Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%63 raporum ve 1550 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

ömer1

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
bende sma tip 3 hastasyım (kas erimesi) ben 17/02/2007 tarihinde %40 raporlu olarak özel şirkette işe başladım en son 2 yıl önce %63 vergi muafiyeti raporu aldım şuan 1550 gün ssk lı çalıştım çalışma kaydım gün geçtikçe azalıyor yani %80 raporum olursa 1800 gün dolunca başvuru yaparsam emekli olmam mümkünmü yoksa 10 yıl mı sigortalı olmam gerek destek olacak arkadaşlara teşekkür ederim

Malulen emekli olmak için 10 yıl 1800 gün prim şartı vardır.Hastalığınız ilerleyici olduğu için malulen emeklilik şartını yerine getirdiğiniz vakit kuruma malulen emekli olmak için müracaat edebilirsiniz..
Alacağınız raporda bakıma muhtaçlık söz konusu olur ise o zaman süre şartı aranmadan emekli olursunuz...

İlerleyen hastalık başkasının bakımına muhtaçlığa yol açarsa, 10 yıl şartı aranmaz, 1800 gün prim tamamlandığında malulen emeklilik hakkı kazanılmış olur.

Bu arada sgk "ilk sigortalı olduğunuzda zaten bu hastalığa sahiptiniz, o nedenle sizi malulen emekli etmiyoruz" diyecektir büyük olasılıkla. Bu durumda o red kararına karşılık hemen dava açacaksınız ve malulen emekli olacaksınız. Dayanacağınız içtihat kararı: http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

öncelikle sizlere konu hakkında destek oldugunuz için çok teşekkür ederim ilker arkadaşımız demişki 1800 ok tamam ama 10 yıldan bahsetmiş ben 17/02/2007 tarihinde siğortalı olarak çalışmaya başladım doğal olarak 1800 gün sonra 5 yıl filan sigortalılık sürecim var bu şekilde 10 yıl sigortalı olmadan günümü tamamladıktan sonra başvuru yaparsam acaba emekli olabilirmiyim desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim

1800 gün primi tamamladığınızda, başkasının bakımına mıhtaçlık düzeyindeyseniz, evet, hemen malulen emeklilik için başvuru yapabilirsiniz...

Üst Alt