Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%64 oranlı raporum var. ÖTV indirimli araç alabilir miyim?

sonerorçan

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
[FONT=sans-serif]sağlık kurulu raporumda motor nöron hastalığı teşhisi konuldu üst ektremede (% 40) alt ekstremede (%40 ) tüm vucut fonksiyon kaybı oranı % 64

[/FONT]
bu durumda ben raporuma tam olarak ne yazdırmam lazımki ben sorunsuz ötv indirimli araç alabileyim

Raporda "ÖTV indiriminden faydalanabilir,XXX Tertibatlı Araç kullanabilir" ibaresi olması lazım.

yani özürüme göre xxx tam olarak nedir direk otomatik vites yazsa kurtarırmı

Ototmatik Vites veya Özel Tertibatlı Araç Kullanabilir,ÖTV İndiriminden Faydalanabilir

otomatik veya tertibatlı araba yazsın yararlanırsın

rapora özürümün tanısını yazması gereklimi çünkü bu sorunlarla karşılaşan sitede arkadaşlar varda

Sol ayak veya elden ise otomatik vites , Sağ ayak ve koldan ise özel tertibatlı olmak zorundadır başka türlü ötv muafiyeti hakkı edinemez siniz. Hastane raporunda her şey açık olarak yazılmalıdır.

motor nöron tanısı konuldu üst eksremede % 40 alt eksremede % 40 toplamda % 64 yapıyor özürümün çoğunluğu sağ bilekten aşağı parmaklarla daha yoğun güç kaybı yemek yiyorum kalem tutuyorum oda zorla klavye kullanıyorum mausu sol elimle kullanıyorum

sonerorçan Bizler doktor değiliz sizin nasıl muafiyet sahibi olabileceğinizi söylüyoruz. Heyet esnasında bu kadar şikayet belirtirseniz ehliyet alamaz kararı verip geçerler.

bende vememelerinden korkuyorum zaten ama sağ kol hiç olmayana kısa olana tertibat gerektirir diyor veriliyor sanırım

sonerorçan Doktorların karşısına engelinizin en az bölgeyi göstererek çıkın. Sırf tertibat yaptırmamak için kendinizi zora sokacak bir duruma girmeyin . Aracınızda ufacık bir tertibat olsun ama işiniz garanti olsun

çok çok teşekkür ederim cenk abim başınızı ağrıttım vaktinizi aldım ALLAH ım razı olsun peki el fireni veya kontak veya her ikiside sola alınırsa özel tertibata girermi

gerçi şimdiki araçlar tam donanımlı star stop var el fireni bir düğmeyle hallediliyor

bu arada mevcut B sınıfı ehliyetimde var zaten

Selamun aleykum değerli site yöneticileri ve sakinleri

sağ elde kavrama sıkıntım var yeni yasaya göre nasıl müracaat ederim ( b) bınıfı ehliyetim var ötv indiriminden faydalanabilirmiyim ne yapmam lazım

yol gösterirseniz sevinirim.

sonerorçan

Sağ elden kısıtlılığı olduğu için manuel vitesli aracı özel donanım olmadan kullanamayacak olan kişiler araç alımında vergi indiriminden yararlanabilir: http://www.engelliler.biz/forum/oze...tv-siz-arac-alabilir-miyim-2.html#post1698094

Önce aile hekimi -> uzman hekim -> il sağlık komisyonu -> emniyet süreci ile ehliyetinizi B-engelli sınıfına dönüştüreceksiniz.

Sonra sağ üst ekstremitede kısıtlılık olduğunu belirten ve ötv indirimine dair değerlendirme bulunan bir engelli sağlık kurulu raporu alacaksınız. Bu rapor da ehliyetinizle birlikte size vergi avantajlı araç aldıracak.

Arkadaşım bu kadar şikayet ediyorsun ellerin,ayakların her neyse araç kullanmaktan bahsediyorsun,pes doğrusu!!

asanur zaten şu an mevcut b sınıfı ehliyetim var benim sorunum sağ el parmaklarda kavrama sorunu otomatik viteside kullanabiliyorum herkez araştırmadan sormadan rapor çıkartıyor yok maliye kabul etmedi yok egm kabul etmedi yok mtv olmadı yok otomatik vitesi kabul etmedi bir sürü sorunla karşılaşıyorlar halbuki araştırıp gidilse sıkıntı olmaz bende bu site sayesinde yaşlılık erken emeklilikden dolayı bilgi alaraktan emekli oldum hakkım varsa birde araç almak istiyorum yada kullanmış olduğum aracı mtv den muaf ettirmek için bilgi topluyorum .seninde bilgin varsa yardımcı ol yoksa muhalefet kırıcı olma.

dediğim gibi bilgi topluyorum bu siteden öğrendiğin bir konuda GİB A raporumda yazanları olduğu gibi yazıp özelge istedim YİNEDE BİLGİSİ OLANA SORMAK İSTERİM yardımcı olurlarsa raporu henüz çıkartdırmadım acele ye getirmek istemiyorum benim istediğim illaki ötv siz araç almak değil 1.6 cady im var bunu mtv den muaf etmek için araştırıyorum gördüğüm kadarıyla adam otomatik vites almış ötvden faydalanıyor mtv den faydalanamıyor
raporumda ötv +mtv otomatik vites kullanabilir yazarsa aracımı mtv den muaf edebilirmiyim yoksa illa özel tertibat yazmalımı

Üst Alt