Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%63 raporlu abimin emekliliği için ne yapabilirim?

M.polat

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Banada yardım eder misiniz? Nereye yazmam gerektiğini bilmiyorum çok zor durumdayım.

Benim bir abim var %63 vergi indirimi sonucu geldi .calismiyor ama sigortası ödeniyor patronuyla anlasmamiz bu. patronu 3 kere girdi çıktı yapmış kabul etti duzelt ki emekli olsun diyorum .oyaliyor beni .
abim de sürekli benden para istiyor yetemiyorum. Eve gidemiyorum suan telefon istedi almazsam beni dover.; (( Dayanamiyorum artık.

Emeklilik işini nasıl halledecegim .dava açtıktan sonra emekliliğe basvurabiliyor muyum. ? dava surerken emekli olabilir mi? sigortalı olması sart mi? Ben abimin tazminatını hakkıyla nasıl alabilirim?allah rızası için yardım edin. Kimsem yok*(

Polis ne yapacakki? Obenim kardeşim eninde sonunda dönecek ve o hasta .Zaten de bisey yapmiyorlar.ben emeklilik işini halletmek istiyorum sonrada onun için tedavi..

emeklilik konusunda net cevap verebilmemiz için gerekli bilgileri bilmemiz şart..
D. tarihi
İşe giriş tarihi:
Çalıştığı pirim sayısı:
Hastalık ne zaman oluştu? (rapor %63 tamam bunu es geçtim, ama hastalık tarihi?)

Raporunuzla SGK kurumuna başvur. İşine gelmeyen bir şey olursa. Yazılı bir dilekçe ver.

emeklilik şartları tama ise vergi indirimine istaneden sgk ya basvurabilirsiniz ssklı işe giriş tarihi nedir şu anki prim gün sayısı nedir onları bilmeden yardımcı olamayız

10.12.1999 girişi .prim gün sayısı ise 6160.
Doğum tarihi 07.11.1984.
[FONT=sans-serif]18 yaşından öncekiler sayilmiyor mu?[/FONT]
hastalığınin ciddi bir bölümü 99 da ısyerinde ki kazadan dolayi oldu

[FONT=sans-serif]2. derece vergi indirimim var. [/FONT]

Maalesef emekli olamıyor 18 yaşından sonra ki 17 yıllık sigorta sayiliyormus

Beyefendi neden SGK yazılı dilekçe vermiyorsunuz da burada derdinize dermen arıyorsunuz?

Engelli oranı %60 dan fazla olanlara malul emekli denir. Bunlarda 17 yıl şartı zannetmiyorum. Burada zaman kayıp etmeyin durumunuzla alakalı bir dilekçeyi SGK verin!!!

Ben bu hastanın kardeşiyim ve bayanım sigortaya gittim bugün böyle dediler .bi caresi olmalı diye yazıyorum çaresiz olmasam yazmam zaten.malulen emeklilik başvurusu yaptık olumsuz cevap geldi.sigortadan vergi indirimden emekliliğe başvurun dediler.ondada yaş skintisi çıktı .varsa başka çare söyleyin lutfen

M.polat

Maluliyet cetveli'ne göre çalışamayacak durumda malul sayılırsa 10 yıllık sigortalılık süresi ve 1800 primle malulen emekli olabilir.

Eğer malul sayılmasa ve/fakat sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor alabilirse, o zaman erken Yaşlılık emekliliğinin ne zaman olacağını söylemek için aşağıdaki bilgilere ihtiyacımız olacak:

Doğum tarihiniz?
İlk sigortalı olduğunuz tarih?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

07.11.1984 doğumlu .
10.12 .1999da ilk sigorta tarihi .toplamda 6160 prim gün sayısı. Halen sigortası aktif.kaymakamliktan vergi indirim hakkımız var.
%63 sakatlık raporu var.

M.polat %63 rapor ve 2 derece vergi indirimine göre
Emeklilik şartlarınız 3840 gün ve 17 yıl hizmet yılına tabisiniz
Gün açısından sıkıntınız yok fazlanız var
Hizmet yılınız 07/11/2019 yılında doluyor emeklilik dilekçenizi bu tarihte verebilirsiniz.

yukarıda hastalıgın büyük cogunlugu iş yerinden demişsiniz bu konu önemli sürekli iş göremez gelirine baş vurun sgk ya bu ayrı maaş ispatlarsa 2 maaş alır böylece

1999 da oldu kaza hala yapabilirmiyiz? Ve sigortası olduğu için çalışıyor görünüyor?

M.polat

Yani TAM primle sigortalı oldu? Staj/Çıraklık vb. sigortalılık değil?

Evet değil tam prim.bugün gene gittim sigortaya 18 yas olayı olduğu için 2019 haziran ayında anca emekli olur dedi. Patronu sigortasını yatiriyor ama çalıştırmiyor oyuzden hiçbiyerden maasta bağlanmıyor. Erenkoye de yatiramiyorum hastanın isteği olmadan yatirmiyorlar. Bi şekilde yatirsamda çıkınca beni öldürür niye yatirdin diye.heryere basvurdum care yok. Bu çocuk annemle bana zarar veriyor sürekli para isteyerek. Çok caresizim.

M.polat

07.11.1984 + 18 = 07.11.2002 tarihi emekliliğe temel sigorta başlangıç tarihi olacak.

%63 sakatlık raporu ile defterdarlıktan 2. derece sakatlık indirim hakkı elde ederse, 17 yıl sigortalılık süresi ve 3840 prime tabi olursunuz.
07.11.2002 + 17 = 07.11.2019'da emeklilik başvurusu yapabilirsiniz.

Prim zaten tamam. Dolayısı ile işten çıkıp 07.11.2019 tarihini bekleyebilir. Ve eğer aranan şartlar uygunsa o zamana kadar 2022 engelli aylığı vb. haklar için başvuru yapabilir.

Üst Alt