Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%64 oranlı 1 yıl süreli raporum var. Malulen emekli olmak istiyorum..?

meral.eda

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba.%64 oranlı 1 yıl süreli raporum var.bugün vergi indirimim de geldi.o da 1 yıl süreli:( (ms hastasıyım) malulen emekli olmak istiyorum.2800 işgünü çalışmışlığım ve 10 yıl sigortalılık süremi doldurdum.malulen emekli olabilirmiyim? birde olursam engelli raporumu aldığım hastanedenmi raporumu yenileyeceğim?

Vergi indirimi ile hiç bir ilginiz yok. Malulen emeklillik talebiyle en son işyerinizin bağlı olduğu sigorta müdürlüğüne başvuracaksınız. Sizi hastaneye sevk edecekler. Hastanenin verdiği rapor sgk sağlık kurulu'na gidecek. Onlar raporu maluliyet cetveli'Ne göre değerlendirecekler. Malul sayılmanız gerektiğine karar verilirse, malulen emekliliğiniz gerçekleşecek.

engelli raporumun süresi ocak ayında doluyor..

Merhaba, geçen yıl aldığım bir yıl süreli engelli raporumun süresi ocak ayında dolacak.vergi indirimide almıştım aynı zamanda. şimdi malulen emekliliğe müracat ettim. (hakem hastaneye gönderildim malüliyet raporu için). 1 ay içinde sonuçlanacak dedi sgk. şimdi ben süreli raporum olduğu için tekrar rapor mu çıkartmalıyım? malulen emekli olursam da çıkartmak gerekli midir?

teşekkürler.

Malulen emeklilik süreciniz tamamlanana kadar bir şey yapmanıza gerek yok.

Üst Alt