Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%62 raporum var. Memurum. Malulen emeklilik şartlarım oluştu mu?

veyselozaydin

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
selam sevgili oturan boğa bir şey sormak istiyorum

ben % 62 ruhsal engelliyim özürlü memuriyet sınavını kazandım. 657 kanunun 105. maddesine göre uzun süre tedavi gerektiren hastalıklar sebebiyle hastaya 36 aya kadar izin verilir deniyor. benim geçmiştede 2 yıla yakın ssk lı çalışmışlığım var askerliğimide 18 ay yaptım. en son doktora gittiğimde doktor bana sana 36 aya kadar izin verecem dedi. hem hastalığımdan ötürü hem de ailemdeki ağır engelli 3 hasta bulunmasından dolayı. benden başka kimseleri yok.

sormak istediğim 7 ay oldu devlet memuruyum. temel eğitim ve hazırlayıcı eğitim sınavlarınıda verdim geçmişte çalıştığım 2 yıl ve doktorun vereceği 3 yıl raporuda göz önüne alırsak bi de 7 aylık çalışmışlığımla beraber toplamda 1800 günlük primi aşmış oluyor. yani bana verilecek olan bu 36 aylık raporun sonunda malülen emekli olabilir miyim

bi ara sizin sitede yayınladığınız bi mahkeme kararı vardı yargıtayın bu malüleln emeklilikle ilgili hasta benim gibi yüzde atmışın üzerinde işe başlamış ancak ona sen malulen emekli olamazsın denmiş o da mahkemeye başvurmuş ve kazanmıştı siz yayınlamıştınız. onu bi kere daha yayınlayabilir misiniz emsal olması bakımından

rica etsem yardımcı olursanız çok sevinirim saygı ve de sevgierimle

Kastettiğiniz mahkeme kararı şu sanırım: http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

Memur statüsünde malulen emekli olabilir misiniz, bilemiyorum. Ama en kötü olasılıkla istifa eder, ssk'LI olur, 10 yıl sigortalılık süreniz ve 1800 gününüz de tamamsa, ssk statüsünde malulen emekli olursunuz.
Tabii, maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacağınızı varsayıyorum... Aksi halde yukarıdaki emsale göre dava süreci başlatmalısınız. Bunu da memurken yapın. Yıllarca sürebilecek bir dava boyunca işsiz/maaşssız kalmayın

çok teşekkür ederim bülent bey verdiğiniz bilgiler için ALLAH razı olsun..

Üst Alt