim raporum 4 ay içinde indi çıktı indi çıktı 72 ağır engelli idi 84 agır engelli deyil raporu verdiler tekrar baş burdum 72 ağır engelli deyil raporu verdiler ihtiraz hakkımı kulandım bir üst kurula baş vurdum 84 ağır engelli raporumu aldım dahada gitmem hastaneye

kay-seri;

geçmiş olsun.... yüzde 72 de 84 de ağır özürlü içerisine giriyor.. 2022 maaş alırsın +evde bakım parası alırsınız.benim rapordada sürekli yazıyo ama yüzde 50 sadece maaş alıyoz doktor sen sağlamsın diyo ptt ye gidiyorum memur okuman yazman varmı diyor +sen nası geldin buraya kadar diyo:cool::cool::cool:falan filan işte hep insanı rencide edici olaylar yaşıyorum.....zaten her maaş almaya gidiş kavga ediyom memurlarla....;););)can sıkıntısından DEĞİŞİKLİK oluyo....heyecan oluyo.:cool:bide ne hastane nede doktor sevmiyommmmmmm.hastaneye gidince hastalanıyom zaten.:rolleyes:

senin rahatsızlıgın ne sorması ayıp :) banada memurlar yine gel çok özletme diyor ;) 3 ayın bitmesini iple çekiyorlar :eek: her gün dua ediyorlarmış bu 3 aylıklar ayde verilsindiye ama işte her dua kabul olmuyor malesef :p

benım raporum 61 den % 26 dustu komık olan ıse ıkısıdnede sureklı gecmekte dedıgınız gıbı ıtıraz hakkımı kullandım usaklı oldugum ıcın afyon hastanesıne sevk edıldım doktora arkadasımla gıttım doktor bana dedıgı kelıme senın gıbı cok devlet buna cozum bulmalı orta da kalan cok dedı nerdeys esaglam arkadasıma ozurlu raporu banada saglam raporu verecektı yanı sıstem anlasmalı gıbı bısey anlamadı gıttı

bu arada askere gıttım 1 ay sonrac uruksun dıye gerı yollayan devletım 61 olan raporumu % 26 dusuruverdı işte

Usulune uygun olarak duzenlenmis Saglik Kurulu Raporu surekliyse , yeniden rapor istenemez.

Benzer 1 uygulama benim yasadigim yerde oldu. Olay soyleki ;

1 firma Ozurlu kadrosunda calisan 3 personeline yeniden rapor almalarini istemis. Bu 3 kisi de yeni yonetmelige gore % 40 uzeri rapor almasi mumkun degildi.. Ben baska firmada muhasebede calisiyorum , zaman zaman sakatlarla ilgili hassasiyetimi bilenle bana gelirler , bilgimiz dahilinde on-ayak oluruz.

Bana geldiler durumu anlattilar .. Istenen raporun yasal olmadigini , yeni rapor isteme yetkilerinin olmadigini soyledim. Ve muhasebecilerini aradim..
Yanit ; Insankaynaklari mudurunun talimati oldugunu soyledi. Taraf olmadigim icin , sikayet edemiyecegimi ama cok gerekirse magdurlar adina dilekce verecegimi soyledim ve konuyu kapattilar.

Dertleri nedir anlamadim.. Durduk yere 1 calisandan ne diye yeni rapor istenir.. Aldigi raporun sahte oldugunu dusunuyorsan ,git adli mercie sikayet et.. Yeni rapor istemek bu siralar moda oldu.

evet işte ne yazıkkı ben yenı rapora bas vuru yaptım ve oranım dusmus olarak gerı aldım ıtıraz edıyorum sonuc yıne aynı aldıgım raporlar 2 sıde sımdı sureklı hastaneye gıttıgımde eskı raporumun ustune yenı raporumu zımbalayıp yolluyorlar hiç gıtmesem ıyıymıs sımdı bıde ozourşu raporu sadece gorme ıle alakalı yapıyorlar benım hastalıgım nedenıyle benagır-tozlu-guneslı-ve asırı soguk yerlerde calısmam ve ozellıkle klımalı yerlerde yasak bunlarhıc goz unune alınmıyor ornegın gece korlugum var hıc bır etken yapmıyor nasıl sacmalıksa artık

kay-seri;
sen raporları hangı hastanelerden aldın duydugum kadarıyla hastanesıne gore degısıyormus bıde ben usaktan baska bı hastaneye basvursam alabılırmıyım kı ?

Üst Alt