Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%62 raporumla emeklilik için SGK'ya başvurdum, yeniden hastaneye sevk ettiler?

ilhanates

Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
hastaneden makülopati rahatsızlığından dolayı rapor aldım %62 verdiler emekli olmak için sgk ya başvurdum beni araştırma hastanesine sevk etti muayene oldum sağlık kurulu ileri tarihe gün verdi bu hastane aynı oranı vermez ise ne yapmam gerekiyor rapor direk kurumamı gider

ilhanates

Kendi aldığınız raporla malulen emekliliğe nasıl başvurdunuz? Son çalışmışlığınız hangi statüdeydi? Nereye başvurdunuz emeklilik için?

devlet hastanesinden rapor için baş vurdum %62 oran verdiler sgk kurumuna gittim raporum var dedim biz kurum olarak kabul etmeyiz deyip beni araştırma hastanesine sevk etti sgk çalışanıyım 1900 günüm var araştırma hastanesinden muayene oldum heyet için gün attılar o günü bekliyorum ama aynı oran çıkmaya bilir dedi doktor

@ilhanates

Malulen emeklilik için zaten kendi aldığınız rapor bir anlam ifade etmez. SGK sevki ile hastaneye gidersiniz, hastane rapor düzenler ve ANkara'ya gönderir, Ankara raporu maluliyet cetveli'ne göre değerlendirir ve malul sayılı sayılmayacağınıza karar verir.

Yani aslında önemli olan rapordaki oran değildir, maluliyet cetveli'ne göre malul sayılıp sayılmayacağınızdır.

OturanBoğa

bir kaç hafta önce malulen emeklilik için sgk il müdürlüğüne başvurdum. doğrudan tedavi gördüğüm hastaneye sevkimi talep ettim. bana, daha önce rapor aldıysan sevke gerek yok, eski raporla da başvurabilirsin dediler. raporum vardı, fakat bir sorun çıkar diye raporum eski, tekrar değerlendirilmesi daha iyi olur diyerek hastaneye sevk edilmek istedim. oraya gidinceye kadar bende mevcut rapor kabul edilmiyor tekrar hastaneye sevk gerekiyor diye biliyordum, benden ısrarla eski raporu istediler, sevke gerek olmadığını, mevcut raporlada başvurabileceğimi söylediler. sistem değişmiş olabilir mi? böyle olsada kurul eski rapordaki oranı düşürebilir. sevk alıp yeni raporla işi garantiye almak lazım. ben öyle yaptım. zaten aylarca süren bir işlem için, tekrar tekrar uğraşmak istemem.

hnr

Olamaz, memur hatalı söylemiş. Malulen emeklilikte kurum sevki şarttır.

OturanBoğa

Araya gireceğim fakat; ben gidip hastaneden "engelli kartı" için kendim rapor aldım. Sonra o raporu maliyeye götürdüm ve vergi indiriminden faydalanmak istiyorum dedim. Başvurum Ankara'ya gitti ve sürekli olarak onaylandı.

Peki ben bu durumda emekli olmak istesem bana SGK bir daha git rapor al mı diyecek? Sizin dediğiniz bu anlama mı geliyor anlamadım? Teşekkürler.

bilateral makülopati (+) vo :0.05/0.05 bilateral makülopati %62 ssk hastanesinden almış olduğum rapor

bende şüpheye düştüm, işi garantiye almak için tekrar sevk istedim. ama memur gayet bilgili, tecrübeli birisine benziyordu. çok yardımcı oldu sağ olsun. tekrar yolum düşer mutlaka. işi detaylıca öğrenip burada paylaşırım.

sizin dediğiniz gibi memur önceki raporu kabul ediyormuymus beni arastırma hastanesine sevk etti mart 13 gunu heyet e girecem

ilhanates
Araya girmiş olacağım ama, elinizdeki rapor özür oranları cetveline göre verilmiş ise ve siz malulen emekli olmak istiyorsanız, maluliyet cetveli'ne göre yeniden değerlendirmeniz gerekecektir, yukarıda OturanBoğa bunu zaten belirtmiş ancak gözden kaçmış olduğunu ve aynı soru etrafında döndüğünüzü hissettiğim için birde ben belirteyim dedim.

