Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%62 raporum var. Malulen emeklilik için ne önerirsiniz?

barisvan

Üye
Konular
36
Reaksiyonlar
7
selam arkadaşlar ben sürekli iş göremezlik meslek hastalığı %62 raporla gelir almaktayım ve aynı zamanda bakıma muhtac geliride alıyurum toplam 1040 günüm var ben malulen emekli olop çift maaş almak istiyurum 1800 günümü tamamlamam içn çalışmalıyım yoksa dışardamı kaln günlerimi ödeyip emekli olayım birde askeri borçlamamda var .nasıl malulen emekli olabilirim.

askerlik 1040 ka dahil degil ise ödeyip geri kalan süreyide calışarak 1800 tamamlayıp ozaman malülen emeklilik için müracat etmeniz yararınıza olur

Yalnız, evde bakım maaşı alıyorsanız, malulen emekliliği tavsiye etmem. Çünkü aynı anda hem sürekli iş göremezlik geliri hem de malulen emeklilik hak edildiğinde, iki aylığın fazla olanının tamamı az olanın yaroso ödenir. Bir başka deyişle, 1500 TL üzeri maaş bağlanırsa 750 TL'sini alacaksınız. E zaten şimdi evde bakım maaşı olarak bu kadar alıyorsunuz, neden malulen emeklilikle uğraşasınız, neden evde bakım aylığınızı iptal ettiresiniz ki?

sayın oturan boğa cevabınız için teşekür ederim malulen emekli olsam neden evde bakım parası kesiliyurki onu anlayamadım.açıklayabilirmisiniz lütfen

Evde bakım maaşı alabilmek için gelirin belli bir seviyenin altında olması lazım ya... İkinci bir maaş bu kriterleri aşmanıza neden olur. Bu da evde bakım maaşınızın kesilmesi sonucunu doğurur

Üst Alt