Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

62 yaşında 2600 primi olan babamın emeklilik şartları nedir?

lacivert21

Aktif Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
1
Selamlar. Babamın şu an 2600 primi var ve 62 yaşında. 65 yaşını doldurduğunda yaştan emekli mi olur yoksa 3600 tamamlandıktan sonra mı?
Primleri asgari ücret üstünden yatıyor. Emekli olduğunda prim sayısı yada kazancı az diye emekli maaşı ne kadar olur? İkramiye alabilir mi?

benim rahmetli babam 3600 ü doldurduğunda olmuştu 99 da ama tabii 20 sene geçti ,limit halen 3600 diye biliyorum..

Evet 3600 kısmı doğru. Diğerleri ne durumda acaba?

Emrdyl mrb banızın bir ciddi rahatsızlığı varsa malulen emeklilik için başvuru yapabilir 1800 günden yok ise
Yaştan dolayı en az 3600 gün olması gerek emekli olur ise
Ikramiyede alır askerlik yapmış ise borçlanarak eksik günlerini ödeyebilir

65 yaşını da doldursa işe girişte istenen yılı ve 3600 dolduracak en doğru ve net bilgiyi sgk dan alabilirsiniz

umut2135

herhangi bir rahatsızlığı yok. Hafif derecede koah var sadece. Emekli maaşı normal emekli gibi olabilir mi peki?

sneyper

Giriş yılı 1991

Emrdyl babanızın 3600 günü tamamlaması gerek
Emekli olabilmesi için en az aylık bilgisine gelince normal emekli maaşnı ne kadarsa onu alır bunu belirleyici olan yatırılan prim tutarıdır.

Babam 91 işe giriş tarihi 3100 primi var 65 yaşını doldurdu. Bu durumda 3600 günü tamamlaması mı gerek yoksa yaş haddinden emekli mi olur? Sgkya sormuş 4 ay ssk ve askerlik borçlanması yaparsanız emekli olursunuz denmiş doğru mu?

3600 günü tamamlaması için beklesi mi yoksa askerlik borçlanması yapıp emekli olması mı daha iyi? Sigortası 4a ve asgari ücret üzerinden ödendi. Emekli olursa ikramiye ya da kıdem, ihbar tazminatı alabilir mi?

lacivert21

3600 olmadan emekli olamaz. Askerlik borçlanması vs. ile bu primi tamamlamanız gerek.

Çalıştığı işyerinden alacağı kıdem tazminatı (hak ediyorsa tabii) dışında bir tazminat alamaz.

OturanBoğa

Anladım. Sağ ol. Peki birkaç işyerinde çalışmışsa bu durumda kıdem tazminatı alabilir mi?

Her işyeri için tek tek kıdem tazminatı hakkı doğar. Yani şartlar uygunsa tabii. Her işyeri kendi kıdem tazminatını kendi öder.

OturanBoğa

Anladım sağ ol. Şu anda 3100 primi var. Askerlik borçlanması yaparsa 3650 olacağı için yeterli olur mu? Prim ödemesine gerek var mı bundan sonra?

OturanBoğa prim ödemesine gerek var mı bundan sonra?

lacivert21

Prim atamam olduğunda süreyi beklerken prim yatırıp yatırmamak size kalmış...

Üst Alt