Kendin rapor çıkarıp engelli haklarında yararlanabilirsiniz. Ancak bazı haklar var ki bu haklarda yararlanmak için kurum sevki gerekir malulen emeklilik te bunlardan birisi. Daha da ilginci malulen emeklilik raporunda puan oranını SGK belirler. Sağlık kurulu sadece kanaatini yazar. Puan cetveli Edirne de Karsa aynı ama ne hikmetse iş malulen emekliliğe gelince SGK sevk kağıdına puan belirlemeyin puanı ben vereceğim diyor. Devletin yetkili kıldığı hastahaneye sen kanaatini yaz puanı ben vereceğim demek ne anlama geliyor. Madem öyle kurulun var heyete de sen sok.

Göz rahatsızlığından emekli olan var mı?

malulen emekli olan arkadaşlar varmı tecrubeleri bize aktarırlasa sevinirim

emeklilik

emekli olmak için sgk ya başvurdum araştırma hastanesine sevk etti muayene oldum 27 03 2018 de heyete girdim emeklilik ne kadar zamanda belli olur kaç ay sürer ve nereden takip edebilirim 02 03 görme dececesi makülopati teşhisi ile

Hastaneden rapor alındıktan sonra 20 güne tamamlanır süreç

OturanBoğa 22 01 2018 de malul emekli olma serüveninde sona yakalaştım 19 04 2018 de rapor kuruma yollandı 30 04 2018 de gelen rapor bağlı bulunduğum hatay dan adana sgk il müdürlüğüne gönderildi 04 05 2018 de sağlık kurula gönderildi 10 05 2018 de evrak tekrar hatay a gönderildi aynı gün emeklilik servisine gönderildi evrak beklemede diyor heyecanla bekliyorum

ilhanates

Emeklilik servisine gitmişse sağlık raporu süreci olumlu neticelenmiş diye umabiliriz :)

ehliyet gitti desene:( emekli olursam ehliyete el koyarlarmı yoksa benmi bildirecem trafiğe

ilhanates

Ooo, malulen emekli diye ehliyet iptal edilecek diye bir kural yok. sürücü yönetmeliği'ne göre ehliyet alınabiliyorsa iptal olmaz. Kaldı ki heyet ille de ehliyet için emniyet'e/nüfus müdürlüğü'ne bildirim yapacak diye bir kural da yok.

epilepsi ve şeker hastalığından emekli olan arkadaşım heyet günü ehliyetini istediler yanında değildi 10 gün sonra polisler ehliyetini evinden aldılar korkum ondan

sgk malul emeklilik isteğimi red etti yazı daha gelmedi bu serüven sona erdi
vergi indirimden emeklilikiçin çalışmaya başlayacam itiraz etsem sonuç değişirmi acaba

08.06.2018 de karara itiraz ettim dosyaya hastaneden almış olduğum 62 oranlı raporu ekleyip yolladım 11.06.2018 de ankaraya göndermişler 12.06.2018 de saat 08.43 te EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ne saat 9.15 te EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MALULİYET VE SAĞLIK KURULLARI DAİRE BAŞKANLIĞI na yollanmış saat 14 54 te EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL SİGORTA YÜKSEK SAĞLIK KURULU ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ne saat 15 18 de HATAY SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ İSKENDERUN SGM SİGORTALI TESCİL VE HİZMET SERVİSİ 4 ( EMEKLİLİK HAZIRLIK) yollanmış aynı dakikada EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖZET KARAR SERVİSİ - 1 e yollamışlar bu kadar çabuk nasıl karar veriyolar anlamadım

edevlet ten sende öğrenebilirsin edevlete gir sgk dys evrak takibinden bakabilirsin allah yardımcın olsun sgk dan bana iki gözü kör olana 25 oran veriliyor demişlerdi

Eee sonuç ne oldu peki? Aytrıntıları yazmışsınız. SGK %62 rapor onayıyla mı onayladı, itirazınızı kabul mü etti?

Merhaba ;

Benim şuan sürekli olarak aldığım %59 raporum var. Ankaraya vergi indirimi için yolladım bekliyorum.
Onaylandığında vergi indirimden emekliliğe başvurucam. Bu süreçte tekrar kurum hastaneye sevk eder mi acaba ?

Çok teşekkürler

vergi indirimi hakkı alırsanız hastaneye sevk istemezler kontrol muayenesi istenebilir daha sonraki yıllarda

gidip sormadım sabırla beni aramalarını bekliyorum daha önce çok acelecisin dediler bende gidip sormadım sgk memurları beni arayıp neticeyi söyleyeceklermiş

İlhan ateş kardeş sgk dys diye çıkmıyor bilgiler benim 4â maluliyet evrak takip diye birşey yok e devlette 4c var 4â yok

Üst Alt