Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%64 görme engelliyim,. Coğrafya öğretmenliği benim için uygun olur mu?

gizembayramoglu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba. Ben %64 görme engelliyim yani az görüyorum. üniversite sınavında 23 bine girdim sözelde. Ve özellikle gazi üniversitesi coğrafya öğretmenliğini istiyorum ama coğrafyacoğrafyada fazla görsellik haritalar şekiller vs çok fazla olduğu için tereddüt ediyorum yapabilir miyim diye. Görme derecemi ise şöyle açıklayayım: günlük hayatta görme ile alakalı sıkıntı yaşamıyorum etrafı vs görürken sıkıntı yok sadece küçük yazıları okurken büyütmem gerekiyor ve şekilleri seçerken bazen zorlaniyorum onların da büyük olması gerekiyor. Sizce coğrafya öğretmenliği benim için uygun olur mu yapabilir miyim özelllikle görme engelli coğrafya öğretmeni olan var mı lütfen cevaplayın

Çok teşekkür ederim tek isteğim o zaten... sadece üniversitede okurken zorlanır mıyım onu merak ediyorum aslında

Gireceğiniz bölümün özel şartlarına bakmanızı tavsiye ederim. Sağlık raporu veya tam görme istemiyorsa tabii ki de tercih edebilir ve okuyabilirsiniz. Ben de öğretmenim. %100 görmeyen ve rehber öğretmenlik yapan arkadaşlarım var. Sizin görmeniz az, evet ama bu okumanıza engel değil. Günümüzde birçok bilgi dijital ortamda var. Şekilleri ve yazıları büyütebilirsiniz. Öyle olunca zaten okuyabildiğinize göre sorun yok. Üniversite okurken bu görme derecesiyle hiç zorlanacağınızı zannetmiyorum. Hakkınızda hayırlı olsun.

Üst Alt