Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%64 engelli raporu, 1995 işe giriş, 3982 prim günü ile emeklilik şartlarım nedir?

DemiSharp

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar değerli Engelliler.biz üyeleri,

Konu başlığında da belirttiğim gibi
%64 Engelli Raporum Var.
1995 Girişliyim
3982 Gün Primim Var
ve 1962 doğumluyum.

9 Mayıs 2018 tarihinde vergi indirimine de başvurdum. Emeklilik işlemleri konusunda desteklerinizi bekliyorum. vergi indirimi yazısını beklemek zorunda mıyım?

Tam olarak nasıl bir yol izlemeliyim, hangi konulara dikkat etmeliyim ve nasıl emekli olurum şeklindeki konularda tecrübelerinize ihtiyacım var.

Göstermiş olduğunuz hassasiyet ve anlayıştan ötürü şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla..

DemiSharp

Defterdarlıktan vergi indirim hakkı elde ettikten sonra ona istinaden erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvuracaksınız.

Not: aslında size yazı geldikten sonra başvurun derler ama, ben kesin sonucu öğrendiğinizde de başvurabileceğinizi söylerim hep. son kertede siz "vergi indirim hakkım var" diye beyan edeceksiniz, onlar bunu kurumlar arası görüşme ile teyit edecek ve işlemi gerçekleştirecek

@OturanBoğa...bülent abi yani ben diyelimki telefon la öğrendim yüzde 40 ve üzeri olduğunu,hemen sadece işden çıkış yaptım o kağıtla oluyormu herşey?....yani ssk vergi indirim kağıdını fiziki olarak görmeliyim diye diretmiyormu?

@u.uçar...benimkide 2.5 aya yaklaştı..1 haziran itibari ilede benimki gitti ankaraya....ama normal bekleme süreleriymiş bunlar 3 ayı genel de buluyormuş..

@u.uçar abi Ankara'yı aradığımda 2 Ağustos'ta evrakın çıktığını söylediler. Ancak, Antalya'da henüz bir hareket belirtisi yok. Aradım ortalama 1-2 hafta içerisinde elimize ulaşacakmış.

@OturanBoğa abi yönlendirmen ve zaman ayırdığın için çok teşekkürler. Fakat, Antalya SGK'da işler hiç öyle bahsettiğin gibi ilerlemiyor. Israrla evrak istiyorlar. Dedim ki " peki ben bu evrakı kendim hazırlasam (sahtecilik vb) siz bunun doğrulamasını yapmayacak mısınız? "Elbette ki vergi dairesinden ve maliyeden doğrulamasını yapacağız." -Peki öyleyse benden neden belge istiyorsunuz? "Prosedür öyle" - Ben yazılı bir belirteç göremedim. Ayrıca, yayımlanan rehberde de bu şekilde bir belirteç yok. "Üzgünüm prosedür böyle" :D
Mevzu budur abi :)

@OturanBoğa abi yönlendirmen ve zaman ayırdığın için çok teşekkürler. Fakat, Antalya SGK'da işler hiç öyle bahsettiğin gibi ilerlemiyor. Israrla evrak istiyorlar. Dedim ki " peki ben bu evrakı kendim hazırlasam (sahtecilik vb) siz bunun doğrulamasını yapmayacak mısınız? "Elbette ki vergi dairesinden ve maliyeden doğrulamasını yapacağız." -Peki öyleyse benden neden belge istiyorsunuz? "Prosedür öyle" - Ben yazılı bir belirteç göremedim. Ayrıca, yayımlanan rehberde de bu şekilde bir belirteç yok. "Üzgünüm prosedür böyle" :D

emeklilikle akalası yok ama vergi indirimiyle alakalı 30. nisanda başvuru yaptım evis te bir şey yok aradım Ankarayı adam vergi indirimin 1 ay önce onaylanmış diyor. İstanbul büyük mükellefleri arıyorum vergi indirimin onaylanmış diyorum bizde yok öyle bir bilgi diyor aradım dedim maliyeyi 2. kez başvuru yaptığım için yetkili bey sen tecrübelisin böyle şeyler yama acele etme sisteme gireriz diyor
güler misin ağlar mısın resmen yazı da iş yerine gelmedi hala.

benimki çok ütopik hayal dünyası ama,ne olur ankara da işi sonuçlanan kişilere sonuçları e mail yoluyla bildirseler vergi indiriminiz şu şekil sonuçlanmıştır diye anında..eviss gibi sorgulama siteleri var ama oraya herşey anında düşmüyorki!...bu konuda mağdur çok imza kampanyası bile düzenlenebilir bu konuda eminim!!??

Üst Alt