Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

64 doğumluyum, 8940 prim günüm var. Malulen emekli olabilir miyim?

sarpanlar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
14.08.1964 doğumluyum. ilk prim kesildiği tarihim şubat 1981 dir. son 6 yıl bağkura prim ödedim. toplam prim ödeme gün sayım 8940 gündür. 08.02.2011 tarihinde normal emeklilik dilekçemi verdim. sgk 49 yaş itibariyle, 14.08.2013 te emekliliğe hak kazanacağımı söyledi. 10 yıl önce geçirdiğim trafik kazası nedeniyle işgücümün %40 ını kaybetmiştim. henüz engelli raporu almadım. Her an % 60 engelli raporu alabilirim. Bu şartlarda yaş sınırı beklemeden malulen emekli olabilirmiyim? Maaş yönünden bir kaybım olurmu? Yoksa normal emekliliğimi mi beklemeliyim. Teşekkürler

avci yanliş bilgilendirme bagkurdan emeklilik için vergi indirimi şart değil ...

avcikomanda;
Uyarları dikkate almıyorsun yanlış bilgi veriyorsun,Lütfen biraz daha dikkatli olalım senden rica ediyorum...
Sarpanlar;
Bağ-kurluların vergi ind.hakkı almasına gerek yok siz zaten emekli olmak için bütün şartları tamamlamışsınız bağ-kura 5510/28 kanunundan faydalanarak erken emekli olmak için müracaatta bulunun kurum sizi yetkili hastaneye sevk eder %40 ve üzeri rapor alır iseniz emekli olursunuz..

İlker'İn dediği gibi, malulen değil, 5510 sayılı yasanın 28. maddesi kapsamında erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak için sigorta mdürlüğüne başvuru yapın. Sizi hastaneye sevk edecekler. Oradan alınacak ve sgk sağlık kurulunca onaylanacak rapor oranına göre emekli edileceksiniz.

Bir an önce emekli olun. Hiö bir hak kaybınız olmaz. Aksine, en erken ne zaman emekli maaşını alırsanız o kadar iyi...

Üst Alt