Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

63 yaşında %60 engelli raporu olan annem nasıl emekli olabilir?

seher35

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar bana yol gösterirseniz çok sevinirim... nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda kararsız kaldım..

Annemin ssk girişi 1992 ... 900 günü mevcut... daha sonra ssk işlerde çalışmış .... yeni çıkacak yasadan yararlanarak emekli olmak istiyor...

gününü 1800 tamamlamak için bir iş yerinde çalışma imkanı yok...sağlığı bunu kaldırmaz...
bağkur kaydı yaptırsak ve gününü tamamlasak emekli olma imkanı ve şartları ne olur acaba? yada bir iş yerinde ssk olarak göstersek (bunun olması daha iyi olur ama bir yer bulamadım..araştırıyorum..) sizin fikriniz nedir bu konuda ..

yardımcı olursanız çok sevinirim...

Annemin rapor içeriği......
Bilateral Goartroz...
Hafif Demnas...
Hipertansiyon...;
Diabetes Tip 2...
60 yaş üzeri.......

ve sonuç plarak % 60 verilmiş bir raporu mevcut. aslında rahatsızlıkları daha fazla ama bu verilmiş... malulen emekli olma şansı var mı...

ilk yapması gereken 1800 tamamlayıp kurumdan hastaneye sevk alıp en az %60 iş gücükaybı rapor alması gerek doğum borçlanmasıda yapa bilir fakat 1800 pirimi tamamlasanız bile kurum size istediginiz oranda rapor vermiye bilir çünki malülen emeklilikte kurum kolay emekli etmez önceki almış oldugunuz 60 rapor malülen emeklilikte gecerli olmaz kurum sevki ile malülen emeklilik için alınan rapor gecerli dir

Zaten konu o 1800 günü nasıl tamamlamamız gerekiyor...bağkurla ödeme yapsak son 3 ay kala bir yerde ssk çalışıyor göstersek ssk dan malulen emeklilik dilekçesini kabul ederlermi...

son üç ayı kabuledermi bilmiyorum fakat son ödenenler cogunluk bakur gözüke bilir üç ayı kabul etmiye bilirler dogum borçlanması yapabilirmi anneniz birde onu araştırın kalanıda sggklı olarak bir yerde gözterebilir siniz malülen olamaz ise vergi indirimi ilede engellilere tanınanerken emekliliktenyararlanarak ola bilir fakat onda şartlar prim biraz daha fazla fakat emekli lik için % 40 yeterli olabilmekte vergi indirimi aldıgı taktirde [FONT=Times New Roman] [/FONT]

SGK malulen emekli etmek için maluliyet cetveli'ne göre malul olmayı şart koşuyor. Eğer durumunuz bu cetvele uygunsa, primler 1800'e tamamlandığında malulen emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvurabilirsiniz.

Eğer maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmıyor ve/fakat sakatlık oranı cetveli'ne göre % 60 ve üzeri rapor alabiliyorsanız, bu durumda malulen emekliliğiniz reddedildiğinde, o karara karşı dava açabilirsiniz: http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

Üst Alt