Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%62 raporu olan kardeşim vergi indirimi alabilir mi?

marfat

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
sayın boğa abicim benim sağır ve dilsiz kardeşim var kulak burun boğazdan % 52 özürlü ve görme konusundada % 22 sakatlık raporu var ve genel olarakta % 62.56 bir sürekli özürlülük raporu var ve kendisi bi fabrikada asgari ücretten çalışıyor ocak ayındada 740tl maaş aldı yani bu ay normalde asgari ücrete zam gelmiş olması lazım deilmi?benim esas sorum şu olacak kardeşim bu raporla vergi kesintisinden yararlanabilirmi ve ne yapmamız gerekir.bu konuda beni bilgilendirirseniz çok memnun olurum saygılarımla...

öcalıştıgı iş yerinde özürlü kadrosunda calışıyorsa vergi indiriminden faydalanması gerekir diye biliyorum

özürlü diye girdi ama malesef normal işçiden farkı yok araştırmalarımda normal işçilerden farkı olmuyomuş diye öğrendim özürlü çalışanların...hadi onu geçtim ama bunların vergiden indirimli olmaları lazım deilmi böyle bişiy varsada ne yapmak lazım?

peki bu indirimden yararlanırsa eğer,erken emekli olmasında bi sıkıntı olmaz değilmi ?

Hayır olmaz, aksine -staj değil- tam primden yatırılmış sigorta başlangıç tarihi 1 Ekim 2008'den önce ise erken emekli olabilmek için vergi indirimi alması şarttır. Bu tarihten sonra işe girmişse şuan sadece maaşında artış sağlar, emeklilik zamanı geldiğinde yeniden kurum sevkiyle gereken oranda raporu alırsa emekli edilir.

Üst Alt