Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

64 doğumluyum. 2505 işgünüm %70 oranında raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

setev

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ssk işe ilk giriş tarihi :19,03,1981
ssk prim gün sayım bugün itibariyle : 2505
doğum tarihim : 21.08.1964
askerlik durumu : 3 ay yaptım . gözlerden % 70 rapor var
sağlık durumu : % 70 gözden hastalığım var ve hava kararınca hiç bir yere çıkamıyorum.

arkadaşlar yukardaki bilgiler ışığında ben emekli olabilir miyim veya nasıl oalbilirim?
cevap veren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

SSK lı olarak işe başladıgınızda rahatsızlığınızı belgeleye biliyorsanız malülen emekli olmak için bulundugunuz ilin SGK il müdürlüğüne müracatınızı yapın malülen emekli olmak için yılınız ve priminiz yeterli
yada;
Şuan itibariyle çalışıyorsanız ve çalışmaya devam edecekseniz 15 yıl 3600 güne tabisiniz yıl olarak sorun yok ama gün olarak (1100 gün) eksiğiniz var vergi indirim belgeniz var ise özürlülere tanınan erken emeklilik hakkından faydalanarak emekli olabilirsiniz.

ssk lı çalışmadığım yıllarda çiftcilikle uğraşdım ve ofise buğday vermişdim. geriye dönük bağkur borçlanması yaparak prim satın alabilirmiyim böyle bir hakkım var mı .
birde işe ilk girişde benim sağlık raporum vardı. bu ne işe yarar ve nasıl değerlendirebilirm. yada vergi indiriminden nasıl faydalanabilirim şu an birisi beni çalıştırıyor gösteriyor ve ssk mı yatırıyor vergi indiriminden faydalanmamda bu çalışmam bir sakınca yaratır mı?

Bağkur borçlanması yapıp yapamıyacagınızı bilemiyorum :(:(
ilk işe girişte sağlık kurulu raporunuz var ise bulundugunuz ilin vergi dairesi ve veya mal müdürlügüne
1.Sağlık kurulu raporu (aslı)
2.Çalıştıgınıza dair iş yerinden alınan belge
3. Sizin hazırlayacagınız dilekçe
4. Kimlik fot.
bu belgeleri hazırlayarak vergi indirimi için müracatınızı yapabilirsiniz vergi indirim hakkı kazanır iseniz 15 yıl 3600 güne tabi olarak emekli olabilirsiniz

vergi indirimi kazansam dahi 3600 prim gün sayısına ihtiyacım olduğundan yine prim yatırmaya devam mı edeceğim.

Yalnız, gözden %70 rapor var demek, maluliyet oranında işgücü kaybınız var demek değildir. Maluliyet için tüm vücut kaybı oranı gerekli.
Gözlerinizdeki görüş kaybı ne kadar? Acaba bugün rapor almaya gitseniz hangi oranda rapor verilir?

%40-%60 arasında rapor alabileceğinizi varsayarsak, 3600 gün primle -malulen değil- erken emekli olabilirsiniz. Bunun için de defterdarlığa başvurmalı ve vergi indirim hakı elde etmelisiniz. Aksi halde emekli olmanız mümkün değil.

Bağ-Kur'da ödenmeyen günlerin borçlanılması için af çıkmıştı. Keşke ondan yararlansaydınız. Yine de bir sorun Bağ-Kur'a...
Askerlik + ssk + bağkur toplam 3600 günlük prim şart.

şuan yeni aldığım raporda %90 ve vergi indirim belgesi almıştım elimde var. bu şartlar altında nasıl emekli olabilirim. 3600 prim günü doldurmalımıyım birde bag-kur borçlanması yapamazmıyım.

Erken emeklilik için 3600 prim günü şart.Bakıma Muhtaç engelliler hariç.Onlar için 1800 prim günü yeterli.Eğer bakıma muhtaçsanız bu sizin içinde geçerli.Eğer değilseniz 3600 prim gününüzü doldurmadan erken emeklilkten değil,Malulen emeklilikten faydalanabilirsiniz.
Malulen emeklilik için gerekli şartlar;
1)%60 işgücü kaybı
2)10 yıl hizmet ve 1800 prim günü
3)Daha önce maluliyet derecesinde hastalığınızın olmaması

Üst Alt