Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%62 raporumla işe girdim. Vergi indirimi almam şart mı?

prof_cavus

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar size bazı sorularım varBenim % 62 sürekli raporum var.1 ay önce engelli kontejyanından özelde işe girdim.Geleyim sorularıma1-sakatlık vergi indirimi başvurmazsak emekliliğimiz durumu sakata giriyormu ( babamın çevresinde indirim almazsa emeklilik sakata geliyor demişler2- bunun için başvurunca beni tekrar hastaneye yönlendiyorlarmı (bilirsiniz çok çeşmekes bir durum)3- istanbulda nereye başvurmalıyımşimdiden sağolun

1-) SGK girişi 01.10.2008 den önce ise vergi indirim belgesi almadan emekli olma şansın yok.Belirtilen tarihden sonra ise emeklilik tarihinde SGK tekrar rapor almadan emekli etmemektedir.Bu süre zarfında vergi indirimi alırsan şayet maaşına ( 2.derece vergi indiriminden yararlandığın için) tahmini 50 - 55 TL gibi fark yansır.2-) Tekrar hastaneye gitmek zorundasın.3-)İstanbul'da sana en yakın özürlü raporu verebilecek bir devlet hastanesine başvurman yeterli. Çalıştığın iş yerinde çalıştığına dair yazı ile bağlı bulunduğu vergi dairesine gitmen yeterli .

Başlık Yanlış olmuş

Merhabalar

" acillll arkadaşlar " başlığınız gerçekten saçma olmuş , kötü bir şey oldu zannettim.

ayrıca acil yerine acillllllllllll şeklinde yazınca sorunuza cevap verilmesi hızlanmıyor.

Vergi İndirimi ile Emekliliğin birbiri ile alakası yoktur. Maaşınızdan kesilecek vergi oranı ile ilgilidir. " Emeklilik sakata gelmez"

Google da kısa bir arama ile bulabileceğiniz cevapları Forumda sormak sadece konu kirliğine sebep olur bunu yapan çok var.

Yeniden rapor istenmesi ise Mevcut raporunuza, Rapor tarihine ya da Başvurduğunuz sıradaki memurun tutumuna göre değişiklik gösteriyor

Raporunuzda sürekli ibaresi olması nedeniyle yeniden istenmeyebilir.

Rapor yenileyecekseniz Hakem hastaneye ya da Sağlık Müdürlüğüne de Başvurabilirsiniz. Yetkili Hastane listeleri internette mevcut

%62 ile indirim için başvurdum. fakat kafamda bir soru

başvuruyu yaptım ilgili evrakları verdim. Sakatlık raporun aslı gibi onaylı olanı veriyordum. Fakat memur aslını aldı. Aslı işlemler sonuçlanınca bana geri vercekler mi işlem sonuçlanmıası 3- 4 ay sürer dediler

Aslını almamalılar aslında. Aslını görüp, nüshayı almalılar. Buna dair bir yazı vardı ama, bulamadım şimdi...

Ama siz her halukarda raporu noterde çoğaltsaydınız keşke...

Üst Alt