Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%63 raporla ÖTV'siz indirimli araç alabilir miyim?

sema23

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
2
merhabalar,

Arkadaşlar ehliyete yazıldım. Sorum şu ki kurul tarafından h sınıfı ehliyet alabilirsin diye onay verildi. Bunun için engel oranının illa ortapedik mi olması gerekiyor ?
Benim %63 raporum ama sadece %3 lük kısmı ortapedik. Her kafadan ayrı bir ses çıkıyor lütfen sadece kesin bilgisi olan cevap verebilir mi?
Kurul tarafından h sınıfı ehliyet alabilir diye verilen rapor geçerli oluyor mu yoksa hiç sıfır araba diye uğraşmak istemiyorum.

H sınıfı ehliyet nasıl oluyor ? Yeni yasada H sınıfı yokki ela23

ela23
Burada önemli kısım aracı hareket ettirmek için özel bir düzenleme/tertibata gerek olup olmayacağıdır. Durumunuz nedir tam olarak?

FaCia
Engellilerin aldığı ehliyetler eskiden "H" sınıfıydı, ondan bahsetmiş olmalı...

Ya iste keşke bende tam olarak neyin ne olduğunu bilsem 🙄 söyle Anlatayim size normalde o yüzde 3 luk kısım sol ayakta his kaybı var heyete girdiğimde beni özel tertibatli araç kullanabilir raporu almak icin başka yere gönderdiler gönderdikleri yer raporu ver di h sınıfı otomatik vites araba kullanabilir yazıyor. Umarım anlatabilmisimdir...

ela23

Eğer engellilik sebebiyle otomatik araba kullanmanız tertibat sayılmışsa o halde ÖTV'siz araba alabilmeniz gerekir.

Sol ayaktaki his kaybına sadece %3 lük bir oran verdilerse vergi dairesi sizi oldukça zorlar, kesin alabilirsiniz demek biraz zor.

l cevaplayan herkese teşekkür ederim aracı alabildim o bahsettiğim kısım h değil B'miş. Aynı zamanda raporda yazan yüzdelik kısmının önemi yok yani %40 üstü heyet tarafından verilen rapor geçerli.

Üst Alt