Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

6300 prim günüm var. Emekli olmak istiyorum..?

mkumcu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2007 de bel fıtığı ameliyatı oldum
2015 de yine aynı şekilde aynı yerden ameliyat oldum

işyerinde ağır kaldırma dan kaynaklanan sol dizde ödem meniskus yırtık var huzursuz bacak sendromu hastalıkları var hiper tansiyon var kafamdan çekilecen tomografi de Fibröz Displazi 14*24mm var 2 tane boyundan fıtık başlangıcı var hala çalışıyorum ama artık çok zorlaniyorumum
hastaneye gidip gelirken işyerinde sıkıntı yaşıyorum

malulen emeklilik olmak istiyorum maddi ve manevi tazminat davası açmak istiyorum
bu konuda bana fikir verecek arkadaşlari bekliyorum

prim günü 6300 malulen emekli olabilirmiyim

mkumcu

Sakatlık cetveli'ne göre hangi oranda rapor alacağınıza ve ona istinaden defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı* elde edip etmeyeceğinize göre emeklilik için aşağıdaki tabloya tabisiniz:

2008_oncesi.PNG

* http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

%40 rapora istinaden sakatlık indirim hakkı elde ederseniz ve diğer sigortalılık süresi ve prim gün sayısı şartları da tamamsa, erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz.

Durumunuz mesleğinizden kaynaklanıyorsa, doğrudan bir kaza ise iş kazası, mesleğin ya da iş koşullarının sonucu ise meslek hastalığı statüsünde işlem talebinde bulunabilirsiniz. Tazminat da işyerinizin sorumluluğu oranınca belirlenir, bu taleple dava açmanız gerekir.

Bülent abi sizce ne kadar şansım var sigorta başlangıç tarihi 1996 işyerinde oldu bel fıtığı hem de 2 Sefer ben isg den ağır kaldırma ile ilgili çalışma yaptırdım dışarıdan bir hekime geldi ve bundan kaynaklandığını söyledi yerimizde değiştirmediler dizinde o kadar kötü birde kafamda çıkan problem huzursuz bacak sendromu tansiyon hastayım belimde kaymada başlamış sol bacağından ayakta durmaktan solbacagimda his kaybı var sana kolay gelsin abi

mkumcu

İnan bilemiyorum kardeşim. Bu tür durumlarda tanık olması önemli. Durumuna şahitlik yapacak birileri olursa denenebilir...

Üst Alt