Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%63 raporu ve 4850 primi olan Bağkurlunun emeklilik şartları nedir?

rackyt

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Bağkur tarim sigortaliyim. 4850 gün primim var. devlet hastanesinden malulen emeklilik icin % 63 sağlık raparu aldim. malatya bölge sağlık kuruluna gönderildi ve kurul maluliyetimi reddetti. Yüksek sağlık kuruluna itiraz ettim. sonucu ne olur veya bundan sonra ki süreçte ne yapmamiz lazim...
Oranlar:
psikiyatri:40
nöroloji:10
kardiyoloji:10
ortopedi:24
mesleğim köy korucusu...
NOT: Dayim adina yazdim yardimci olursaniz sevinirim simdiden tesekkur ederiz

rackyt

Emeklilik için şu tabloya tabisiniz:

bagkur.PNG

Malulen emekliliğiniz reddedildikten sonra başvurunuzun 5510 sayılı yasanın 28. maddesi kapsamında işleme alınması için başvuruyorsunuz. Bir sorun olmayacaktır... Ve dilerim kontrol muayenesi istenmez. Çünkü işin içine psikiyatrik değerlendirme girdiğinde sgk emekliliği birkaç yıl sonraya kontrol olacak şekilde onaylıyor.

Priminiz erken emeklilik için yeterli, süreniz de dolmuşsa hiç itiraz etmeyip 28. maddeyi işletseydiniz keşke, zira bahsettiğiniz rahatsızlıklarla malulen emekli olmanız pek mümkün görünmüyor.

Malesef emeklilik onaylanmadi her zaman olduğu gibi

rackyt

Yukarıda yazdığım gibi 28'den işleme konması için başvurun sigorta müdürlüğüne.

ALLAH razi olsun abi hersey icin birde onu deneyelim. OturanBoğa abi

bir konuda yardim isteyebilir miyim. Ben 2016 şubat ayinda %48 engelli raporu aldim. Teshis olarak keratokunus koyuldu ama gecen ay yeni cihaz geldi ve keratokunus değil astigmat varmış sag göz -5.6derece astigmat.
Ekpssden 87aldim sence ne yapmam lazim abi. Rapor suresi 1yil. Simdiden degiseyim mi yoksa atamayi mi bbekleyeyim. Simdiden tesekkurler

Teşekkür ederim abi ALLAH razi olsun

Üst Alt