Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%63 oranlı rapor iş bulmam konusunda sıkıntıya yol açar mı?

engin s

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba

ben epilepsi hastasıyım 1 hafta önce heyetten %63 lük bir engelli raporu verildi
beyinde 3 adet baloncuk ve sağ elimde kasılma oldugundan bu kadar yüksek verildiğini düşünüyorum .

Sorum su bu % 63 dilim ile bankalara alınablrmyim ve yaş sınırlaması varmı iyi bir işe girebilirmiyim ?? Yoksa başka hastaneye başvurup raporun derecesini daha düşük almaya çalışıyımmı ?
Henüz hiç bir yere başvurmadım nerelere başvurmalıyım ? Beni bu konuda bişgilendirirseniz sevinirimm acilllll yardım

bununla ilgili vergi indirim kağıdı almanı tavsiye ederim. sonrasında emeklilik için normal çalışanlara göre daha kısa sürede emekli hakkı kazanabilirsin. bu rapor oranının bankaya yada başka özel şirkete alınmana engel olacağını sanmıyorum. eğer çalışacağın yerdeki insanlar hastalığına takılmaz ise. ben bu sıkıntıyı yaşadım. oranım %80 hemen bakıyorlar neyin var diye. ayrıca bu oran ile ekpss ye girebilir engelli memur olabilirsin. birde raporunla aile ve sosyal politikalar bakanlığına başvur engelli kimlik kartı çıkar bir çok avantajı oluyor.

Merhaba,

EKPSS ile memurluk sınavlarına girebilirsiniz.
Bankalar genellikle 35 yaş sınırı diyor ama bilemiyorum.
İşkura üye olarak daha rahat iş arayabilirsiniz.
Sürekli işkurdan mesaj geliyor. Nerede eleman alımı varsa sizi bilgilendiriyor, yönlendiriyor.

Ayrıca aşağıdaki linkten yararlanabileceğiniz haklarınızı inceleyebilirsiniz.

http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html
Serdal Sevinç vergi indirimi için çalışıyor olması gerekli.
İş yerinden yazı vs ama sanırım arkadaşımız şu an çalışmıyor.

peki işkura başvursam iyi bir yer olurmu cnkü fazlasıyla suan çalışyorum yazılımcıyım ama uzaktan eğitim okuyorum 2 sınıftayım suan . bazı iş yerleri hem % oranı yüksek hemde yaş sorunu oldugundan işte sıkıntı cıkarıyorlar. ben ekpss grcem onu zorlamak istiyorum. %63 avantajlımı bnm için bilememdmki herkes ayrı bişey söylüyor cnkü

işim cok zor 12 saat calışıyorm ve el uyuşmalarımdan dolayı suan son 3 parmağımı cok hissetmiyorum . o yzden ne yapılır ne edilir die danışmak istedim yönlenidreblceğiniz şeyler vardrr bende yazmak istedim . cok cok teşk ederim size bilgilerinizi için bu arada

engin s Engel derecenizin bir avantajı olması derken nasıl bir avantajı olacak?
Engelli kadrosundan iş bulabilirsiniz. Bunun dışında sormak istediğinizi anlamadım.
İş yerleri % oranına bakmıyor ne işte çalışabiliriz ne yapabiliriz açık pozisyonda bize uygun ne var?
Bunlara bakıyor Engel oranı değil ne tür işte çalışabilirsin Firmanın yaptığı işlere uygun musun
Örneğin çağrı merkezleri..
Ben işitme engelliyim engelim % 52 olsa ne olur çağrı merkezinde çalışabilir miyim?
Duymuyorum ki.. Engel oranı önemli değil kabiliyetiniz ne yapabileceğiniz ve iş yerinin ne tür iş verdiği size uygun olup olmadığı önemli..

İşkura başvurduğunuzda ne denli yardımcı olur bilemiyorum.
Burada iş var şurada iş var şurası eleman arıyor vs gibi bilgilendirilirsiniz.
Ayrıca işkur sitesinden takibini yapabilirsiniz.
Size uygun aklınıza yatan yer olursa tabi ki yardımı dokunmuş olur.
Aracı olmuş olur yoksa nerede eleman aranıyor vs nereden bileceksiniz.
Zaten işkura kaydolduğunuzda herhangi bir zararı yok.

Ben işkur aracılığıyla yerleştim şu an 1buçuk yıl oldu hala buradayım.
İşi işkur bulmadı ben sitesinden sürekli takipteydim.

şöyle söyliyim engelli raporunu yeni aldım ve kardeşim bi bankada çalışıyor orada 30 yaş sınırı ve %59 kadar raporu olanlar alınıyor. kariyer vs diğer iş sitelerinden baktıgımda %40 üzeri yazıyor benm yasım suan 31 oldu ve yüzdemde yüksek bazıları yksek oldugundan işe grmekte zorluk çekceğimi olan yerlerde amele gbi görüp seni ezewrler dedkleri için bunları sruşturuyorum varsa alım vs bilgilenrip ynlerieblceğiniz ben bu hafta iş kura başvuru yapacağım ve blgisayar prog. ve kndi işimi yapmak yada bankada çalışmk istiyorum bnunlara göre sanırım elbet bi iş bulablrlm :/ teşekkürler bilgileriniz için .

Üst Alt